Yukarı
1

Sinan Kara

Bu kaçışın bir sonu olmalı…

19 Temmuz, 2017

   CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu neredeyse her konuşmasında  “Senin kanalında çık karşıma tartışalım, herkes görsün neyin ne olduğunu…” diye AKP Genel Başkanı Erdoğan’a sürekli meydan okuyor. Ancak Erdoğan bir türlü yanaşmıyor, yanaşamıyor bu meydan okumaya. Ya soyut vur kaç ile geçiştiriyor. Veya başka bir konuyu gündeme getirip apaçık kaçıyor bu tartışamadan. Ama nereye kadar?

   Erdoğan şunu iyi bilmelidir ki, kendisi bir Cumhurbaşkanından öte AKP’nin de Genel Başkanıdır. Siyasi sorumluluk üstlendiği için siyasi münazaralardan kaçma, savuşturma gibi bir şansı olamaz. Bu kaçış belki günübirlik politikalarla geçiştirilebilir ama toplumsal algı açısından hiçte iyi karşılanmamaktadır. Çünkü hakkındaki suçlamalara çıkıp cevap veremeyen kişi pozisyonundadır kendisi.

   İktidar Partisinin Genel Başkanı Erdoğan’ın, Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nu muhatap almama gibi bir lüksü de yok. Aksi halde Genel Başkanlık koltuğundan istifa etmesi gerekir.

   AKP Genel Başkanı olarak siyasi konuşmalar yapıp, kendisine yöneltilen sorular veya suçlamalarda ise Cumhurbaşkanlığı makamı dokunulmazlığının devreye girmesi de etik aynı zamanda kalıcı bir çözüm değil. O halde siyaset yapma, siyasi tartışmalardan uzak dur derler adama.

   Sayın Erdoğan’ın artık Kılıçdaroğlu ile iki medeni insan gibi ve demokratik teamüller gereği çıkıp karşı karşıya tartışması elzem olmuştur. Çünkü toplum bu kaçışı ciddi ciddi sorgulamaya başlamıştır. 2019 seçimlerinde bunun faturasını yine aynı toplum kesecektir. Neticede her ikisi de milyonları temsil ediyor. En azından kim haklı, kim haksız, kimin doğruyu söylediği, her kesim tarafından iyice anlaşılmalı. Evet, bu kaçışın artık bir sonu olmalı.

   İnanıyorum ki böyle bir tartışmanın sonucunda, bu sınavı başarıyla veren kişi 2019'dan tartışmasız lider ve iktidar olarak çıkacaktır... 

   Bir başka mesele ise Kılıçdaroğlu’nun  Binali Yıldırım’ı muhatap almasıdır.

   CHP içerisinden birileri Kılıçdaroğlu’nu mutlaka uyarmalı. Kılıçdaroğlu’nun AKP’yi ilgilendiren konularda tek muhatabı Erdoğan’dır. Binali Yıldırım’ın siyasi titri Genel Başkan yardımcılığıdır. Yıldırım’ın konuşmalarına siyaseten Kılıçdaroğlu değil, CHP Genel Başkan yardımcıları cevap vermelidir. Doğrusu ve olması gereken de budur…



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

'Hayat kısa, daha çok Belçika çikolatası yiyin'

Ünlü oyuncu Aslı Enver ile eşi Berkin Gökbudak tatile çıktı. Bir mekanda çekildiği kareleri sosyal medyadan paylaşan Aslı Enver, pozuna "Hayat kısa, daha çok Belçika çikolatası yiyin" not...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Doğada vakit geçirmek cilde olumlu etki ediyor

Araştırmacılar, doğada vakit geçirmenin bağırsak ve cilt sağlığı ile yakından ilişkisini inceleyerek, yeşil alanların insan mikrobiyotasını artırdığı sonucuna ulaştı."Environmental International" isimli dergide yayımlanan makalede, araştırmacılar, ABD ve Avrupa'da kaleme alınan 20 çalışmayı inceleyerek doğa ile insan sağlığı arasındaki yakın bağı ele aldı.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR