Yukarı
1

Sinan Kara

16 Nisan’da ülkenin kaderi oylanacak…

11 Mart, 2017

   Referanduma sayılı günler kaldı. Cumhurbaşkanı ve AKP’lilerin halka dayattığı ucube taslak ile ya bir hengamenin içerisinde kendimizi bulacağız ya da o ipe sapa gelmez yasayı elimizin tersiyle itmiş olacağız.

   Ben ikinci ihtimalin olabileceğine inanıyorum. Bu ülkenin iyiliğini isteyenler o maddeleri reddedecektir. Çünkü kutuplaşma üzerinden kendi koltuğunu düşünenlere artık yeter demenin zamanı gelmiştir.

   Bu anlamda ‘Evet’ veya ‘Hayır’ kanadında durum nasıl diye merak etmiyor da değiliz?

   Dikkat etmişsinizdir, her seçim öncesi ana akım medyada iktidar odaklı anketler hiç eksik olmazdı. O halde referanduma günler kala bu anketleri neden göremiyoruz?

   Bence, iktidar açısından durum hiçte iç açıcı değil. Eğer başarılı veriler alınmış olsaydı, emin olunuz ki o anket sonuçlarını gece gündüz demeden, gözümüzün içine sokmak için her türlü çabayı gösterirlerdi. Allahtan durum kötü... Yoksa bunların böbürlenmeleriyle her günümüz zehir olacaktı.

   Peki, tarafsız anket yapan yok mu?

   Tabii ki var. Mesela bunlardan birisi Avrasya Araştırma Merkezi.

   Bu Anket firması geçtiğimiz 3-9 Mart tarihleri arasında bir anket yayınladı.

   26 il ve ilçede 8 bin 120 katılımcıyla gerçekleştirilen ankette; ‘16 Nisan anayasa değişikliği referandumunda ne yönde oy kullanacaksınız?’ sorusu oldu.

   Katılımcıların yüzde 42.4Evet’ diyeceğini belirtirken, ‘Hayır’ oyu kullanacağını aktaran katılımcıların oranı 57.5 oldu.

   Bu anket sonuçları ‘Ana Akım Medya’da yer bulamıyor. Çünkü kendilerine, ‘Bağımsız veya Özgür Medya’ diyenler iktidarın tepkisinden korkuyor. Neyse ki sosyal medya var.

   Bu referandum birçok kırılmaya da neden olabilir. ‘Hayır’ çıktığı durumda, ister erken seçime gidilsin ister gidilmesin, AKP için bir çözülme süreci mutlaka başlayacaktır. Nitekim benzeri süreçleri ANAP ve DYP döneminde de yaşamıştık. Halkın okkalı bir tokadı bu işin başlangıcı olacaktır. Haydi HAYIR’lısı…

   Notlar

   -CHP Genel Merkezinin kendi belediyeleri ile ilgili yaptırdığı “memnuniyet anketi”nde Dikili Belediye Başkanı sınıfta kalmış. Yıllardır Dikili’de işlerin hiçte iyi gitmediğini yazıp durdum. Haklı çıkmak şaşırtmadı.

   -Referandum da İzmir yine öncü şehir olacaktır. İlçeler açısından ise, Türkiye rekorunu kıracak yer Narlıdere olabilir. Şimdiden not edebilirsiniz.

   -CHP Manisa Milletvekili Tur Biçer Yıldız ile görüştüm. Manisa ve ilçelerinde bire bir ev çalışması yaptıklarını ve bu Anayasa’nın ülkeyi nereye götüreceğini tek tek herkese söylediklerini anlattı. Durumun HAYIR’lı olacağını ayrıca ifade etti. Buradan belirtmiş olalım.



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

'60 günde 20 kilo verdi' dendi, ünlü oyuncu isyan etti

Oyuncu Ezgi Mola'nın 60 günde 20 kilo verdiği iddia edildi. Mola hakkında çıkan habere tepki gösterdi. Ezgi Mola işletmeci Mustafa Aksallı ile 8 Mayıs 2023'te sade bir törenle dünyaevine ...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Doğada vakit geçirmek cilde olumlu etki ediyor

Araştırmacılar, doğada vakit geçirmenin bağırsak ve cilt sağlığı ile yakından ilişkisini inceleyerek, yeşil alanların insan mikrobiyotasını artırdığı sonucuna ulaştı."Environmental International" isimli dergide yayımlanan makalede, araştırmacılar, ABD ve Avrupa'da kaleme alınan 20 çalışmayı inceleyerek doğa ile insan sağlığı arasındaki yakın bağı ele aldı.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR