Yukarı
1

Sinan Kara

Kocaoğlu ders çıkarır mı?

11 Eylül, 2017

   İZBAN açılışı sırasında Selçuk’ta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun kürsüde AKP’lilerce yuhalanması, olayın akabinde yuhalayan kitleye “bu projenin anası da babası da biziz”, “adam olun” diye seslenip kürsüyü terk etmesi ülke gündeminde en çok tartışılan konulardan birisi oldu.

   Kocaoğlu’nun kürsüden inip protokolü terk etmesinin ardından, Başbakan Binali Yıldırım’ın kürsüye çıkıp yapılan ayıp üzerinden pirim yapmaya çalışması da ayrı bir ayıp olarak hafızalarımızda yerini aldı.

   Bu olayda Kocaoğlu sonuna kadar haklı. Çünkü o projenin gerçekten de fikir babası ve ortağı Büyükşehir Belediyesi. Ortada yapılan bir hizmet var ve oraya gelen AKP’lilerin bu hizmette Sezar’ın hakkını Sezar’a vermek yerine, Kocaoğlu’nu provoke ettikleri aşikar. Ha, Kocaoğlu sinirlenmeden daha vurucu ve açıklayıcı sözler kullanabilir miydi derseniz, kesinlikle doğru derim. Neyse sonuçta olan oldu ve şapkadan tavşan çıktı.

   Burada akla takılan bir başka soru ise CHP İl ve İlçe (İlçeden az sayıda katılım oldu)Örgütünün neden o meydanda olmadığı, Kocaoğlu’nu neden yalnız bıraktığıdır?

   Umarım bu sorunun cevabını da İl Başkanı ve Selçuk İlçe Başkanı verir!

   Peki Kocaoğlu yaşanan bu son olaydan ders çıkarır mı?

   Zannetmiyorum!

   Çünkü daha önce yaşananlardan hiç ders çıkardığı olmamış ve görülmemiştir. Geçmişte bu anlayışa prim veren, bunların karşısında ne yazıktır ki eğilip bükülen de maalesef kendisidir. Eğer şimdiye kadar dik durabilmiş olsaydı, Binali Yıldırım denilen ve malzemesi bol olan bir kişi onunla dalga geçmiyor olacaktı. Keşke, AKP’ye yakın olduğu kadar CHP’ye yakın olmuş olsaydı. En azından geçmişte yaptığı hatalar da bu kadar sorgulanmayacaktı.

   Yani Kocaoğlu’nun kendi partisine ve partililerine karşı yaptığı vefasızlık inanın saymakla bitmez. Ama her şeye rağmen yaşanan bu olayın sonrasında, yine parti tabanı onu yalnız bırakmayıp gereken vefayı göstermiş, AKP’ye karşı tepkisini ortaya koymuştur. Artık bu da Kocaoğlu’na dert mi veya ders mi olur, onu da zamanla göreceğiz…

   Çiğli’de Başkanlar kaybetti

   CHP İzmir’de bazı ilçelerde delege seçimleri dün yapıldı. Mevcut Belediye Başkanı Hasan Arslan ve İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu’nun listeleri kaybeden taraf olurken, her iki Başkan delege bile seçilemedi. Seçimi bir önceki dönem Belediye Başkan Adayı olan Aziz Buğa ve Alirıza Koçer’in listesi kazandı.

   Belediye Başkanı Hasan Arslan’ın mağlup olması 2019’da yapılacak olan Belediye Başkanlığı adaylığını da tehlikeye sokmuş oldu. Bence CHP, delege olabilecek oyu bile alamayacak kadar halkın teveccühünden uzak birisini aday yapmaz diye düşünüyorum…



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle