Yukarı
1

Sinan Kara

Balçova’dan umut veren proje…

16 Eylül, 2017

   Önceki gün Balçova Belediyesinin Termal Otel’de düzenlediği ödül törenlerine katıldım. Eğitimde Adaleti sağlamak için ilçedeki eğitim kurumlarına ve öğrencilere destekleri ile hizmetlerini sürdüren Balçova Belediyesi; LYS'de başarıya ulaşan Balçovalı 620 gencimizi bilgisayar ve plâket ile ödüllendirdi.

   Gece gerçekten görülmeye değerdi. Geleceğe hazırlanan pırıl pırıl gençlerimizin mutluluklarına ortak olmak beni de bir o kadar mutlu etti.

   Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya’nın yaklaşık 11 yıl önce başlattığı proje, öyle alışılagelmiş bir Belediye projesi değil. Şimdiye kadar 620 genç eğitimde hayata tutunmuş. Yani 620 haneye girilip, o hanelerde yaşayanların kalplerine dokunulmuş. Ülkemizde her alanda yaşanan sorunların temelinde eğitimin yattığı gerçeğine bakıldığında, bu projenin ne kadar kıymetli olduğunu daha iyi anlamış oluruz. 

   Ödül törenine katılanlar arasında CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, CHP İzmir Milletvekilleri Tacettin Bayır, Özcan Purçu, CHP İl Başkanı Asuman Ali Güven, CHP Balçova İlçe Başkanı Aygül Eryılmaz ve Meclis Üyeleri de vardı.

   Eğitimci olan Genel Başkan Yardımcısı Karabıyık’ın Eğitimin çok ciddi ve siyaset üstü bir konu olduğunu vurgulayıp “Hiçbir müfredat hazırlığına, gençlerle ve çocuklarla ilgili alınacak kararlara, geleceği dizayn etme çalışmalarına siyaset sokulmamalı ve bulaştırılmamalıdır” dedi.

   Gecenin son konuşmasını ise Projenin fikir babası olan Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya yaptı. Ülkemizde yaşanan her olumsuzluğun ana kaynağının eğitim eksikliğinden kaynaklandığını ifade eden Başkan Çalkaya’nın “Bu geminin batmamasını istiyorsak eğitime ağırlık vermeliyiz. Tek bir genci bile kazanmak için belediyenin tüm olanaklarını seferber ederim” sözleri veliler ve katılımcılardan büyük alkış aldı.  

   Gidip o gecede bu heyecana birebir tanık olmak inanın hem umutlandırdı, hem de eğitimin bu ülke için ne denli önemli olduğunu bir kez daha hepimize hatırlattı. Çünkü bu ülkenin geleceği o gençlerin ellerinde. Onlara sahip çıkmadığımız takdirde, gençleri tarikatlar, cemaatler kapıyor diye yakınmaya da hakkımız yok.

   Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya o gençlere sahip çıkmakla bu ülkenin aydınlık geleceğine de sahip çıkmış oldu. Tek temennim bu gençlerimizin sadece ve sadece Atatürk’ü örnek almalarıdır. Sonrasında kazanan hem kendileri hem de ülkemiz olur.

   Umudumuz, bu çağdaş ve aydınlık projenin İzmir ve ülke genelinde bütün Sosyal Demokrat Belediyelere örnek olması ve yaygınlaşmasıdır. Laik Eğitim, Atatürk ve Cumhuriyet değerlerini hiçe sayan bir anlayışa karşı, böylesine anlamlı bir projeye mimarlık eden Başkan Çalkaya’yı yürekten kutluyorum…



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Oyuncu Farah Zeynep Abdullah, Kızıl Goncalar iddiasına cevap verdi

Farah Zeynep Abdullah'ın Kızıl Goncalar dizisine dahil olacağı söylentileri sosyal medyada büyük ilgi görmüştü. Ünlü oyuncu iddialara yanıt verdi. Öyle bir geçer zaman ki Masumlar Apartma...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Diyet gıdası krizi: Can kaybı artıyor

Kobayashi Pharmaceutical Co. firmasından yapılan açıklamaya göre, kırmızı pirinç mayası içeren "beni-koji" tüketen bir kişi daha yaşamını yitirdi. Böylelikle şimdiye kadar takviye diyet gıdası "beni-koji" ile bağlantılı ölenlerin sayısı 5'e yükseldi. Ölenlerin cinsiyeti ve yaşı açıklanmadı. 

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR