Yukarı
1

Sinan Kara

CHP, böyle Başkanlardan acilen kurtulmalı…

23 Ekim, 2016

   Gaziemir’de geçtiğimiz yıl düzenlenen 24 Kasım öğretmenler günü yemeğinde, Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol kürsüden bir konuşma yapmıştı. Konuşma sırasında olaylar çıkmış ve bir öğretmenin burnu kırılmıştı. Olayın görüntüleri gazetemiz Ege’nin Sesi’nde yayınlanmıştı.

   Başkan Şenol’un alkollü olduğu anlaşılan görüntülerde, öğretmenlere karşı azarlayıcı ve kışkırtıcı bir dil kullanması protestolara neden olmuştu. Protesto edenler arasında olan talihsiz bir öğretmen Başkan’ın özel kalem müdürü tarafından şiddete uğramıştı. O öğretmenin burnu kırılmış ve ne yazık ki yediği dayakla kalmıştı.

   Peki, bir öğretmene Belediye Başkanı ve onlarca Öğretmenin önünde dayak atan o Müdüre ne oldu dersiniz?

   Cezalandırılmak yerine ödüllendirildi!

   Nasıl mı?

   Her daim kafası güzel Başkan, o Müdürü kendisine yardımcı Koordinatör olarak atadı.

   Adeta “Aferin o öğretmenin ağzını burnunu ne güzel dağıttın, seni mükafatlandırıyorum!” der gibi.

   Şaka gibi değil mi?

   Halbuki, Sosyal Demokrat bir partinin Belediye Başkanının takınacağı tutum böyle mi olmalı?

   CHP ileriki dönemde böyle Belediye Başkanlarını ciddi biçimde gözden geçirmeli. Partisinin ilkelerine uymayanlara yeter diyerek yol vermeli.

   Hadi Sosyal Demokratlığın hiçbir yerinde olmayan bu Belediye Başkanını geçtik diyelim. Peki bu partinin İl Başkanı olan kişinin eli armut mu topluyor?

   O Başkanı çağırıp “Kardeşim bu yaptığın etik bir davranış değil. Partimizi toplum vicdanı önünde nasıl böyle bir tartışmaya açarsın. Kurucusu Başöğretmen olan bir Parti haksızlığa uğrayan öğretmeni savunmayacak, kimi savunacak? Bir öğretmeni döven kişiyi nasıl olur da böyle bir göreve atarsın?” diyemez miydi?

   Yani şu sözleri bir yazar olarak ben düşünüyor ve söylüyorum da, örgütçü ve sosyal demokrat olduğu iddia edilen bir İl Başkanı nasıl olur da söyleyemez?

   Sözüm hem İl Başkanına, hem de Gaziemir Belediye Başkanına. Halkı kendinize güldürmeyin. Bu denli acımasız ve vurdumduymaz olmanız sizi çokça eleştirdiğiniz AKP’lilerle aynı pozisyona getirir.

   Temsil ettiğiniz koltukların ya hakkını verin ya da o koltukları boş yere işgal etmeyin. Aksi halde partinizin ayağına sıkmaya devam edersiniz. Belki sizin kaybedecek bir şeyiniz olmayabilir ama kaybeden, sayesinde o koltuklarda oturduğunuz CHP olur. Benden söylemesi…

 



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Demet Akalın'ın başı kiracısıyla dertte

Ünlü şarkıcı Demet Akalın, evinde 5 bin TL kiraya oturan kiracısıyla yaşadığı sorun nedeniyle isyan etti. Akalın, kiracısının 'Programda benden bahsetti, zam yapacaktım vazgeçtim' demesin...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Siyah nokta neden olur, temizleme nasıl yapılır?

Siyah nokta, cilt foliküllerinin tıkanması sonucu oluşuyor. Kötü bir görünümün yanı sıra temizlikten uzak bir görüntüye neden olan siyah noktaları temizlemek için cildini günde en az iki kez temizleyerek gözeneklerini açık tutabilir, cildin yağ ve kirlerden arınmış olması siyah noktaların oluşumunu azaltabilirsiniz.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR