Yukarı
1

Sinan Kara

Topuklu Efe AKP’ye teslim mi oldu?

08 Aralık, 2016

   Nam-ı diğer “Topuklu Efe” olan CHP’li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun tutumu parti içerisinde tartışmalara neden olmuş durumda. Çerçioğlu, Cumhurbaşkanının “Dolarınızı Bozdurun” çağrısına, ince bir mesajla 1071 dolar bozdurup “Yanınızdayım!” yanıtı vermişti.

   Diğer yandan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Yastık altındaki dövizleri bozdurun" çağrısına "Ekonomide kriz var' diyorlar, çağrı yapıyorlar. Milletin aklıyla oynuyorlar. Eğer siz dolar bozduracak adam arıyorsanız o ayakkabı kutularına dolar istif eden adama söyleyeceksiniz.” diye yanıt verirken, CHP’li bir Belediye Başkanı olan Çerçioğlu’nun Genel Başkanına ve partisine karşı böyle bir tutum içerisine girmesi manidar değil midir?

   Bir anlamda, beni aday yapan ve bu koltuğa oturmama vesile olan partimin politikasını takmıyorum, tanımıyorum demektir.

   Peki, neden böyle bir karşı çıkış yapmış olabilir?

   Rivayet odur ki Çerçioğlu’nun başı ciddi biçimde belada. Hakkında FETO ile anılmanın ötesinde, çeşitli işlerde hukuksuzluk ve yolsuzluklar yaptığına dair iddialar da var. AKP iktidarının hedefinde olduğu için, operasyon geçirebilir haberleri sıkça dolaşmıyor değil.

   Çerçioğlu’nun özellikle 1071 rakamını telaffuz ederek siyasi mesaj vermesi hiç de yabana atılacak bir tavır değil. AKP’nin karşısında olup başım ağrıyacağına yanında olmam, menfi açıdan daha çok işime gelir diyerek, böyle bir ilkesizliğin içerisine girmiş olabilir mi?

   Bence mümkündür.

   Düşünsenize, Aydın’ın ilçelerine atanan Belediye Başkanlarında bile etkisi olan ve el üstünde tutulan birisinin, Partisiyle hiçbir sorunu yokken böyle bir çıkış yapmasının başka nasıl bir izahı olabilir?

   Benim görüşüm “Topuklu Efe”nin AKP’ye karşı yelkenleri suya indirdiği yönünde. Yani siyaseten teslim olduğunu düşünüyorum. Bu teslimiyet iddia edilen operasyonları acaba engelleyecek mi, yoksa bozdurduğu 1071 dolar elinde mi patlayacak, onu da zaman gösterecek.

   Tüm bunlardan alınması gereken ders, CHP Genel Merkezinin bu olan biteni doğru biçimde değerlendirmesidir. Milletvekili ve Belediye Başkanları tercihinde, esas alınması gereken liyakat ve sadakat olmalı. Bu olayın bizlere gösterdiği, yıllarca bu parti için sokakta, meydanda ve her alanda mücadele edenlere daha çok önem verilmesi gerektiğidir…



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Demet Akalın'ın başı kiracısıyla dertte

Ünlü şarkıcı Demet Akalın, evinde 5 bin TL kiraya oturan kiracısıyla yaşadığı sorun nedeniyle isyan etti. Akalın, kiracısının 'Programda benden bahsetti, zam yapacaktım vazgeçtim' demesin...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Siyah nokta neden olur, temizleme nasıl yapılır?

Siyah nokta, cilt foliküllerinin tıkanması sonucu oluşuyor. Kötü bir görünümün yanı sıra temizlikten uzak bir görüntüye neden olan siyah noktaları temizlemek için cildini günde en az iki kez temizleyerek gözeneklerini açık tutabilir, cildin yağ ve kirlerden arınmış olması siyah noktaların oluşumunu azaltabilirsiniz.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR