Yukarı
1

Sinan Kara

Vasfi bey'in yeni vasfı…

24 Nisan, 2017

   İzmir’in şirin ilçesi Güzelbahçe’de AKP ve CHP İlçe Başkanları arasında yaşanan tartışma dikkatimi çekti. Dün 23 Nisan etkinlikleri nedeniyle ilçe de bir basın açıklaması yapan CHP’li İlçe Başkanı Kazım Çam’ın 16 Nisan Referandumunda sözleri AKP’li Vasfi Çakıroğlu’nun tehdit gibi tepkisine neden olmuş.

   Önce her iki Başkanın açıklamasını verelim ardından bir iki kelam da biz buradan edelim.

   Kazım Çam:

    YSK’nın Anayasa ve kanuna aykırı kararı yok hükmündedir. Milli iradenin tam olarak ortaya çıkması ve halkımızın kararının herkes tarafından görülmesi ancak bu seçimlerin iptali ve adil bir şekilde yenilenmesi ile mümkün olacaktır. Bu durum sadece hayır diyen geniş çoğunluğun değil, hukuktan, demokrasiden yana olan 80 milyonun beklentisidir. Milletimiz iradesinin çalınmasına ve hırsızlara yakışacak yöntemlerle kendisine bir rejim dayatılmasına asla izin vermeyecektir. Cumhuriyet Halk Partisi, tarihten aldığı sorumluluk ile halkımızın bu haklı talebinin yerine getirilmesi, milletimizin haklarının korunması için hukukun izin verdiği bütün meşru araçlarla mücadelesini sürdürecektir. Her zaman olduğu gibi sonunda kazanan milletimiz ve adalet olacaktır…

   Vasfi Çakıroğlu:

   CHP İlçe Başkanı Sayın Kazım Çam'ı bugün 23 Nisan Kutlamalarında izinsiz basın açıklamasında referandum sonucunu tanımadığı, hükümeti ve Cumhurbaşkanını küçük düşürücü talihsiz açıklaması nedeni ile kınıyorum ayrıca yasal hukuki işlemleri başlatacağımı bundan sonraki açıklamalarında daha dikkatli, temkinli ve yapıcı olmasını temenni ediyorum. Demokrasi hükümete, yasalara, Cumhurbaşkanına hakaret etme hakkı ve yetkisi vermez…

   Öncelikle Kazım Çam’ın hangi sözlerinin neresinde Cumhurbaşkanına hakaret var doğrusu bende merak ediyorum. İşin içerisinden çıkamayınca, yok Hükümeti küçük düşürdünüz, yok efendim Cumhurbaşkanımıza hakaret ettiniz diye bir yaklaşım, son günlerin modası haline geldi.

   Ayrıca yasalarda “Hükümeti küçük düşürmek” diye bir suç maddesi var da bizim mi haberimiz yok?

   Her iki açıklamaya bakıldığında, ortada elbette ortada bir talihsiz açıklama var. O’da Çakıroğlu’nun sözlerinden başkası değil. Mübarek İlçe Başkanı değil, sanırsınız Sıkıyönetim Komutanı..

   Özellikle “Bundan sonraki açıklamalarında daha dikkatli, temkinli ve yapıcı olmasını temenni ediyorum.” diye gözdağı vermeye kalkışması, siyasetle uğraşan bir ilçe başkanının kullanabileceği bir dil olmamalı.

   Eğer ortada bir suç varsa, bu iş Vasfi beyin işi değil Cumhuriyet Savcılarının işidir. Vasfi beyin vasfı, dedektifçilik oynayıp siyasetteki başarısızlığının üzerini örtmek değil, ilçesinde aldığı düşük oyların hesabını teşkilatına vermek olmalıdır.

   Yüzde18 alan bir ilçe başkanının yüzde 82 alan mevkidaşına siyasi rekabet üzerinden değil, devlet güçlerini işin içerisine katarak algı operasyonu yapmayı tercih etmesi, şık olmadığı gibi siyasi ahlaka da sığmaz..

   Siyasi ahlakın siyasetçilere yüklediği bir diğer sorumluluk, başarısızlığından dolayı gereğini yerine getirip istifa etmek olmalıdır. O başarısızlığın altında ezilip, bunun üzerini örtmek için rakiplere çamur atmak hiç olmamalıdır.

   Aksi takdirde sittin sene AKP Güzelbahçe’de başarısız olmaya mahkum bir parti olarak kalır. Benden söylemesi…



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Tuvana Türkay hastanelik oldu

Oyuncu Tuvana Türkay hastane odasından fotoğraf paylaşarak takipçilerini sağlıkları konusunda uyardı. 'Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi' adlı dizide oynayan Tuvana Türkay hastaneye kaldırıl...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Bilimsel araştırma: Aspirinin kolon kanserini nasıl önlediği belirlendi

Her gün aspirin kullanmanın kolon kanserini önlediği biliniyor ancak nedeni şu ana kadar belirsizdi. Yeni bir çalışma, artık aspirinin kolon kanserine karşı nasıl etki ettiğinin anlaşıldığını ortaya koyuyor. Cancer dergisinde 22 Nisan'da yayınlanan bulgulara göre, aspirinin vücudun kanser hücrelerine karşı bağışıklık tepkisini artırdığı görülüyor.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR