Yukarı
1

Sinan Kara

CHP’de Lider değil ama kadrolar değişmeli…

05 Ağustos, 2017

   Erken seçim olmadığı takdirde, 2019 Türkiye ve CHP için adeta bir dönüm noktası olacak. AKP-MHP iş birliğiyle ülkemiz, 2019 sonrası Başkanlık sistemi altında tam bir bilinmezliğe doğru yol alacak. Anayasal zırh eşliğinde her şey tek elde toplanacak ve her şey bir kişinin iki dudağı arasında olacak.

   Demokratik hakların yıkımından tutun, seçimlerin askıya alınma olasılığı bile mümkün olabilecek. Özetle, her açıdan geri dönüşü olmayan bir yola girilecek. Bu anlamda AKP’ye tek rakip parti olan CHP’ye çok büyük iş düşecek. Ülkenin kaderini CHP ve onu destekleyebilecek çatı partileri belirleyecek.

   Öte yandan Kemal Kılıçdaroğlu’nun son zamanlarda izlediği doğru ve cesur politikalar hem umut veriyor, hem de toplumsal beklentiyi daha fazla yükseltiyor. Ayrıca  parti içerisinden de yoğun talepler var. CHP’liler, Adalet ruhunun parti içinde ki delege ve kongre seçimlerine de yansımasını istiyor. Aksi halde Kılıçdaroğlu’nun ortaya koyduğu emeğin çöpe gideceğine dair kaygılar var.

   Referandumda alınan başarılı sonuç, akabinde ortaya konulan radikal eylemler, bugüne dair CHP’de bir lider sorunu olmadığını da gösteriyor. Ama aynı şeyi CHP içerisindeki kadrolar için söylemek pek mümkün değil.

   Adalet Yürüyüşü süresince tanık olduğum en önemli olumsuzluklardan birisi, İzmir’de CHP sayesinde makam ve koltuk sahibi olanların, zor gününde CHP’yi nasıl yalnız bıraktıkları olmuştu.

   Bu değerlendirmeler ışığında kadrolarda mutlak bir değişim olmalı. Aksi halde, partisini zor günde yalnız bırakan İl-İlçe Başkanları, Belediye Başkanı ve Milletvekillerinden 2019 da emek, mücadele veya başarı beklemek büyük bir hayal kırıklığı olur.

   CHP tabanından konuştuğum birçok isim, Adalet Yürüyüşünün yanı sıra, hizmet ve tutum açısından parti içerisinde tartışılan isimleri de yeni dönemde artık görmek istemiyor.

   İstenmeyen isimlerin ilk sırasında Aziz Kocaoğlu ve Alaattin Yüksel geliyor. Partililer, önlerine “Kocaoğlu’nu istiyormusunuz?” diye bir sandık konulduğu taktirde, Genel Merkezin gerekli olumsuz tepkiyi görebileceğini ifade ediyor.

   Ama ben buna bile gerek kalmayacağı görüşündeyim. Kılıçdaroğlu ve birçok CHP’li Kurmayın, Kocaoğlu’na artık şans vermeyecekleri yönünde yaygın bilgiler var. Hatta ve hatta sadece Kocaoğlu değil, Kocaoğlu’na yakın olan Belediye Başkanlarının da tırpan yiyeceği ifade ediliyor.

   Özetle önümüzdeki süreçte kadroların değişimi açısından birçok yeni gelişme yaşanabilir. O nedenle herkes oturup hesap kitabını öyle yapmalı. Benden söylemesi..

   Dipnot: CHP İzmir eski İl Yöneticisi Banu Özdemir, yurt gazetesinde ''Adalet yürüyüşünün en devamlı 100 ismi'' diye bir liste yayınlamış. Kusura bakmasın ama tam bir yıkama yağlama listesi olmuş...



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Demet Akalın'ın başı kiracısıyla dertte

Ünlü şarkıcı Demet Akalın, evinde 5 bin TL kiraya oturan kiracısıyla yaşadığı sorun nedeniyle isyan etti. Akalın, kiracısının 'Programda benden bahsetti, zam yapacaktım vazgeçtim' demesin...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Siyah nokta neden olur, temizleme nasıl yapılır?

Siyah nokta, cilt foliküllerinin tıkanması sonucu oluşuyor. Kötü bir görünümün yanı sıra temizlikten uzak bir görüntüye neden olan siyah noktaları temizlemek için cildini günde en az iki kez temizleyerek gözeneklerini açık tutabilir, cildin yağ ve kirlerden arınmış olması siyah noktaların oluşumunu azaltabilirsiniz.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR