Yukarı
1

Sinan Kara

Kocaoğlu’nu sokaklardan uzak tutun…

09 Şubat, 2017

   İzmir Menderes CHP’den birileri aradı. Kocaoğlu’nun hışmına uğramaması ve parti içi disipline kurban gitmemesi için bu birilerinin ismi bende saklı kalsın... Aynen bana kurduğu cümle şu şekilde;

   “Bugün referandum kampanyasında ‘Hayır’ demek için Sayın Kocaoğlu buraya geldi ve moralimizi bozdu!”

   “Hayrola” diye sorunca bakın ne cevap aldım?

   “Biz dişimizi tırnağımıza takmışız. Memleket elden gidiyor diye mücadele içine girmişiz. Beyefendi de bize “Evet de çıksa Hayır da çıksa dünyanın sonu değil” diye cümle kuruyor. Azmimizi kırdı. Biz böyle mi kurtaracağız bu memleketi?(!)” diye dert yandı.

   Evet, Kocaoğlu bu cümleyi daha önce de bir yerlerde kullanmıştı meğerse aynı cümleyi bugün Menderes’te de kullanmış. Neyse…

   Son cümlesi de şu şekilde oldu;

   “Nedir bu AKP’ye yaranma çabası? Bize böyle gelecekse hiç gelmesin daha iyi. Çünkü particilik bu değil. Biz onu üç dönem baş tacı yaptık, o bizlere bırakın umut olmayı, adeta umutlarımızı kıran bir davranış içerisine giriyor.”

   Akıl alır gibi değil.

   Kocaoğlu’nun bu birilerine yaranma çabasını ben epeydir yazıyorum ve bunlara şu ana kadar bir cevap verebilmiş değil. Asıl merak ettiğim böylesi kritik süreçlerde ortaya çıkıp partisine verdiği zarardır. Sanki kurgulanmış gibi.

   Bu iş kabak tadı vermeye başladı. CHP gerçekten bu işe bir çare bulmalı. Ya Kocaoğlu’nu sokaklardan uzak tutmalı ya da ciddi biçimde oturup derdinin ne olduğunu sorup çözüm üretmeli. Aksi halde İzmir’deki CHP’liler “Aldatılıyor muyuz” diye haklı yere söylenmeye başlıyor.

   Bu şikayetler sadece Menderes ile de sınırlı değil… İzmir’in birçok yerinde partisine oy veren CHP’liler Kocaoğlu’nun AKP’yi koruyucu tavrını ciddi biçimde sorguluyor ve tartışıyor. İl Örgütünün başındakiler de bu gerçekleri görüyor ama nedense seslerini çıkaramıyorlar.

   Sözün özü;

   Başkan Kocaoğlu’nun eğer bu partiye vefa borcu varsa (Ki olduğunu herkes biliyor )  bunun karşılığını cesur biçimde çıkıp partililerine hissettirmeli. Ya dik durup bu zorlu sürece destek vermeli, ya da gölge etmeyip yerinde oturmalıdır.

   Geçtiğimiz yerel seçimlerde partisine verdiği zararın tekrarı olursa, emin olun arkasından teneke çalınacak duruma gelir. Benden söylemesi…



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Türkan Şoray'dan Kadir İnanır paylaşımı

Türkan Şoray, 24 Mart Pazar günü Beykoz'daki evinde beynine pıhtı atması nedeniyle fenalaşıp hastaneye kaldırılan Kadir İnanır'a geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Geçen pazar günü Beykoz...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Uykunuzu tam alamıyor musunuz? Daha yaşlı hissetmeniz normal olabilir

Bilim insanları, 1 ay boyunca uykularını tam alan kişilerin oldukları yaştan yaklaşık 6 yaş genç hissettiklerini belirledi. İsveç'teki Karolinska Enstitüsündeki araştırmacılar yeterli uyku almanın ve uykusuzluğun, hissedilen yaşla ilişkisini inceledi.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR