Yukarı
9137

Büyükşehir Aktarmalı Ulaşımda “Revizyona” Gitti

23 Aralık 2011 03:04

80 kilometre uzunluğundaki Aliağa-Menderes Banliyö Sistemi’nin hizmete girmesinin ardından, oluşturduğu aktarma istasyonlarını devreye alarak otobüs ulaşımında yeni bir döneme başlayan ESHOT Genel Müdürlüğü, yolcu talepleri doğrultusunda, bazı mevcut hatlarda revizyona gitti. Ağırlıklı olarak Torbalı-Menderes-Sarnıç bölgesi, Menemen bölgesi ve Çiğli-Karşıyaka bölgesi olmak üzere 3 bölgede yapılan değişikliklerin, uygulama sırasındaki gözlemler ve vatandaşlardan gelen istekler doğrultusunda şekillendirildiği belirtildi. ESHOT Genel Müdürlüğü’nün önümüzdeki dönemde de benzer revizyon uygulamalarını sürdüreceği açıklandı.



19.09.2011 tarihinden itibaren geçerli olacak ulaşım hatları revizyon planına göre aşağıdaki değişiklikler yapıldı:


            TORBALI, MENDERES VE SARNIÇ BÖLGELERİ:

1.   808 No’lu Cumaovası Aktarma Merkezi – Sarnıç Aktarma Merkezi hattı,

808 No’lu Cumaovası Aktarma Merkezi – Menderes – Görece - Gaziemir Semt Garajı olarak düzenlendi.


2.   828 No’lu Sarnıç Aktarma Merkezi – ESBAŞ Aktarma Merkezi hattı,

828 No’lu Sarnıç  – Gaziemir – ESBAŞ Aktarma Merkezi - Gaziemir Semt Garajı olarak düzenlendi.


3.   720 No’lu Torbalı – Sarnıç Aktarma Merkezi hattı,

720 No’lu Torbalı  – Gaziemir Semt Garajı olarak düzenlendi.


4.   254 No’lu Egekent 4 (Ayrancılar) – Sarnıç Aktarma Merkezi hattı,

254  No’lu Egekent 4 (Ayrancılar) – Gaziemir Semt Garajı olarak düzenlendi.


Cumaovası, Sarnıç, Torbalı, Egekent 4’den Gaziemir Semt Garajı’na gelerek aktarmalı olarak Konak, Halkapınar, Üçyol, Yeşilyurt, Evka 7, Ayakkabıcılar Sitesi, Balçova ve Banliyö aktarması ile Buca, Alsancak, Halkapınar, Karşıyaka, Çiğli, Menemen, Foça, Aliağa bölgelerine ulaşımları sağlandı.


5.   889 No’lu Sarnıç – Sarnıç Aktarma Merkezi hattı açılarak Sarnıç bölgesinin kısa sürede Sarnıç Aktarma Merkezi’ne ulaşımları sağlandı.


6.        809 Torbalı Toplu Konutları - Ayrancılar (yeni kurulan siteler) - Kısıkköy hattı açılarak bölgelerin banliyö istasyonuna ulaşımları sağlandı.



            MENEMEN BÖLGESİ :

1.   748 No’lu Menemen Aktarma Merkezi – Asarlık hattı,

748 No’lu Menemen Aktarma Merkezi – Asarlık – Koyundere - Ulukent Aktarma Merkezi olarak düzenlendi. Koyundere’nin Menemen Devlet Hastanesi’ne ulaşımı sağlandı.


2.      749 No’lu Menemen Aktarma Merkezi – Koyundere hattı,

749 No’lu Menemen Aktarma Merkezi - Ulukent Aktarma Merkezi olarak düzenlendi.

Koyundere, Asarlık ve Menemen Aktarma Merkezi ile Ulukent Aktarma Merkezi arasında kalan bölgenin Menemen merkeze (Menemen ilçe garajı), Ulukent Aktarma Merkezi’ne gelerek, aktarmalı olarak Egekent 2, Bostanlı İskele, Gümrük ve banliyö aktarması ile Aliağa, Foça, Çiğli, Karşıyaka, Halkapınar, Kemer, Buca, Gaziemir, Sarnıç, Menderes bölgelerine ulaşımları sağlandı.


3.      747 No’lu Menemen Aktarma Merkezi – Emiralem hattının güzergahında yapılan değişiklik ile Menemen merkeze (Menemen ilçe garajı) ulaşımları sağlandı.



            ÇİĞLİ VE KARŞIYAKA BÖLGELERİ:

1.   853 No’lu Çiğli Aktarma Merkezi – Bostanlı İskele hattı

853 No’lu Çiğli Aktarma Merkezi – Karşıyaka İskele hattı olarak düzenlenecektir.

Çiğli bölgesinin Çiğli Aktarma Merkezi aktarmalı olarak Karşıyaka İskele’ye ulaşımı sağlandı.


2.      430 No’lu Yakakent Mahallesi – Bostanlı İskele hattı

430 No’lu Çamlıkent - Yakakent Mahallesi – Bostanlı İskele hattı olarak düzenlendi. Yakakent’te son durak yapan hattın güzergahı Çamlıkent’e alınarak, Çamlıkent’in Bostanlı İskele’ye ulaşımı sağlandı.


3.      827 No’lu Bayındır – Atalan hattı

827 No’lu Bayındır – Torbalı olarak düzenlendi.

Bayındır – Atalan, Atalan – Torbalı hatları birleştirilerek Bayındır bölgesinin aktarmasız olarak Torbalı bölgesine ulaşımı sağlandı.


4.   825 No’lu Evka 6 - Yüksek Vadi Evleri  - Esin Sitesi - Çiğli - Mavişehir Aktarma Merkezi hattı açılarak bölgelerin Çiğli merkeze ve banliyö istasyonuna ulaşımları sağlandı.


5.   821 No’lu Bostanlı İskele – Bostanlı Merkez – Mavişehir hattı açılarak Bostanlı ve Mavişehir bölgelerinin banliyö istasyonuna ve Bostanlı İskele’ye ulaşımı sağlandı.


6.   555 No’lu Otogar – Yeşilova – Halkapınar Metro hattı açılarak Yeşilova bölgesinin Halkapınar (Banliyö ve Metro İstasyonları) ve Otogar bağlantısı sağlandı.


            BUCA BÖLGESİ:

1.   676 No’lu Şirinyer Akt. Merkezi. – Kuruçeşme – Adatepe hattı açılarak Kuruçeşme ve Ahmet Yesevi Caddesi üzerinde bulunan öğrenci yurtlarının üniversitelere ve banliyö istasyonuna ulaşımları sağlandı.


            UZUNDERE BÖLGESİ:

1.   877 No’lu Uzundere Toplu Konutları – Cennetçeşme – Yurtoğlu - Gaziemir Semt Garajı hattı açılarak banliyö istasyonuna ulaşımları sağlandı.


İNCİRALTI BÖLGESİ:

1.   11 No’lu İnciraltı – Engelliler Merkezi – Konak hattı açılarak Konak’tan Engelliler Merkezi’ne ve İnciraltı’na kısa sürede ulaşım sağlandı.



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Kardeş ülke Azerbaycan’dan İzmir Zirvesi

Türk firmalar ile Azerbaycanlı firmalar, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ticaretin artması için İzmir Ticaret Odası’nda bir araya geldi. Yoğun bir katılımla gerçekleşen etkinlik kapsamı...

Foça’nın güzellikleri fotoğrafa yansıdı

İzmir Barosu Fotoğraf Grubu Foça Fotoğrafları Sergisi’nin açılışı, Foça Kaymakamı Mehmet Türköz ve Belediye Başkan Yardımcısı Yasin Tercanlıoğlu’nun katılımıyla yapıldı.


EÜ Öğrenci Dekanlığı  gençlerle el ele

Ege Üniversitesinin öğrenci odaklılık misyonu doğrultusunda Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın öncülüğünde kurulan Öğrenci Dekanlığı, hem öğrencilerin sorunlarına çözüm üretiyor hem de yöne...

Gaziemir’de 23 Nisan coşkuyla kutlandı

Gaziemir’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, belediyenin düzenlediği çocuk etkinlikleri, kortej ve Yeni Türkü konseriyle coşkuyla kutlandı.  Başkan Ünal Işık, “Ulu Önderimiz Mu...


Bornova’da Atatürk Oratoryosu heyecanı

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) İzmir Şubesi’nin kurduğu Çağdaş Yaşam Çocuk Korosu ve Bornova Belediyesi  işbirliğiyle gerçekleştirilecek Atatürk Oratoryosu, 28 Nisan Pazartesi gü...

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kınık'ta Coşkuyla Kutlandı

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 104’üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Kınık’ta da büyük bir coşku ile kutlandı.


Efes Selçuk tarım politikaları çalıştayına ev sahipliği yapacak

Efes Selçuk Belediyesi, Dokuz Eylül Üniversitesi ve İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi’nin iş birliği ile “Anadolu Çevre Tarihi Söyleşileri” tarafından düzenlenen Osmanlı Anadolusu’nda Krizl...

Chp İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç: Vaad Kopya; Sonuç Fiyasko

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, vergisiz telefon düzenlemesi ile telefon alan çok sayıda öğrenciye para iadesinin yapılmadığını açıkladı. Kılıç, “CHP’nin vaatlerini kopyalayıp y...


İzmir AKS Ambulans Servisi ekibi Konya’da hayat kurtardı

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı'na bağlı AKS Ambulans Servisi, bir hastayı Niğde’ye naklettikten sonra Konya yakınlarında trafik kazası ihbarı aldı. Sağlık personel...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Tuvana Türkay hastanelik oldu

Oyuncu Tuvana Türkay hastane odasından fotoğraf paylaşarak takipçilerini sağlıkları konusunda uyardı. 'Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi' adlı dizide oynayan Tuvana Türkay hastaneye kaldırıl...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Bilimsel araştırma: Aspirinin kolon kanserini nasıl önlediği belirlendi

Her gün aspirin kullanmanın kolon kanserini önlediği biliniyor ancak nedeni şu ana kadar belirsizdi. Yeni bir çalışma, artık aspirinin kolon kanserine karşı nasıl etki ettiğinin anlaşıldığını ortaya koyuyor. Cancer dergisinde 22 Nisan'da yayınlanan bulgulara göre, aspirinin vücudun kanser hücrelerine karşı bağışıklık tepkisini artırdığı görülüyor.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR