Yukarı
9094

Urla’nın Kurtuluşunun 89.Yılı Kutlandı

23 Aralık 2011 03:02

Urla Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu’nun makamında tebrikleri kabul etmesi ve ardından Karaosmanoğlu’nun il genel ve belediye meclis üyeleri ile birlikte Garnizon Komutanı Per. Alb. Ayhan Doğan’ın şahsında Türk silahlı kuvvetlerine ilçe halkının şükran duygularını iletmeleriyle devam eden gündüz programı Urla Cumhuriyet Meydanı’ndaki tören ile devam etti.

13 çocuk sünnet çocuğuna kına gecesi düzenlendi
Urla’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 89. Yıldönümü etkinlikleri kapsamında Urla Belediyesi’nin her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdiği sünnet töreniyle 13 çocuk da erkekliğe ilk adımlarını attılar. Urla Belediyesi tarafından sünnet ettirilen çocukların kıyafetleri ve diğer tüm masrafları Türk Kızılayı Urla Şube Başkanlığı’nca karşılanırken Türk Kızılayı Urla Şubesi sünnet çocukları için mevlit okuttu, kına gecesi düzenledi.

Kurtuluş günü şenlikleri Urla Belediyesi ile Türk Kızılayı Urla Şubesi’nin işbirliği ile gerçekleştirilen sünnet çocuklarına kına gecesi ile sona erdi.

Urla Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen ve Mikrop Hikmet, Ersin Kuşkanat, Gözde İşyapan, Hayri Küçük ve Ömer Köroğlu’nun sahne aldığı kına gecesine Urla Kaymakamı Şehmus Günaydın, Urla Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu ve eşi Feyza Karaosmanoğlu, Kızılay Urla Şube Başkanı Nurgül Saltık, Belediye meclis üyesi Mehmet Bilgin, Esnaf Odası Başkanı Sezgin Bilge, Esnaf ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Kıvılcım, Ziraat Odası Başkanı Nurettin Kılınç, Urla Lions Kulübü Başkanı Bahriye Erden başta olmak üzere binlerce kişi katıldı.

Urla Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu, 12 Eylül Urla’nın kurtuluşu günü şenlikleri kapsamında her yıl geleneksel olarak sünnet şöleni düzenlediklerini ve çocukların erkekliğe ilk adım attıkları gün yanlarında olduklarını dile getirerek “Bu yıl 13 çocuğumuzu sünnet ettirdik. Türk Kızılayı Urla Şubesi ile birlikte çocuklarımız için kına gecesi düzenledik ve bu gecede bizleri yalnız bırakmadığınız için gelen herkese teşekkür ediyorum.

Gecemize hiçbir ücret talep etmeden katılan başta Mikrop olmak üzere Ersin Kuşkanat, Gözde İşyapan, Hayri Küçük ve Ömer Köroğlu’na teşekkür ediyorum” dedi.Urla Kızılay Derneği Başkanı Nurgül Saltık, “Üç yıldır sünnet çocuklarımızın yanındayız ve onların erkekliğe adım attıkları bu özel günü hayatları boyunca hatırlamaları çabasındayız.

Bu konuda özveriyle çalışan yönetim kurulu üyelerime ve bize destek olan Urla Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu başta olmak üzere herkese teşekkür ediyorum” dedi.
İllüzyon gösterileri ile başlayan sünnet şöleninde sırasıyla Gözde İşyapan, Ersin Kuşkanat, Ömer Köroğlu ve Hayri Küçük sahne aldı.

Kop Kop Mikrop
Gecede son olarak İzmir eğlence hayatının sevilen sanatçısı Mikrop Hikmet sahne aldı. Pelerini ve şapkasıyla sünnet çocuğu kılığında sahneye çıkan Mikrop, yaptığı şov ile geceye katılanları mest etti. Üç yıldır kurtuluş günü şenlikleri kapsamına düzenlenen geceye katıldığını belirten Mikrop, bu yıl da düzenlenen geceye katılmaktan ve sünnet çocuklarıyla birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Sünnet çocuklarıyla birlikte hem şarkılarını seslendiren hem de dans eden Mikrop dakikalarca alkışlandı. Sosyal sorumluluk projelerine verdiği desteklerle de halkın sevgisini kazanan Mikrop ve sanatçı dostları geceye hiçbir ücret talep etmeden katıldı.

Gecede aynı zamanda sünnet çocuklarına kına yakılarak takı törenine de gerçekleştirildi. Çeşitli hediyelerin verildiği sünnet çocuklarına Urla Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu altın taktı.

Onuncu Yıl Marşı’nın söylendiği gecenin sonunda Urla Kaymakamı Şehmus Günaydın, Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu ve Türk Kızılayı Urla Şube Başkanı Nurgül Saltık sanatçılara teşekkür ederek plaket sundular.



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Foça'da Muhtarlar, Kaymakam Türköz ile ilk toplantısını yaptı

Foça Kaymakamı Mehmet Türköz başkanlığında toplanan,ilçe mahallelerinin  muhtarları ile ilk toplantı KYBLE Toplantı salonunda gerçekleşti.

Başkan Tugay Mine Piriştina’nın cenaze törenine katıldı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin efsane belediye başkanı olarak bilinen merhum Ahmet Piriştina’nın eşi Mine Piriştina’nın cenaze törenine...


Başkan Kınay Karabağlar’daki muhtarlarla buluştu: Önceliğimiz sosyal belediyecilik

Başkan yardımcıları Burcu Ugantaş ve Elvin Sönmez Güler ile birlikte Karabağlar Belediye Meclisi Mahalle Komisyonu üyeleri Fırat Eroğlu, Osman Sarı, Ayhan Uzunay, Selami İyier, İnan Karak...

İzmir Büyükşehir'de revizyon: O isim görevden alındı

Şahin'in yerine Karşıyaka Belediyesi'nden başkan yardımcısı olarak görev yapan şehir plancısı Zeki Yıldırım getirildi.


Avrupa Türkiyeli Yazarlar Grubu’ndan Çiğli’ye ödül

Çiğli Belediyesi, Avrupa Türkiyeli Yazarlar Grubu’nun (ATYG) özel davetiyle yer aldığı 2024 İlkbahar Buluşmasında; kültürel alanda yaptığı çalışmalarla 2024 Kültür-Sanat Ödülüne layık gör...

Başkan Eşki Işıkkent’te vatandaşla buluştu

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, seçim sonrası teşekkür ziyaretlerine Işıkkent’te devam etti. Çocuklara futbol sahası sözü veren Başkan Eşki, bölgedeki tarihi köprünün elden geçirilmes...


CHP'den Menemen'de 'sürgün' iddiası: İşçilerden elinizi çekin!

31 Mart Yerel Seçimleri'nde AK Parti'nin İzmir'de kazandığı tek beleidye olan Menemen'de CHP  İlçe Başkanı Hüseyin Özbey  işçilerin sözleşmelerinin tek taraflı feshedildiği, bazı işçileri...

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı: “Kum saati işlemeye başladı.”

Cumhur İttifakı Grubu; 31 Mart Yerel Seçimleri’nin ardından Büyükşehir Belediye Meclisi ilk oturumu öncesinde, AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı ve MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin...


Başkan Tugay, “Kültürel mirasımızı korumak en önemli amacımız”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Tarihi Liman Kenti İzmir: 18 Nisan ve Geçmişten Geleceğe UNESCO Çalışmaları” adlı çalıştayın açılışını yaptı. Kültürel mirası korumanın...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Tuba Ünsal: Çocuklarım ikinci el kıyafetle büyüdü

Oyuncu Tuba Ünsal 'Empati' programında "Para biriktirmek için arkadaşlarımın kıyafetlerini yıpranana kadar giydim. Çocuklarım da benim gibi yetişiyor. Bir kıyafetini satmadan diğerini alm...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Doğada vakit geçirmek cilde olumlu etki ediyor

Araştırmacılar, doğada vakit geçirmenin bağırsak ve cilt sağlığı ile yakından ilişkisini inceleyerek, yeşil alanların insan mikrobiyotasını artırdığı sonucuna ulaştı."Environmental International" isimli dergide yayımlanan makalede, araştırmacılar, ABD ve Avrupa'da kaleme alınan 20 çalışmayı inceleyerek doğa ile insan sağlığı arasındaki yakın bağı ele aldı.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR