Yukarı
8893

Günay\'dan 6 Müjde 1 İddia

23 Aralık 2011 02:56

6 MÜJDE; 

1- İZMİR'DE İKİ YENİ İLÇE KURULUCAK

2- ECRİMİSİL İÇİN YENİ TEBLİĞ HAZIRLANDI

3-İNCİRALTI VE ÇEŞME İMAR PLANLARI BİTTİ

4-TURİZMCİLERİN TERMAL SU PROBLEMİ ÇÖZÜLECEK

5-MEGA MÜZE SÜMERBANK ARAZİSİNE KURULACAK

6-EXPO'NUN YERİ BAYRAM SONRASI AÇIKLANACAK

1 iDDİA : "2014'TE EN AZ 15 İLÇEYİ ALIRIZ" 

Yeni Asır'a konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, 2,5 yıl sonra yapılacak mahalli idareler seçiminde AK Parti'nin halen CHP'nin elinde bulunan en az 15 ilçede belediye başkanlıklarını alacağını iddia etti. Kentteki siyasi iklimin değiştiğini, AK Parti'nin oy oranının birçok seçim bölgesinde CHP'nin üzerinde olduğunu kaydeden Günay, "İzmir'in kimsenin kalesi olmadığını gösterdik. 2014'te belediyelerin en yarısını alırız. Zaten şu andaki tablo bunu gösteriyor. Gaziemir, Buca, Bayraklı, Ödemiş ve daha birçok seçim bölgesinde CHP'nin önündeyiz. Nasıl Türkiye'nin her yerinde illa AK Parti'nin kazanması gerekmiyorsa, İzmir'de de CHP'nin tüm belediyeleri alması gerekmiyor. Seçimde kafa kafaya bir tablo oluşunca kentte yeni bir heyecan doğdu. Zaten demokrasilerde olması gereken, güzel ve doğru olan da budur" dedi.

"OY FARKI KAPANDI"
"Seçim döneminde çay içmek, soluklanmak için uğrayacak bir tek belediyemiz olmadığını üzülerek gördüm" diyen Günay, İzmir'den aday olduğunda en yakın dostlarının bile kendisine "Belki sen seçilebilirsin" diyerek aktarıldığını anlattı. İzmir seçmeninin 12 Haziran'dan itibaren AK Parti'yi anlamaya ve benimsemeye başladığını söyleyen Günay şöyle devam etti: "AK Parti'nin İzmir'de bu kadar milletvekili çıkaracağına kimse ihtimal vermiyordu. Ancak çok çalıştık, ezilmedik ve CHP ile aradaki oy farkını kapattık. Şimdi sıra yerel seçimlerde. İzmir tarih boyunca hiçbir siyasi görüşün sürgit kalesi olmamış. Tam tersine Serbest Fırka'dan Cem Uzan hareketine kadar yenilikçileri desteklemiş bir yer. İzmirli daima yeniyi ve iyiyi arar. Kendini doğru anlatabilirsin sana prim verir. 2014 yılında çok iyi bir sonuç alacağımıza eminim."

TURİZM VE TARIM
Günay, İzmir'de turizm potansiyeline sahip Özdere. Gümüldür, Ürkmez ve Doğanbey'in birleştirilerek ilçe yapılmasına destek verdiğini ve bu konudaki çalışmaların tamamlanma aşamasına geldiğini ifade etti. İzmir'in siyasi haritasının geçmişte Ankara'dan belirlendiğini ve bu durumun bazı olumsuzluklar yarattığına işaret eden Günay, Torbalı'ya bağlı 30 bin nüfuslu Ayrancılar beldesinin de ilçe olmayı hak ettiğini dile getirdi. Bayram sonrasında bu konuda bir çalışma başlatılacağı müjdesini veren Günay, "Menderes'e bağlı sahil beldelerinin sosyal yapısı ve ekonomisi bölgeyle uyuşmuyor. Bir tarafta turizm, diğer tarafta tarıma dayalı bir ekonomi var. Aynı şekilde Ayrancılar beldesi idari olarak Torbalı'ya bağlanmış ama 30 bin nüfusa sahip koca bir yerleşim yeri. Ayrı bir ilçe olmayı hak ediyor. Yerleşim yerleri arasında sosyal bir bütünlük sağlanması şart. Geçmişte siyasi ve sosyolojik nedenlerle İzmir'in haritası masa başından çizilmiş. Yeni dönemde bu hataları telafi etmek istiyoruz" diye konuştu.

"Bürokratlarım ile İzmir'e geleceğim"
Bayram sonrasında bürokratlarını yanına alarak İzmir'e geleceğini ve bakanlık olarak kentte yapacakları çalışmalarla ilgili yol haritasını belirleyeceklerini anlatan Günay, İnciraltı ve Çeşme imar planlarının tamamlandığını, ecrimisil konusunda yaşanan sıkıntıları gidermek amacıyla yeni bir tebliğ hazırlandığını, kentte kurulması planlanan mega müze için Sümarbank arazisi üzerinde durduklarını, turizm sektörünü isyan ettiren termal su probleminin yasa değişikliği ile giderileceğini ve EXPO'nun düzenleneceği yer konusunda kesin kararın Eylül ayı içinde verileceğini açıkladı.

MEGA MÜZE NEREYE KURULACAK?
Büyükşehir müze için Kadifekale'yi istiyor. Kemeraltı, Agora, müze, tiyatro ve Kadifekale'ye uzanan bir kültür aksı gerçekten de hoş olur. Ancak bu çok uzun vadeli bir proje. Belediyenin kamulaştırma ve zemin etüdü çalışmalarını yakın vadede bitirmesi zor. Oradan yeni arkeolojik alanların çıkıp çıkmayacağı da belli değil. İzmir'de başka alanların da ayağa kaldırılması lazım. Bizim esas derdimiz İzmir'in içine kruvaziyer yolcusunu çekebilmek. Efes ve Bergama'ya gelen turisti İzmir'de ağırlamak. Liman arkasındAKi Sümerbank arazisi üzerinde duruyoruz. Bu arazi konusundaki tahsis talebimiz olumlu karşılandı. Orada müze, servis alanları, lokanta ve dinlenme merkezlerinden oluşacak bir kültür aksı yaratma düşüncemiz var. Yani Kadifekale'yi beklemeden İzmir'de başka bir çalışma yapabiliriz.

KAÇAK YAPILAR
Bu konu bizi çok fazla meşgul ediyor. Haftada en az bir kez İnciraltı'ndaki kaçak yapılarla ilgili sorulara cevap vermek zorunda kalıyorum. Şu anda İnciraltı'na ilişkin yeni bir değerlendirme çalışması yapıyoruz. İncelemeleriz sürüyor. Daha önce 'madem bir plan çalışması halen devam ediyor. O halde bu bitene kadar kimse mağdur olmasın' diye devreye girdim. Ancak bir vadede oradaki yapıların bazıları kaldırılacak, bazılarının yeri değişecek.

İNCİRALTI VE ÇEŞME
İnciraltı ve Çeşme imar planlarında son gelindi. Yakında kamuoyuna açıklanacak. Umarım yeni yargı sorunları ile karşılaşmayız.

EXPO'NUN YERİ
İzmir'de bayram sonrası yapacağımız toplantının gündem maddelerinden biri de bu konu olacak. 'Öncelikli yerimiz burasıdır' diye bir düşüncemiz yok. Yeni bir rant alanı yaratmayacak, hazine arazileri içinden bir tercihte bulunacağız. İnciraltı'nın bir önceliği var tabi. Ancak oradan daha uygun bir arazi olursa orayı da değerlendirebiliriz.

EXPO KURULLARI
Geniş katılımlı olmasını bizde istiyoruz. Bu konudaki karar Bakanlar Kurulu'nda verilecek. İşi sevk ve idare edecek arkadaşlar uluslararası boyutta temsil edecek nitelikte olmalıı. Aynı zamanda bu işe tam mesai vermeleri gerekiyor. İsimler belirlenirken bu özellikler dikkate alınacak.

ECRİMİSİL SORUNU
Çeşme'deki yüksek ecrimisil bedellerinin yarattığı sıkıntıyı Maliye BAKanlığı'na bir kez daha ilettik. Bakanlık ecrimisillerle ilgili yeni bir tebliğ hazırladı. Umarım bu konuda çözümü sağlayacAK bir düzenleme olur. Tabi uygulamayı görmek lazım. Ecrimisilin emlak vergisi üzerinden tespit edilmesi sorun yaratıyor.Çeşme'deki emlak vergi değerleri çok yüksek. Oysa ecrimisil alınan yerler üzerinde yapılaşma olmayan yerler. Konu gündemimizde. Önümüzdeki günlerde Maliye ile yeni bir değerlendirme toplantısı yapacağız.

TERMAL SU SORUNU
İl Özel İdarelerinin termal su kullanan işletmelerin cirolarından yüzde 1'lik tahsilat yapmaları haksız bir uygulama. Bu tahsilat, işletmenin kullandığı termal su üzerinden yapılmalı. TBMM açılınca bir yasa değişikliği ile bu sorun ortadan kaldırılacak.

İZMİR'DEN EV ELMADIM
Bakan Günay, İzmir'den ev aldığı yönündeki haberlere de açıklık getirdi. "İzmir'den ev alacak ekonomik gücüm" yok diyen Günay, kente geldiğinde kuzenine ait boş durumdaki evi kullanacağını söyledi. 



Yorumlar

  • doğru söze ne gerek chp izmirde oturursa yöneticiler uyursa tabiki akp izmirde 15 ilçeyi alır
    ali eren
    20 Ekim 2016 01:45
  • Bir CHP li olarak adamların çalımalarını ibretle izliyorum.Bizim en büyük eksikliğimiz birbirimizi kucaklayamıyoruz.CHP de en büyük eksiklik SEVGİSİZLİK. CHP yi İzmirde şsha kaldıracak bir hareketi ümitle bekliyorum.
    CHP
    20 Ekim 2016 01:45
  • Bu ecrimisil basligi altinda yazan Maliye Bakanligi ve çözüm sağlayacak kelimelerindeki \'ak\' heceleri ozelliklemi buyuk yazildi? Reklam amaçli?
    Tarık Özgür
    20 Ekim 2016 01:45
  • sayın bakanımızın çalışmaları ve iktidar partisinin İzmir ile ilgili projelerini ilgi ile izliyoruz yıllarca CHPye oy verenler olarak bu şehrin önünü kestiğimiz için kendimi suçlu hissediyorum iyiki sayın bakanım bu CHP den kaçmışsın da bakın ne olumlu işlere neşter atıyorsunuz CHP de kalsaydınız bir hiçtiniz biz izmir CHP li seçmenler sizin bu sayın ulaştırma bakanımızla birlikteki projelerinizin arkası ndayız ve sonuna kadar yanınızdayız CHP li belediye başkanları hala birbirleri ile kavga yapsın halkın önünü kessin hiçbir hizmet üretmesin ondan sonra İzmiri CHP nin kalesi görsünler onlar görüp görecekleri sadece hayaldir çalışmalarınızın birazda GÜZELBAHÇE ilçesine kaydırılması dileklerimizle
    güneş
    20 Ekim 2016 01:45

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Kardeş ülke Azerbaycan’dan İzmir Zirvesi

Türk firmalar ile Azerbaycanlı firmalar, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ticaretin artması için İzmir Ticaret Odası’nda bir araya geldi. Yoğun bir katılımla gerçekleşen etkinlik kapsamı...

Foça’nın güzellikleri fotoğrafa yansıdı

İzmir Barosu Fotoğraf Grubu Foça Fotoğrafları Sergisi’nin açılışı, Foça Kaymakamı Mehmet Türköz ve Belediye Başkan Yardımcısı Yasin Tercanlıoğlu’nun katılımıyla yapıldı.


EÜ Öğrenci Dekanlığı  gençlerle el ele

Ege Üniversitesinin öğrenci odaklılık misyonu doğrultusunda Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın öncülüğünde kurulan Öğrenci Dekanlığı, hem öğrencilerin sorunlarına çözüm üretiyor hem de yöne...

Gaziemir’de 23 Nisan coşkuyla kutlandı

Gaziemir’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, belediyenin düzenlediği çocuk etkinlikleri, kortej ve Yeni Türkü konseriyle coşkuyla kutlandı.  Başkan Ünal Işık, “Ulu Önderimiz Mu...


Bornova’da Atatürk Oratoryosu heyecanı

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) İzmir Şubesi’nin kurduğu Çağdaş Yaşam Çocuk Korosu ve Bornova Belediyesi  işbirliğiyle gerçekleştirilecek Atatürk Oratoryosu, 28 Nisan Pazartesi gü...

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kınık'ta Coşkuyla Kutlandı

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 104’üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Kınık’ta da büyük bir coşku ile kutlandı.


Efes Selçuk tarım politikaları çalıştayına ev sahipliği yapacak

Efes Selçuk Belediyesi, Dokuz Eylül Üniversitesi ve İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi’nin iş birliği ile “Anadolu Çevre Tarihi Söyleşileri” tarafından düzenlenen Osmanlı Anadolusu’nda Krizl...

Chp İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç: Vaad Kopya; Sonuç Fiyasko

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, vergisiz telefon düzenlemesi ile telefon alan çok sayıda öğrenciye para iadesinin yapılmadığını açıkladı. Kılıç, “CHP’nin vaatlerini kopyalayıp y...


İzmir AKS Ambulans Servisi ekibi Konya’da hayat kurtardı

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı'na bağlı AKS Ambulans Servisi, bir hastayı Niğde’ye naklettikten sonra Konya yakınlarında trafik kazası ihbarı aldı. Sağlık personel...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Tuvana Türkay hastanelik oldu

Oyuncu Tuvana Türkay hastane odasından fotoğraf paylaşarak takipçilerini sağlıkları konusunda uyardı. 'Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi' adlı dizide oynayan Tuvana Türkay hastaneye kaldırıl...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Bilimsel araştırma: Aspirinin kolon kanserini nasıl önlediği belirlendi

Her gün aspirin kullanmanın kolon kanserini önlediği biliniyor ancak nedeni şu ana kadar belirsizdi. Yeni bir çalışma, artık aspirinin kolon kanserine karşı nasıl etki ettiğinin anlaşıldığını ortaya koyuyor. Cancer dergisinde 22 Nisan'da yayınlanan bulgulara göre, aspirinin vücudun kanser hücrelerine karşı bağışıklık tepkisini artırdığı görülüyor.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR