Yukarı
1

Sinan Kara

CHP bu ayıbı taşıyamaz…

19 Aralık, 2017

   İzmir günlerdir Dikili’deki “Taciz Skandalı” iddiasını konuşuyor. Şu sıralar sadece İzmir değil, ne yazık ki Türkiye’de konuşmaya başladı. Eskiden kültür sanat etkinlikleriyle konuşulan bu güzelim belde, ne acıdır ki şimdilerde birbirinden iğrenç olaylarla gündeme geliyor.

   Bir Belediye çalışanı elindeki görüntü ve ses kayıtlarını Medya ile paylaştı. Görüntülerde Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun’un, tacize uğradığını söyleyen kadın çalışanın elini tutmaya çalıştığı görülüyor. Sadece bu mu?

   Baştan sona dinledim. Ses kaydı çok daha vahim.

   Taciz edildiği günün birkaç gün sonrasında Belediye Başkanı ile mağdur ve mağdur yakınları Çandarlı’da bir araya geliyor. Mağdurun ağabeyi, tacizle suçlanan Belediye Başkanına dönüp “Biz sizin için neler yaptık, siz ne yaptınız benim bacıma sarktınız. Şu an susuyorsak çocuklarınız ve eşiniz için. Ama sen içip içip el alemin karısına kızına sarkıyorsun. Biz sana bunun için mi oy verdik?”diyor. Başkan ise “Çok sarhoştum hatırlamıyorum. Çok özür dilerim. Özür dilemekten başka bir şey gelmiyor elimden…” diyerek açıkça af diliyor.

   Aslında mağdur olan çalışan kadın, Belediye Başkanını hukuki yollarla cezalandırmak istiyor ama Başkanın eşi ve çocukları için merhamet gösterip, şikayetinden vazgeçmek zorunda kalıyor. Yani vicdanlı davranıyor. Anlaşılıyor ki söz konusu buluşmada olay bu şekilde bir özür ile kapatılıyor. Peki, daha sonra ne oluyor?

   Aradan bir süre geçiyor, bu utanç verici olay basına düşüyor. Ve haliyle konudan herkesin haberi oluyor. Başkan bu duruma kızıyor. Mağdur olan kadın şikayetinden vazgeçtiği için Savcılık makamı da mecburen takipsizlik vermek zorunda kalıyor.

   Nasıl olsa takipsizlik kararı verildi diye, bu kez Belediye Başkanı harekete geçiyor ve bunca olan biten yetmezmiş gibi bu kadını işinden atıyor. Ne tuhaftır ki işten atarken de “iftiraya uğradım, kumpas kuruldu” diye ilginç bir gerekçe hazırlamayı da vicdanına sığdırabiliyor. Tabi sadece mağdur olduğunu iddia eden kadını değil, kadının kardeşini dahi işten çıkarıyor. Hemen ardından bir gazeteye “İftiraya uğradım, Aklandım” diye bir röportaj vermeyi de ihmal etmiyor.

   İşte bundan sonra film kopuyor. Mağdur kadın elindeki video görüntülerini ve ses kaydını İçişleri Bakanlığına, İzmir Valiliğine ve Dikili Kaymakamlığına gönderiyor. Ayrıca basın ile paylaşıyor. Ve olay bütün ayrıntılarıyla ortaya çıkmış oluyor.

   Özetle, Kadın hem tacize maruz kaldığını söylüyor, buna rağmen merhamet gösterip şikayetini geri alıyor. Karşılığı ise işten atılmak ve iftiracı konumuna düşürülmek oluyor. Allah aşkına, böyle bir Adaletsizliğe insaf demeyeceğiz de başka neye diyeceğiz!

   Bu olay Dikili’ye de çok zarar vermeye başladı. Öyle ki, CHP İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şener bile isyan bayrağını çekip kendi partilisi olan Belediye Başkanını istifa etmeye çağırdı.

   Bu aşamada iş artık CHP yöneticilerine düşüyor. İl Başkanı Sn Asuman Ali Güven’den aldığım bilgiye göre, Genel Merkez olayların araştırılması için İlçe Başkanı ve Belediye Başkanını Ankara’ya çağırdı. Daha sonrasında Ankara’dan birileri gelip tarafları dinleyecek. Bakalım CHP bu ayıbı temizleyecek mi?

   Takipçisiyiz...

 

 



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

O gün hayatım değişti

“Bir gün sinemada, film öncesi yayınlanan reklamlarda Utku’yu gördüm. ‘Ne kadar yakışıklı bir kemancı’ dedim. Aradan 3 ay geçti. Orkestrama kemancı arıyorken Utku’nun adı geldi ama ne gel...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

E-sigara pıhtılaşmaya neden oluyor

Özellikle gençler arasında yaygınlaşan elektronik sigaraların normal sigara kadar tehlikeli olduğunu belirten Türk Toraks Derneği Tütün Kontrolü Çalışma Grubu Yürütme Kurulu Üyesi Doç. Dr. Seyhan Us Dülger "Bu cihazlar kalpte ritim bozukluğundan pıhtılaşmaya kadar pek çok ciddi sağlık sorununa yol açıyor" dedi.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR