Yukarı
1

Sinan Kara

Sırada CHP’li Belediyeler mi var?

19 Ekim, 2017

   İç hesaplaşmalardan dolayı AKP’nin kendi Belediyelerine karşı başlattığı operasyonlar dün Niğde bugün de Balıkesir Belediye Başkanının istifa etmesi bekleniyor. Sırada, başta Ankara ve Bursa olmak üzere birçok AKP’li Belediyenin de olduğu biliniyor.

   Bu iç hesaplaşmaların altında FETÖ ve 2019 da başarı endeksi kriterlerinin yattığına dair iddialar var. Erdoğan’ın talimatı ile AKP’nin kendi içerisindeki bu hesaplaşmalar artarak devam edeceğe benziyor ama bir başka kaygı daha var. O kaygının da bu operasyonların CHP’li Belediyelere kaydırılacağı yönünde.

   CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin’in bu konuda ciddi iddiaları var. Erdoğan’ın İran dönüşü işaret etmesiyle, CHP’li Belediyelerin Müfettiş ablukası altına alındığını ifade ediyor. Kendi belediyelerindeki sorunları kapatmak için CHP’li Belediyelerin hedefte olacağına dikkat çekiyor.

   Peki, bu mümkün müdür?

   Olabilir. Çünkü daha önce de yaşadık. Günübirlik kararlarla sırf intikam için bazı CHP’li Belediyelere operasyonlar düzenlendiğine ve daha sonra birçoğunun aklandığına da tanık olduk. Ayrıca bu tür operasyonların kamuoyu nezdinde kabul görmediği gerçeğini de unutmayalım.

   Hatırlayanlarınız vardır, İzmir’de CHP’li Belediyelere yapılan operasyonların birçoğu geri tepmişti. Hatta AKP’liler bile, “Haksızlıklar var” ve  “Oylarımız etkileniyor” diye birçok operasyonu eleştirmişti.

   Şu aralar bazı Metropol Belediyelerde kaygılar olduğuna dair emareler var. Öyle ki CHP’li bazı Belediye Başkanları bile kendi partili belediyelerine operasyon yapılacağına dair duyumlar aldıklarını dile getirebiliyor.

   Az önce de dediğim gibi böylesine bir siyasi iklimde her şey mümkün ama tekrar benzeri bir olaya tevessül etmek bence AKP’nin aleyhine bir sonuç olur. Örnekleri geçmişte mevcuttur.

   Bu durum, herhangi bir belediyede hukuksuzluk varsa dokunmayın anlamına da sakın gelmesin ama rövanşist duygularla yapılırsa bunun tepki alacağını da kimse unutmasın.

   AKP’nin kendi belediyelerine yönelik açmazlar içerisinde olduğu bir gerçek. Bu açmazları gidermenin yolu, rakip belediyelere yapılacak operasyonlarla aşılmayacağı da ayrı bir gerçek. Böyle bir düşünce katkı değil, zaten eriyip giden AKP’nin bu sürecini çok daha çabuk hızlandırır. Benden söylemesi…



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Barış Arduç o soruya verdiği yanıtla olay oldu

Oyuncu Barış Arduç bir muhabirin "Yakışıklılığınızın dezavantajını Gupse Özay görüyordur" sorusuna verdiği yanıtla hayranlarını mest etti. 'Deliha' filminin setinde tanışan Barış Arduç il...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Bilimsel araştırma: Aspirinin kolon kanserini nasıl önlediği belirlendi

Her gün aspirin kullanmanın kolon kanserini önlediği biliniyor ancak nedeni şu ana kadar belirsizdi. Yeni bir çalışma, artık aspirinin kolon kanserine karşı nasıl etki ettiğinin anlaşıldığını ortaya koyuyor. Cancer dergisinde 22 Nisan'da yayınlanan bulgulara göre, aspirinin vücudun kanser hücrelerine karşı bağışıklık tepkisini artırdığı görülüyor.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR