Yukarı
93816

Aydınlar'dan 45 milyon euroluk rest!

10 Şubat 2012 12:47

TFF başkanlığından istifa eden Mehmet Ali Aydınlar, Fenerbahçe şike davasında aklanırsa 45 milyon euroluk tazminatı cebinden ödeyeceğini söyledi. Dün Kanal D’de yayımlanan 32. Gün programında Mehmet Ali Birand’a konuk olarak şike soruşturmasının başladığı 3 Temmuz’dan bugüne kadarki süreçte yaşananları ve tartışılanları anlattı.

Aydınlar, “Ben buradan çok iddialı bir laf ediyorum: Uygulamalarım ile Fenerbahçe’ye bir zarar verdiysem bu zararımı şahsen tazmin etmeye hazırım. Bedeli ne olursa olsun. Ama Fenerbahçe yöneticilerine şunu söylüyorum.

Bu davranışlarında dolayı Fenerbahçe zarar görürse maddi ve manevi bunu onlardan tazmin edeceğim. 100 yıllık kulübe bu leke sürülüyor. Fenerbahçe başka zararlara uğrarsa bu işin takipçisi ben olacağım… Fenerbahçe’yi yönetenler bu zararın tazminine hazır olsunlar. Fenerbahçe’de çok büyük bir sessiz çoğunluk var. Yarın öbür gün ayağa kalkarlar” dedi.

‘Pişman değilim’
Söz konusu süreçte yaşadıklarından ötürü pişmanlık duymadığını ve süreci iyi yönettiğini söyleyen Aydınlar, başkan değil, kulüpler istediği için başkan olduğunu söyledi. Aydınlar, “Başbakan sizi ararsa kırar mısınız” sorusuna ise “Başbakanın bu işlere gireceğini sanmıyorum” diye yanıt verdi.

İlk günlerde söylediği gibi durumun hâlâ vahim olduğununu altını çizen yönetici, Birand’ın, “Sizdeki kişisel izlenim burada bir şey olmuş yolunda mı” sorusuna ise şu yanıtı verdi: “Benim bu konuda yorum yapmam doğru olmaz. 70 klasör tape var. Bunları ben yazmadım. ‘Hiçbir şey yok mu’ diye davranmak mümkün mü, bilemiyorum.” Aydınlar’ın 32. Gün’e yaptığı özel açıklamaların satırbaşları ise şöyle:

‘Trabzon ve BJK hâlâ riskli’
“Etik Kurulu kararı uyarınca alacağımız karar doğru olmazdı. O raporda İstanbul BB’nin adı geçmiyordu. O kararı o gün verseydik İstanbul BB ne olacaktı? UEFA ‘Fenerbahçe çekilmezse siz göndermeyin. Yoksa tüm takımlarınız hakkında şu soruşturmayı yaparız’ dedi.

Şu an iki takımımız büyük bir risk taşıyor. Suçları varsa eğer Trabzonspor ve Beşiktaş Avrupa kupalarından 8 yıl boyunca men edilecekler.”“Fenerbahçe’nin yerine Trabzonspor alındı. Bunu ben bir TV kanalında öğrendim. Birgün önce yazı UEFA’dan bize geldiği gün kulüp başkanlarıyla toplantı yapıyorduk. Toplantı sonrası Nihat Özdemir ve Ali Koç’la görüştüm.

Türkçesini Nihat Özdemir’e İngilizcesini Ali Koç’a verdim. Nihat Özdemir, yazıyı okuyunca kalktı ayağa, ‘Tamam başkan biz şimdi yönetim kurulunu topluyoruz ve Şampiyonlar Ligi’ne katılmama kararını alıyoruz’ dedi. Ali Koç ses çıkartmadı.

Ertesi gün Emin Özkurt ile yanıma gelip ‘Zamanın darlığı nedeniyle karar almamız mümkün değil. Maddi ve manevi haklarımızı saklı tutuyoruz’ dediler. Gülerek ayrıldık. Hiçbir problem yoktu. Problem Trabzonspor’un alınmasıydı. Trabzon’u gönderenin bizim olduğumuz söylendi.”

‘Rıdvan benden özür diledi’
“O dönemde ‘TFF Fenerbahçe’yi göndermedi’ diye çok eleştirildik. Kendi camiam olduğu için bu beni çok yaraladı. Benim Aykut Kocaman ile görüşmem var. O görüşmede Rıdvan Dilmen aynen şunları söyledi: ‘Başkanım siz Fenerbahçe’yi göndermediğinizde sizi çok eleştirmiştim.

Çok haklıymışsınız. Özür dilerim’ dedi. Ben de ona ‘Daha benden çok özür dilersin’ dedim. Yıldırım Demirören ile sık sık bir araya geldik. ‘UEFA ile kavga edelim, genel af çıkartalım’ gibi şeyler söyledi. Kararı hemen alsak sosyal patlamalara neden olabilirdi. Galatasaray’ın da 2006’daki dosyadan sıkıntsı var deniliyor.’

‘Düşürmeyelim dedim’
“UEFA’ya dedim ki ‘Kulüpleri küme düşürmek istemiyoruz’. İlk kez açıklıyorum. ‘Ne yapacağız’ dedim. Galatasaray, Ordu ve Bursa dışındakiler ‘58’i değiştirin’ dedi. 58. madde kararı isteseydim genel kuruldan geçerdi. Bir kısım kulüpler küçük çıkarları uğruna sürekli sabote etmeye çalıştılar. Bir şey alan daha fazlasını istedi. Polis, savcı, siyaseliler suçlu, Lutfi Arıboğan ve İlhan Helvacı suçlu, ben suçluyum!”

‘Özemir’in yetkisi yok ki’
“Ali Koç ve Nihat Özdemir’in yerinde olsaydım samimi ve dürüst davranırdım. Bu arkadaşların karar verme yetkileri bile yok. Bu biraz ağır kaçacak. Ben size bir şey soruyorum buna bir zaman geçtikten sonra ‘Evet’ ya da ‘Hayır’ diyebiliyorlar. Bu gidiş Fenerbahçe’yi çok daha kötü duruma götürüyor.

Fenerbahçe’nin yöneticileri kulübü süratla uçuruma götürüyorlar. Cihan Kamer, ‘Cehennemin yolları iyi niyet taşları ile döşeli’ diyor. Onlar hızla cehennem yolunda ilerliyor. Bu çok uzun sürmeyecek. Bu iş kavga ile olmaz. Herkesle kavgalısınız. Sürekli taktik değiştiriyorsunuz. Ne yapmaya çalışıyorsunuz?”

‘G.Saray yanlış yapıyor’
“Galatasaray yanlış yapıyor.Söylemleri hep medyaya. Benimle konuşmak yerine web sitelerini kullandılar. Sürece zarar verdiler. ‘Ateş üfleyerek sönmez’ dediler. Siz bunu söylüyorsunuz bu kez Fenerbahçe taraftarı ayağa kalkıyor.

Aziz Yıldırım dışarıda olsaydı bu süreç böyle gelişmezdi. Oturup onunla konuşabilirsiniz. O olsaydı çok farklı olurdu işler. Fenerbahçe yönetimi doğru bilgilendirmedi. Tarih gerçekleri yazacak. TFF play-off’tan önce karar vermek zorunda. Bitmezse bitirtirirler…”

İleride başkan olabilirim
Şu aşamada Fenerbahçe Başkanı olmam. Ama ileride neler olur bilemem. Fenerbahçe tarihinin en büyük kupasını (Voleybol dünya şampiyonluğu) kazandırdım.

Helvacı’dan özür diliyorum
“İlhan Helvacı çok düzgün bir bilim adamı. TFF içinde çok faydalı biri. Bu insanları tuttukları takımlara göre değerlendirilmemeli. İlhan Helvacı’nın istifası istenmiş. İlhan Helvacı’dan özür diliyorum. Yeni TFF Başka-
nı da İlhan Helvacı ile çalışmalı. Bu tünelin sonu karanlık.”

Platini’ye teşekkür
“UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik’e çok teşekkür ederim. Çok destek oldu. UEFA Başkanı Platini ve Genel Sekreter İnfantino’ya da teşekkür ederim. Hep yanımızda oldular.” (SPOR SERVİSİ )



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Konferans Ligi'nde haftanın golü Yusuf Yazıcı'dan: Tur için yeterli olmadı!

Yusuf Yazıcı'nın Konferans Ligi çeyrek final rövanş maçında Lille formasıyla Aston Villa'ya karşı kaydettiği gol haftanın en iyisi seçildi.

İbrahim Nuray Ataman, son yolculuğuna uğurlandı

Ergin Ataman'ın 89 yaşında vefat eden babası İbrahim Nuray Ataman, İstanbul'da son yolculuğuna uğurlandı. Ataman için Zincirlikuyu Camisi'nde cuma namazını müteakip cenaze namazı kılındı....


Türkiye Kupası'nda program açıklandı

Ziraat Türkiye Kupası'nda yarı final maçlarının tüm programı, rövanş tarihlerinin de açıklanmasıyla belli oldu. Futbolda Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçlarının programı belirl...

Altay, futbol şubesini şirketleştirmek için çalışmalara başladı

Altay Kulübü'nden yapılan açıklamada, kulüp başkanı Süleyman Özkaral ile eski kulüp başkanları, divan başkanları ve yöneticilerin İzmir Ticaret Odasında bir araya geldiği belirtildi. "610...


''Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık''

Olympiakos Teknik Direktörü Jose Luis Mendilibar, Fenerbahçe'yi penaltılarda eledikleri maçın ardından açıklamalarda bulundu. UEFA Avrupa Konferans Ligi çeyrek final rövanşında Fenerbahçe...

Kadıköy'deki penaltı atışları sonrası İsmail Kartal'ın sözleri akıllara geldi!

Fenerbahçe, normal süresi ve uzatmaları 1-0 biten maçta Olympiakos'a penaltılarda yenildi ve Avrupa'ya veda etti. Sarı-lacivertlilerde yalnızca 2 penaltı atışının ağları bulması, İsmail K...


Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi...

Trendyol Süper Lig’de 34. Ve 35. Hafta müsabakalarının programı belli oldu. Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi 27 Nisan Cumartesi günü oynanacak. Trendyol Süper Lig'in 34 ve 35. haftasında oynan...

Sokol Cikalleshi, Konyaspor tarihinin en iyi yabancı golcüsü

Konyaspor'un Süper Lig'deki performansını yükselten yabancı santrfor Sokol Cikalleshi, yeşil-beyazlı takımda en çok gol atan yabancı oyuncu ünvanını kazandı. Takımının ligdeki 15. sıradak...


İbrahim Akdağ, Fenerbahçe maçı öncesi iddialı konuştu!

EMS Yapı Sivasspor'un değerli orta saha oyuncusu İbrahim Akdağ, Süper Lig'in 33. haftasında Fenerbahçe ile kendi sahalarında yapacakları karşılaşmayı kazanma arzularını ve bu galibiyetle ...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

'Hayat kısa, daha çok Belçika çikolatası yiyin'

Ünlü oyuncu Aslı Enver ile eşi Berkin Gökbudak tatile çıktı. Bir mekanda çekildiği kareleri sosyal medyadan paylaşan Aslı Enver, pozuna "Hayat kısa, daha çok Belçika çikolatası yiyin" not...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Doğada vakit geçirmek cilde olumlu etki ediyor

Araştırmacılar, doğada vakit geçirmenin bağırsak ve cilt sağlığı ile yakından ilişkisini inceleyerek, yeşil alanların insan mikrobiyotasını artırdığı sonucuna ulaştı."Environmental International" isimli dergide yayımlanan makalede, araştırmacılar, ABD ve Avrupa'da kaleme alınan 20 çalışmayı inceleyerek doğa ile insan sağlığı arasındaki yakın bağı ele aldı.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR