Yukarı
1

Sinan Kara

Başkanlar, Kılıçdaroğlu’nun talimatına uyacak mı?

06 Eylül, 2017

   Şu sıralar delege seçimlerine hazırlanan İzmir CHP’de il ve ilçe kongreleri için çalışmalar tam gaz devam ediyor. İlçe Başkanlığı ve yönetimi için, birçok ilçede kimlerin aday olacağı ve nasıl sonuç alınacağı şimdiden merak konusu olmuş durumda. Aldığım kulis bilgileri,  Belediye Başkanlarının tarafsız kalması durumunda, İzmir’de CHP’lileri kıran kırana bir yarışın beklediği yönünde.

   Peki böyle bir durumda, başkanlar tarafsız kalacak mı?

   Zor bir ihtimal gibi görünüyor. Çünkü birçoğu, ileride aday olmak için şimdiden koltuğunu riske etmekten kaçınacaktır. Malumunuzdur, Başkanların adaylık garantisinin yollarından birisi de ilçe başkanı ve yönetimin tam desteğini almaktan geçiyor. Yani kendi yönetimini oluşturmak istiyorlar. Bu şimdiye kadar da hep böyle olmuştur.

   Peki, Genel Merkezin aldığı “Belediye Başkanları taraf olmasın, topa girmesin” kararı ne olacak?

   Bakın bu konu biraz sıkıntılı. Örneğin bu karara uymayan Belediye Başkanı için nasıl bir yaptırım uygulanacak?

   Daha önceden de bu türden sorunlar yaşandı ama hiçbir Belediye Başkanına nedense hiçbir işlem uygulanmadı. Merak ettim ve konuyu CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger’e sordum. Aldığım cevap aynen şöyle;

   “Genel Başkanımızın kesin talimatı var. Belediye Başkanlarımız bu talimata uymak zorundadır. Taraf olan Belediye Başkanı olursa partililerimizden gelen şikayetler doğrultusunda konuyu önce Genel Başkanımıza sunacağız ardından da MYK’da gündeme getirip, söz konusu Belediye Başkanı herkim olursa olsun gerekli müeyyide mutlaka uygulanacaktır…

   Evet, Sayın Aksünger’in sözlerinden de anlaşılacağı gibi bu kez Genel Merkezin işi sıkı tutuğu görülüyor. Kılıçdaroğlu’nun, Belediye Başkanları toplantısında verdiği “Taraf olmayın” talimatının kararlı şekilde arkasında duracağı anlaşılıyor. Bakalım Başkanlar bu talimata uyacak mı?

   Yaşayıp hep birlikte göreceğiz.

   Gelelim Kulis bilgilerine…

   İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun tarafsız kalmayıp sürece müdahale ettiği takdirde, İzmir’de Kocaoğlu ile CHP Milletvekilleri arasında kıyasıya bir mücadele yaşanacak. Çünkü, neredeyse İzmirli Vekillerin tamamı Kocaoğlu’nun değil sürece müdahale etmesini, yeniden Belediye Başkanlığına aday olmasını bile istemiyor.

   Diğer yandan İlçeler açısından bakıldığında, bu mücadelenin kırılma noktasının da Bornova olacağı kaydediliyor.

   Daha önce Kocaoğlu’nun karşı çıkışıyla Bornova Belediye Başkanlığına tekrar aday gösterilmeyen, CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır’ın Bornova’da aktif rol alacağı ve destekleyeceği adayın ise Adnan Hocaoğlu olduğu ifade ediliyor. Kocaoğlu’nun da mevcut İlçe Başkanı Nevzat Kavalar ile ittifak yapabileceğine dair iddialar var. Bilindiği üzere, Kavalar geçtiğimiz İlçe ve İl Kongresi sürecinde Kocaoğlu ve ekibine karşı mücadele etmişti. Nasıl bir tutum takınacağı şimdiden merak konusu..

   Bir başka kulis bilgisi, Kocaoğlu ve ekibinin İl Başkan adayının Mustafa Moroğlu olacağı yönünde. Birçok CHP’li, bu durumun Kocaoğlu ve ekibi için bir dezavantaj teşkil edeceğini, Moroğlu ile seçim alınmasının zor olacağına vurgu yapıyor.

   Delege seçimleri, İl ve İlçe kongrelerine yönelik değerlendirmelerimiz devam edecek...



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

İbrahim Tatlıses oğluna ‘Yok artık öyle beleşten hayat’ dedi: Mirasını açıkladı

Oğlu Ahmet Tatlıses ve torunu Mert Tatlıses ile davalık olmasıyla gündeme gelen İbrahim Tatlıses miras açıklaması yaptı. İbrahim Tatlıses ‘Aramızda Kalmasın’ isimli magazin programına gön...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Uzmanı uyarı: Grip deyip geçmeyin

Prof. Dr. Gürdal Yılmaz, "Grip deyip geçmemek gerek. Hafif de olsa altta yatan, eşlik eden hastalığı olan kişilerin bir sağlık kuruluşuna başvurması ve gerekli önlemeleri zamanında alması gerekiyor" dedi. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Gürdal Yılmaz, ilkbahar gelinceye kadar sonbahar ve kış aylarında en çok influenza vakalarıyla karşılaşıldığını söyledi.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR