Yukarı
1

Sinan Kara

Selvitopu, bu ayıpla nasıl yaşayacak?

21 Eylül, 2017

   Neredeyse hayatının yarısından fazlasını CHP’ye adamış gerçek bir parti emekçisi olan Zikri Dursun’u önceki gün kaybettik. Akciğer kanserine yakalanmıştı ve bunu da kimseyle paylaşmamıştı. Son birkaç gün kolum ağrıyor şikâyeti ile gittiği Hastane’den maalesef cenazesi çıktı.

   İzmirli CHP’liler son iki gündür Zikri Dursun için yas tutuyor. En çokta başına gelenler herkesi kahrediyor. Karabağlar’ın bir önceki Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm kendi döneminde örnek bir hareket yaparak, bu parti emekçisini Belediye bünyesinde işe başlatmıştı ancak ne gariptir ki sonraki CHP’li Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ise koltuğa oturur oturmaz işinden etmişti. Üstelik emekliliğine 1 yıl kalmıştı.

   Zikri Dursun o günlerde başına gelen bu vefasızlığı bırakın eşine dostuna anlatmayı, evdeki ailesine bile anlatamamıştı. Sonrasında hep bunun kahrıyla yaşadı, ta ki bugüne yani ölünceye kadar…

   Onu yakından tanıyıp seven dostlarının Ziko diye hitap ettiği ve her daim yüzünden gülümseme eksik olmayan Zikri Dursun artık aramızda yok. Dün cenaze töreni vardı. Törene katılanların gündeminde Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun yaptığı vefasızlık vardı. Karabağlar Belediyesinin gönderdiği İkram aracına bile herkes karşı çıktı ve araç geri gönderildi. Öyle ya o aracın oraya gönderilmesi bile günah çıkarmanın bir başka çeşidi gibiydi.

   Bugün bir yerde bu konu gündeme geldi ve orada aynen şu sözü kullandım; Ben eğer o Belediye Başkanının yerinde olsam, bu durumu gurur meselesi yapar derhal istifa ederdim…

   Peki, Muhittin Selvitopu eder mi?

   Hiç sanmıyorum!

   Eğer gurur meselesi edebilecek bir yapıda olsa, zaten Zikri Dursun gibi emekçi bir insanı bu hallere düşürmezdi.

   Bu bir ayıptır.  Kendisi eğer bunun ayıbıyla yaşamayı tercih ediyorsa, o koltukta otursa ne olur oturmasa ne olur!

   Bu işlerin en üzücü tarafı da, örgütün değil birilerinin işareti sonucu bu koltuklara oturanların emekçilere yaptığı zulümdür. Burada, örgüte emek verenleri atanmışlara ezdiren yöneticilerin de bir o kadar ayıbı olduğunu hiç kimse inkar edemez.

   Evet, ne yazık ki yaşarken Zikri Dursun’a sahip çıkamadık. O klasik süreci bir kez daha yaşamak istercesine, öldükten sonra değerini anladık. Ama her şeye rağmen bundan da bir ders çıkarmalıyız. Nam-ı diğer Ziko gibi olup dışlanmış ve hayatını bir şekilde idame ettirmeye çalışan emekçilere de şimdiden sahip çıkılmalı. Aksi halde iş işten geçtikten sonra, şöyleydi böyleydi demenin de hiçbir anlamı kalmıyor. İlerideki yazılarımdan birinde dışlanıp vefasızlığa uğrayan bu isimlere de geniş biçimde elbette yer vereceğim.

   Son olarak Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ve Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’yı da buradan kutlamak gerekir.

   Akpınar bundan birkaç ay önce sessiz sedasız biçimde Zikri Duırsun’un oğlunu Belediye de işe başlattı. Piriştina ise önümüzdeki meclis toplantısında Zikri Dursun ismini bir parka verileceğini açıkladı.

   Özetle, birileri vefasızlık yaparken birileri de gördüğünüz gibi vefasını ortaya koyuyor. Umarım bu yaşanılanlar herkese ders olur.

   Bu duygularla Zikri Dursun dostumuzun ailesine, yakınlarına ve CHP Örgütüne sabır ve başsağlığı diliyorum…



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

İbrahim Tatlıses oğluna ‘Yok artık öyle beleşten hayat’ dedi: Mirasını açıkladı

Oğlu Ahmet Tatlıses ve torunu Mert Tatlıses ile davalık olmasıyla gündeme gelen İbrahim Tatlıses miras açıklaması yaptı. İbrahim Tatlıses ‘Aramızda Kalmasın’ isimli magazin programına gön...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Uzmanı uyarı: Grip deyip geçmeyin

Prof. Dr. Gürdal Yılmaz, "Grip deyip geçmemek gerek. Hafif de olsa altta yatan, eşlik eden hastalığı olan kişilerin bir sağlık kuruluşuna başvurması ve gerekli önlemeleri zamanında alması gerekiyor" dedi. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Gürdal Yılmaz, ilkbahar gelinceye kadar sonbahar ve kış aylarında en çok influenza vakalarıyla karşılaşıldığını söyledi.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR