Yukarı
1

Sinan Kara

CHP bu anlayıştan derhal kurtulmalı…

05 Şubat, 2017

   Kahraman şehit Polis Fethi Sekin ve mübaşir Musa Can için dün İzmir’de açılış törenleri düzenlendi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katıldığı tören gayet güzel geçti ve tüm Türkiye bu anlamlı açılış için bir kez daha İzmir’i sempatiyle andı. Buraya kadar her şey güzeldi ama bir eksik dışında. Hem de hiçte şık olmayan bir eksiklik bu.

   Açılış törenini yapan ve protokolü düzenleyen kurum CHP’li Büyükşehir Belediyesi. Açılışın olduğu ilçe ise yine CHP’li Belediye olan Bayraklı. Buraya kadar her şey doğal ama doğal olmayan, açılışın olduğu yerde kendi Büyükşehir Belediyesi tarafından bir Belediye Başkanının dışlanması ve yok sayılması.

   Törende Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’a protokolde yer verilmediği gibi kürsüden konuşma hakkı da verilmedi. Bu nezaketsiz davranış şeklini, bir başka partili bile bir diğer partiliye kolaylıkla reva görmez. Ama işin içerisinde Kocaoğlu olunca ne yazık ki durum değişir.

   Bilenler bilir, Kocaoğlu ile Karabağ’ın arası hiçte iyi değildir. Kocaoğlu’nun hangi CHP’li ile arası iyidir de diyebilirsiniz. Haklısınız. Çünkü o AKP’yi AKP’lilerde onu çok sever. Neyse..

   Uzun zamandır bu ikilinin arasında parti içerisinde bir kavga olduğunu bilmeyen yok. Bana göre bunun başlıca nedeni Aziz Kocaoğlu’nun menfii ve bütün dağları ben yarattım tavrından başka bir şey değil. Özellikle İzmir’deki CHP’liler, kendisine karşı çıkan aykırı seslere Kocaoğlu’nun nasıl kin beslediğini iyi bilir. Muhterem Kocaoğlu’nun bu yöndeki listesi sadece Hasan Karabağ ile de sınırlı değildir. Birçok partilinin Kocaoğlu’nun siyasi ihtiraslarına kurban gittiğinin listesini vermeye kalkışsak inanın buna sayfalar yetmez.

   Yani Kocaoğlu’nun kendi Belediye Başkanına karşı bu tavrı beni hiçte şaşırtmadı. Çünkü bu tür konularda sabıkası baya bir kabarık.

   Bir örnek vereyim.

   Genel Seçimlerin olduğu dönemde, kendi partisinin Milletvekiline kameraların önünde küfreden yine Kocaoğlu’ndan başkası değildi. Hatırlayanlar vardır, o seçimde bu olay yüzünden CHP kavgacı diye günlerce yandaş basına malzeme olmuştu.

   Bir Belediye Başkanı kendi partisinin ayağına sıkar mı?

   Bu Belediye Başkanı Kocaoğlu olursa evet!

   O yüzden Bayraklı’da yaşanan bu olay beni hiç şaşırtmadı.

   Asıl üzücü olan, böylesine anlamlı bir törende bu ilkel hareketin yapılması ve açılışa gölge düşürülmeye çalışılmasıdır.

   Burada bir eleştiride, CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır’a ve İl Başkanı Asuman Ali Güven’e.

   Biliyorsunuz Sayın Sındır bir İzmirli olduğu gibi Bornova’nın da eski Belediye Başkanıdır. İkinci dönem için Başkan olmaya çalışırken, oda Kocaoğlu’nun hışmına uğrayıp koltuğundan olan bir isimdir. Şu süreçte hasbelkader gelip bu Partinin Genel Sekreteri olmuştur.

   Peki bu görevi yapabiliyor mu?

   Benim fikrim bu görevin hakkını veremediği, siyaseten pasif olduğunu yönünde. Bakın ben eğer bu partinin Genel Sekreteri olsaydım, açılış yaptığım yerde kendi Belediye Başkanımın böyle bir muameleye maruz kalmasına asla seyirci kalmazdım.

   Diğer bir hasbelkader kişi de örgütün başına atama ile getirilen İl Başkanı Asuman Ali Güven’dir. Onca yaşanmışlıklara rağmen, CHP’de bu tür siyasi ayak oyunlarının kişilere değil, partiye zarar verdiğini birileri kendisine anlatmalı...



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Türkan Şoray'dan Kadir İnanır paylaşımı

Türkan Şoray, 24 Mart Pazar günü Beykoz'daki evinde beynine pıhtı atması nedeniyle fenalaşıp hastaneye kaldırılan Kadir İnanır'a geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Geçen pazar günü Beykoz...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Uykunuzu tam alamıyor musunuz? Daha yaşlı hissetmeniz normal olabilir

Bilim insanları, 1 ay boyunca uykularını tam alan kişilerin oldukları yaştan yaklaşık 6 yaş genç hissettiklerini belirledi. İsveç'teki Karolinska Enstitüsündeki araştırmacılar yeterli uyku almanın ve uykusuzluğun, hissedilen yaşla ilişkisini inceledi.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR