Yukarı
1

Sinan Kara

Konak Kongresinde neler yaşandı?

27 Kasım, 2017

   Dün İzmir CHP’de Kongrelerin startı Konak ile verildi. Baştan sona adım adım izlediğim kongrede mevcut başkan Mehmet Şakir Başak ile Özgür Kaplan yarışa girecekti ama olmadı. Çünkü, Kaplan ve ekibinin “acemiliği” sonucu heyecanlı ve demokratik bir yarış maalesef gerçekleşemedi. Defalarca süre uzatımı ve uyarılara rağmen Kaplan’ın listesi bir türlü Divan Kuruluna teslim edilmeyince, seçime tek liste ile gidildi ve Kongreyi kazanan Başak oldu.

   Gönül isterdi ki çift listeli bir seçim olsun ama nasıl bir beceriksizlik ise süresi içerisinde verilmesi gereken liste onca uzatmaya rağmen verilemedi.

   Kongre salonunda bunun tartışması yaşandı. Kesinlikle yanlış olduğu kadar gereksiz bir tartışma idi. Özgür Kaplan’ın ekibinde bulunan Ali Yılmaz ve arkadaşlarının kendi hatalarını görmeyip, seçimi sabote etmeye çalışmalarına gerçekten anlam veremedim.

   Öyle ki, kendi adayları olan Kaplan’ın dahi “Bizimkilerin salaklığı oldu..!” dediği bir olayı “adaletsizliğe uğradık” noktasına getirmek bence şık olmadı. Sonradan Kaplan’ın farklı bir noktaya gelmesi de ayrı bir çelişki oldu. Bu arada hatanın kendilerinde olduğunu da dün bire bir hem Özgür Kaplan hem de Ali Yılmaz’ın yüzüne söylediğimi de ayrıca ifade edeyim. Bu konuda ortada bir mağduriyet olsa, nereden geldiği beni bağlamaz ve haksızlık yapanın sonuna kadar da üzerine giderdim.

   Gelelim bir diğer tartışma konusuna, yani Şakir Başak’ın listesine.

   Bildiğim kadarıyla Başak dengeleri gözetmeye çalışan bir liste gayreti içerisindeydi. Peki bunu sağlayabildi mi?

   Kısmen sağladı ama büyük çapta eksiklikler de yok değildi.

   Mesela Zeki Günen gibi bir parti emekçisinin o listede olmayışı, hem Konak hem de CHP siyaseti adına üzüntü verici bir durum oldu. Daha önce aralarında bir mutabakat olduğu konuşulan Başak’ın, Sema Pekdaş ile yaşadığı tartışmanın sebebinin de Günen olduğu biliniyor. Ben olsam, İl Başkanı iken koltuğu bırakıp kaçan Alaattin Yüksel’in yerine kesinlikle tercihimi Zeki Günen gibi bir değerden yana kullanırdım.

   Diğer taraftan Şakir Başak’ın yaptığı en anlamlı tercihlerden birisi de eski İl Başkanı Kemal Karataş olmuştur. Karataş gibi bir parti emekçisine o listede yer verilmesi, takdir edilecek bir ahde vefa örneğidir.

   Bir başka dikkat çekici olay ise bir önceki seçimde, neredeyse tamamının yazıldığı listede “Yalı Grubu” olarak bilinen ekipten 6-7 kişinin listede yer bulamayışı oldu.

   Listede kendisine yer verilmesine rağmen memnuniyetsizliğini gizleyemeyen Alaattin Yüksel’in beraberinde Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper ile birlikte salonu terk etmesi “Kocaoğlu-Hasan Karabağ arasında ittifak olabilir…” söylentilerini güçlendiren bir hareket olarak algılandı. Öte yandan Karabağ cephesinden ise ittifak söylentileri ile ilgili herhangi bir görüşme olmadığı da ayrıca dile getiriliyor.

   İlçe Kongresini kazanan Mehmet Şakir Başak ve ekibini kutluyor çalışmalarında başarılar diliyoruz.

   Yine dün bir başka Kongre heyecanı da Urla’da yaşandı. Urla Belediye Başkanlığı adaylığına soyunan Bahri Yalaz’ın İlçe Sekreteri olan Hakan Özbadur seçimi kazanan taraf oldu. Öyle anlaşılıyor ki Yalaz, Belediye Başkanlık adaylığı sürecinde örgütün desteğini de şimdiden arkasına almış oldu.

   Son olarak İzmir CHP’de İlçe Kongreleri, önümüzdeki hafta en kritik yerlerden birisi olan Bornova ile devam edecek. Pazar günü yapılacak kongrede ittifak söylentileri de olmuyor değil. Aziz Kocaoğlu’nun mevcut İlçe Başkanı Nevzat Kavalar’ı desteklediği, bu durumun diğer adaylar Osman Koçanalı ve Adnan Hocaoğlu arasında bir ittifaka neden olabileceği de konuşuluyor. Son birkaç gün içerisinde her şey olabilir. Özetle Bornova’da bizleri heyecanlı bir yarış bekliyor…

 



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

'Hayat kısa, daha çok Belçika çikolatası yiyin'

Ünlü oyuncu Aslı Enver ile eşi Berkin Gökbudak tatile çıktı. Bir mekanda çekildiği kareleri sosyal medyadan paylaşan Aslı Enver, pozuna "Hayat kısa, daha çok Belçika çikolatası yiyin" not...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Doğada vakit geçirmek cilde olumlu etki ediyor

Araştırmacılar, doğada vakit geçirmenin bağırsak ve cilt sağlığı ile yakından ilişkisini inceleyerek, yeşil alanların insan mikrobiyotasını artırdığı sonucuna ulaştı."Environmental International" isimli dergide yayımlanan makalede, araştırmacılar, ABD ve Avrupa'da kaleme alınan 20 çalışmayı inceleyerek doğa ile insan sağlığı arasındaki yakın bağı ele aldı.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR