Yukarı
8984

80. İzmir Enternasyonal Fuarı’nın Tüm Hazırlıkları Tamamlandı

23 Aralık 2011 02:59

8 – 18 Eylül tarihleri arasında açık kalacak olan 80. İzmir Enternasyonal Fuarı’nın ana temasının Çevre ve Çevre Teknolojileri olduğunu, bu sene ilk kez hayata geçirilecek “partner ülke” uygulamasının ilk konuğunun ise Avusturya olduğunu hatırlatan Başkan Kocaoğlu, “Onur konuğu il” Denizli ile “Partner ülke” Avusturya’nın çok geniş bir katılımla fuarda yer alacağını ifade etti.

Başkan Kocaoğlu, kent ekonomisine ciddi katkı sağlayan İzmir Enternasyonal Fuarı için bu yıl İZFAŞ kadrosuna toplam 252 kişi, temizlik kadrosuna 280 kişi, güvenlik kadrosuna da 270 kişi takviye ettiklerini açıkladı.

Fuarda geri dönüşüm

Fuar kapsamında 3 gün sürecek çevre zirvesi düzenleyeceklerini, ayrıca fuarın her yerine geri dönüşüm kutuları yerleştirdiklerini kaydeden Başkan Kocaoğlu, fuarın davetiyeleri, broşürler, basılı evraklar, ziyaretçi kartları, kalem ve el ilanlarının geri dönüşümlü malzemeden yapıldığını söyledi.

Yeni Fuar Projesi’nde yapım ihalesine çıkılıyor

Yeni Fuar projesinde 337 bin metrekarelik alanın son 1200 metrekaresinin de kamulaştırma çalışmasını tamamladıklarını belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Mahkeme sonuçlandı. Perşembe-Cuma gibi o süreç bitecek. Bir iki gün içinde de proje firması ve bizim teknik arkadaşlarımız bir toplantı yaparak son plan tadilatlarını gerçekleştirecekler” dedi. Başkan Kocaoğlu, yeni fuar projesi için Eylül sonu ya da Ekim başında yapım ihalesine çıkmayı hedeflediklerini ifade etti.

İzmir’e yakışan bir açılış olacak

İzmir Enternasyonal Fuarı’nın geçtiğimiz yılki açılış töreninde istenmeyen tatsız olayların yaşandığını hatırlatan Başkan Kocaoğlu, “Sanıyorum seçim sürecinin de yarattığı atmosferle, hiçbirimizin tasvip etmeyeceği bir olay yaşanmış, biz de orada gerekli müdahaleyi yapmak zorunda kalmıştık. Fuarın 80. yılında, İzmirli hemşehrilerimize, ülke insanımıza, uluslararası konuklarımıza yaraşır şekilde açılış ve etkinlik gerçekleştirmek istiyoruz” dedi.

“80 yıllık fuarı yaşatmak, bugünlere getirmek kolay değil” diye konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu, “Biz, bizden öncesinin belediye başkanları fuar için ellerinden geleni gösterdiler. Esas güç, fuara gelen ziyaretçi desteğidir. Fuara İzmir’den, Ege Bölgesi’nden ve ülkemizin her yerinden gelecek ziyaretçilerimize şimdiden sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum”  dedi.

Önce Akdeniz

Basın mensuplarının “Fuarın eski gösterişli günlerinin kalmadığına yönelik farklı kesimlerden çeşitli eleştiriler geldiğine” dair yorumları hatırlatması üzerine Başkan Kocaoğlu, “Eleştirilerin haklılık payı çok yüksek. Bu konu üzerinde yoğun çalışmalarımız var” dedi.

Başkan Kocaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugün 11 günde 1.5 milyon ziyaretçiyi bünyesinde barındıran başka fuar yok. Duruma bu cepheden bakılmalı. Genel ticaret fuarı misyonunun yanı sıra yeni açılımlara, yol arayışlarına ihtiyaç var.  Biz işin mutfağında, geri planda pek çok çalışma yapıyoruz. 2009 seçimleri sonrasında kültür- sanat çalıştayı yaptık ve yol haritası tespit etik. İzmir’in, Akdeniz tarihi boyunca önemli bir kent olmasından hareketle Akdeniz Akademisi kurmak için yola koyulduk. İzmir’in Akdeniz ticaretinde-siyasetinde oynadığı rolü göz önünde bulundurarak, İzmir’in Akdenizli önemli bir kent olduğunun altını çizerek önce Akdeniz’de var olmak istiyoruz.”

İzmir için “tasarım kenti”, “inovasyon kenti” ve “eko-yaşam kenti” hedeflerini belirlediklerini kaydeden Başkan Aziz Kocaoğlu, “Enternasyonal Fuar’ın ‘ilk ürün’ fuarı konseptini taşıyabileceğini, bu başlangıcın ileride fuara ayrı bir zenginlik katacağını düşünüyoruz. Şu anda devam eden inovasyon, tasarım, eko-yaşam çalışmalarından hareketle bu düşüncemiz daha da güçlendi” dedi.

80 yıllık bir fuarda ani değişikliklerin yapılamasının çok büyük bir risk olacağını vurgulayan Başkan Kocaoğlu, “Ani ve köklü bir değişim çok zor ve tehlikeli bir karardır. Sonucu farklı da olabilir. Bunu geçiş süreci içinde, ilk ürünlerin sergilendiği, tasarım ürünlerinin, eko-yaşamla ilgili ürünlerin sergilendiği yenilikçi bir anlayışla yapmak istiyoruz. Ama bu çok iyi düşünülerek tasarlanıp, yavaş yavaş adım atılması gereken bir konu. Elimizde bir varlık var ve bu varlığın örselenmemesi hepsinden çok daha önemli”.

Kültürpark Kongre Merkezi

Yeni Fuar Alanı’nın hizmete girmesinin ardından Kültürpark’taki holleri kongre merkezi olarak düzenlemeyi planladıklarını belirten Başkan Kocaoğlu, “Aynı anda 10 – 12 bin kişinin kongre yapabileceği, bunun yanı sıra eşzamanlı etkinliklerin düzenleneceği bir yapılanma için çalışma başlattık. Akustik düzenleme ve ses izolasyonu ile bu holleri 50 kişiden 800 kişiye kadar ihtiyaca göre büyüyüp küçülebilen bir şekilde planlıyoruz. Hollerin müellifi Mimar Şükrü Kocagöz’le çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Kültürpark’ın adına yakışır bir şekilde düzenlenmesini hedeflediklerini söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, “Kongre merkezi, buraya insan sirkülasyonu sağlamaya devam edecek. Çevredeki hizmet sektöründe yer alan kurum ve tesisler ile yanı başındaki tarihi – doğal zenginlikler bu sirkülasyondan yararlanacak. Ayrıca fuara gelen kamyon ve TIR trafiği de alandan çıkacağı için burası adına yakışır bir hal alacak. Gerçek anlamda kültür- sanat- kongre özelliğine kavuşacak” diye konuştu.

EXPO lobisi

İzmir’in EXPO 2020 adaylık sürecinde her kesime görev düştüğünü söyleyen Başkan Kocaoğlu, “Fuar döneminde kentimize gelen yabancı delegasyonla İzmir’in EXPO adaylığını konuşacağız. Oylama yapılıncaya kadar, Cumhurbaşkanı, Başbakan, bakanlar, milletvekilleri, yerel yönetimler, İzmir’in işadamlarının tüm yabancı konuklarına, yurtdışı ziyaretlerinde iş yaptıkları partnerlerine söylemeleri ve destek istemeleri birinci ödevimizdir” dedi.

 

Etkinlik dolu bir Fuar

-Bengü ve Levent Yüksel 80. İEF ve 9 Eylül Özel Konseri Kültürpark Yer altı Otoparkı üzerindeki yeşel alanda gerçekleştirilecek.

-9 Eylül Fener Alayı da bu yıl Cumhuriyet Meydanı - Kültürpark güzergahında yapılacak.

-80. İEF’de Aysun ve Ali Kocatepe çifti bir konser verecek.

-Yonca Gençlik Konserleri ile sevilen sanatçılar Grup 84, Grup Model, Ziynet Sali ve Hande Yener sahne alacak.

-Ünlü tiyatrocuların rol aldığı “Bavul” adlı oyun sahnelenecek.

- Bu yıl 11’ncisi düzenlenen Sinema Burada Festivali’nin bu yılki onur konukları Perran Kutman ve Engin Çağlar, genç oyuncu konukları ise  Melisa Sözen ve Mehmet Akif Alakurt..

Sinema Burada Festivali’nin bu yılki teması ‘Melodram Filmleri’ olacak.

-Her yıl fuar ziyaretçilerinin uğrak noktası haline gelen, geçtiğimiz yıllarda Dünya Mutfakları Festivali olarak düzenlenen etkinlik, bu yıl Yöresel Lezzetler Festivali olarak gerçekleştiriliyor. Orkide ve İBB Grand Plaza A.Ş.’nin destekleri ve katkılarıyla organize edilen Yöresel Lezzetler Festivali ile ulusal ve uluslararası lezzetler bir kez daha fuarda bir araya  gelecek.

-‘Fuar Özel Söyleşileri’nde  sevilen oyuncular Tamer Karadağlı ve Volkan Severcan, Sinema Eleştirmeni Gazeteci-Yazar Alper Turgut, Gazeteci –Yazar Bekir Coşkun, “Öyle bir  Geçer Zaman ki” dizisinin oyuncusu, yazar Orhan Alkaya konuk olarak katılacak.

-Bennu Gerede’nin “Aşk Töre(N)leri“ fotoğraf sergisi, ilk kez İzmir’de, 80.İzmir Enternasyonal Fuarı’nda sergilenecek.

- Gelecek yıl ihtisas fuarına dönüştürülecek olan “Tekne, Yat ve Denizcilik” Özel Bölümü, Bilişim ve İletişim Özel Bölümü, Yelken Yarışları, 80. İEF Çocuk Kulübü ve 23 ülkeden 500 eserin yer alacağı Uluslararası Sanat Günleri Resim Sergisi ile Polonya ve Ukrayna ülke sunumları, bu yılki fuar içinde ilgi çekecek etkinlikler arasında yer alıyor.

\"\"

\"\"



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

23 Nisan’da Belediye Başkanı Kaan Bağçivan oldu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104. Yılı kutlama etkinlikleri kapsamında Beyaz Altay Gündüz Bakımevi öğrencilerinden Kaan Bağçivan, Belediye Başkanı Mustafa Turan’ı ziyare...

Başkan Önal, haftanın ilk mesaisine şantiyelerden başladı

Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, haftanın ilk mesaisine saat 06.00’da Fen İşleri, Temizlik ve Park Bahçeler Müdürlüğü ziyaretleriyle başladı. Her zaman birlik ve dayanışma içinde ola...


Bayındır 25. Uluslararası Çiçek Festivali 25-28 Nisan'da Yapılacak

Bayındır Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Uluslararası Çiçek Festivali'nin bu yıl 25'ncisi gerçekleştirilecek. Bayındır şehir merkezinde yapılacak olan festival ...

Bucalı çocuklara bayram hediyesi

Buca Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ruhunu tüm kente yayacak.  Bu kapsamda 23 Nisan tarihinde düzenlenecek Çocuk Şenliği’ne tüm çocukları davet eden Belediye Başka...


Efes Selçuk’ta çalışmalar Büyükşehir iş birliği ile hız kazandı

Havaların ısınmasıyla birlikte her yıl olduğu gibi bu yıl da binlerce yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırlayacak olan Efes Selçuk’ta kent merkezinde İzmir Büyükşehir Belediyesi iş birliği i...

EGEHAYMER kalitesini bir kez daha tescilledi

Ege Üniversitesi Laboratuvar Hayvanları Uygulama ve Araştırma Merkezi (EGEHAYMER), Türk Standartları Enstitüsü (TSE) yapılan denetimler sonucunda hâlihazırda sahip olduğu TSE-ISO-EN 9001 ...


Yeşilçam’ın çehresi değişecek

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Yeşilçam Mahallesi’ni ziyaret etti. Mahallede ihtiyaç duyulan hizmet ve yatırımları en kısa sürede yapacaklarını söyleyen Başkan Eşki, fiziki yatırımla...

“Öz’e Dönüş” konseptiyle en güzel yemekler ve otlar yarıştı

Doğadan toplanan yüzlerce türdeki otun tezgahlarda yerini aldığı 13. Alaçatı Ot Festivali’nde, Doğa Rutkay’ın sunduğu yarışmada en güzel yemekler ve otlar yarıştı. 107 çeşit ot toplanan y...


Maraton İzmir’de ödüller dağıtıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl beşincisini düzenlediği Maraton İzmir Avek'te 42 kilometrede yarışan ve dereceye giren sporculara ödülleri verildi.  

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

O gün hayatım değişti

“Bir gün sinemada, film öncesi yayınlanan reklamlarda Utku’yu gördüm. ‘Ne kadar yakışıklı bir kemancı’ dedim. Aradan 3 ay geçti. Orkestrama kemancı arıyorken Utku’nun adı geldi ama ne gel...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

E-sigara pıhtılaşmaya neden oluyor

Özellikle gençler arasında yaygınlaşan elektronik sigaraların normal sigara kadar tehlikeli olduğunu belirten Türk Toraks Derneği Tütün Kontrolü Çalışma Grubu Yürütme Kurulu Üyesi Doç. Dr. Seyhan Us Dülger "Bu cihazlar kalpte ritim bozukluğundan pıhtılaşmaya kadar pek çok ciddi sağlık sorununa yol açıyor" dedi.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR