Yukarı
1

Sinan Kara

Bu proje övgüye değer…

14 Haziran, 2017

   CHP’li Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’nın hayata geçirdiği bir proje var. Bugün bir haberde okuyunca ilgimi çekti ve hemen gerekli bilgiyi edindim. Uzun zaman önce düşünülen ve bugünlerde uygulamaya geçirilen proje aynen şöyle.

   Buca’nın çeşitli yerlerinde, belediyenin kendisine ait 175 dönüm civarında arazileri var. Bu arazileri değerlendirmek için zeytin fideleri dikilmeye başlandı. Toplam 17 bin 500  fide dikilmesi kararlaştırıldı. Yapılan hesaba göre yaklaşık 2-3 yıla kadar ağaçlardan ürün alınmaya başlanacak.

   Peki sonra ne olacak?

   Sonra bir vakıf ile anlaşma yapılıp ürünler piyasaya sunulacak. En can alıcı noktaya gelelim. Bu ürünlerden elde edinilecek parayla yılda yaklaşık 600 Üniversite öğrencisine burs verilmesi düşünülüyor.

   Bence mükemmel bir proje. Tam kapasiteyle hayata geçtiğinde birçok gencimiz, verilecek burs sayesinde hayata tutunacak ve bunda da Buca Belediyesinin büyük payı olacak. Şuana kadar yaklaşık 35 dönümlük araziye dikim yapıldı. Kalanı ise yakında tamamlanacak.

   Burada öncelikle Başkan Levent Piriştina’yı yürekten kutlamak gerekir. Ki, bu denli özlem duyulan, Halka dokunan bir projeye imza attığı için. Gerekli verim alındıktan sonra inanıyorum ki İzmir’e rol model bir proje olacak. O nedenle kendisini alkışlıyoruz.

   Biliyorsunuz buna benzer projeleri, Tunceli’nin Ovacık ilçesinin sosyalist Belediye Başkanı Mehmet Maçoğlu’da hayata geçirmişti. Şimdi birçok Ovacıklı genç bu projeler sayesinde geleceğini kurtardı ve halen de yaygın biçimde üretim devam ediyor.

   Diliyorum diğer Belediye Başkanları da Buca’yı örnek alır,  bu ve benzeri çalışmaları hayata geçirir. Özellikle İzmir’in çevresinde bulunan ilçelerde böyle bir projenin uygulanması bence çok daha uygun olur. Çünkü birçok ilçe de zeytin üretimine elverişli araziler var. Yeter ki istenilsin. Gerisini toprak verir…



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Oyuncu Farah Zeynep Abdullah, Kızıl Goncalar iddiasına cevap verdi

Farah Zeynep Abdullah'ın Kızıl Goncalar dizisine dahil olacağı söylentileri sosyal medyada büyük ilgi görmüştü. Ünlü oyuncu iddialara yanıt verdi. Öyle bir geçer zaman ki Masumlar Apartma...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Diyet gıdası krizi: Can kaybı artıyor

Kobayashi Pharmaceutical Co. firmasından yapılan açıklamaya göre, kırmızı pirinç mayası içeren "beni-koji" tüketen bir kişi daha yaşamını yitirdi. Böylelikle şimdiye kadar takviye diyet gıdası "beni-koji" ile bağlantılı ölenlerin sayısı 5'e yükseldi. Ölenlerin cinsiyeti ve yaşı açıklanmadı. 

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR