Yukarı
1

Sinan Kara

Karabağlar’a bir “ağabey” lazım…

11 Ekim, 2017

   CHP’de yapılan delege seçimlerinde en çok dikkat çeken yerlerden birisi de İzmir’in en büyük ilçesi olan Karabağlar. Burada ortalık toz duman desek yeridir. Çünkü 5 grubun ortaya çıktığı konuşuluyor. Yani tabir yerindeyse kırk parçaya bölünmüşlük gibi bir durum var.

   Şüphesiz ki, bu karmaşıklığın nedenlerinden birisinin de, mevcut İlçe Başkanı ve Belediye Başkanının örgüt içerisindeki yetersizliği. Aradan geçen bunca yıla rağmen her iki ismin örgütle yeterince kaynaşamaması büyük bir handikap olarak karşımıza çıkıyor. Neden handikap?

   Geçtiğimiz yerel seçimlerde CHP Karabağlar’ı kıl payı kazanmıştı. O günlerde özellikle dikey bölgelerde, “Cemaat” ve MHP oyları da CHP’nin adayına gelmişti. Şimdi Meral Akşener’in kuracağı parti hesaba katıldığında, bu bölgelerde CHP açısından büyük bir riskin olduğu aşikar. Yani bu seçim CHP için Karabağlar’da büyük bir sorun teşkil ediyor. Peki bu işin reçetesi nedir?

   Şu an ortaya çıkan tablodan da anlaşılacağı gibi, öncelikle bütün gruplar arasında bir uzlaşı, bir konsensüs oluşturulması lazım. Bunu yapabilecek olanlar kimler diye sorarsanız, öncelikle mevcut Belediye Başkanı ve İlçe Başkanı ile bu işin olmayacağını rahatlıkla söyleyebilirim. Zaten olmuş olsaydı şimdiye kadar böyle bir başıbozuklukta olmazdı.

   Evet ilçeye “ağabey” kıvamında bir Başkan lazım. Bu “ağabey” formülü konusunda, örgüt içerisinden birçok kişinin görüşüne başvurdum. Kimisi Av. Mehmet Türkbay, kimisi Bünyamin Yolal, kimileri de Ali İhsan Yıldız ve Onur Utkan Ilçi’nın ismini ön plana çıkarıyor.

   Sevgili Onur Utkan İlçi’yi uzun yıllardır tanırım. Genç, cesur ve iyi bir partilidir ama burada söz konusu eğer bir “ağabey” formülü ise, sanki Mehmet Türkbay biraz daha ağır basıyor gibi. Çünkü Karabağlar gibi oldukça dağınık bir yerde bu göreve gelecek kişinin her şeyden önce toparlayıcı olması çok önemli. Dediğim gibi önümüzdeki yerel seçimleri de şimdiden hesaba katarak öyle hareket edilmeli.

   O yüzden başarılı hukukçu kimliği ayrı bir tarafa, deneyim ve etkinlik açısından bakıldığında Mehmet Türkbay isminin isabetli bir tercih olabileceğini söylemek sanırım çokta sürpriz ve abartılı bir durum olmaz.

   Ayrıca CHP Karabağlar’da sonradan isimler çıkabilir mi onu da bilemiyorum, sadece mevcutlar içerisinde bir değerlendirme yaptım. O zamana kadar farklı isimler ortaya çıkarsa yeni bir değerlendirme daha yapmaya çalışırım. Ayrıca ilçe kongreleriyle ilgili düşüncelerimi aktarmaya devam edeceğim...

   Selçuk’ta Vefa Ülgür damgası…

   Delege seçimlerinde merak edilen yerlerden birisi de Selçuk. 3 dönem Belediye Başkanlığı yapan H. Vefa Ülgür’ün öncülük ettiği listenin, mevcut oranın yaklaşık 2/3 kısmını kazandığı konuşuluyor. Selçuk’ta doğal ile birlikte toplam 142 delege bulunuyor. Ülgür bir önceki seçimde Belediye Başkanlığını tartışmalı bir seçimle 13 oy gibi bir farkla kaybetmişti.



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

'Kızıl Goncalar'ın yönetmeninden eleştirilere yanıt

Yönetmen Ömür Atay, 'Kızıl Goncalar’daki seküler genç kız karakterin ramazan kavramını bilmediği sahnenin gündem olmasıyla ilgili konuştu, eleştirilere de yanıt verdi. Gold Yapım imzalı '...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Diyet gıdası krizi: Can kaybı artıyor

Kobayashi Pharmaceutical Co. firmasından yapılan açıklamaya göre, kırmızı pirinç mayası içeren "beni-koji" tüketen bir kişi daha yaşamını yitirdi. Böylelikle şimdiye kadar takviye diyet gıdası "beni-koji" ile bağlantılı ölenlerin sayısı 5'e yükseldi. Ölenlerin cinsiyeti ve yaşı açıklanmadı. 

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR