Yukarı
1

Sinan Kara

Genel Merkeze mesaj mı verildi?

26 Aralık, 2017

Kocaoğlu’nun son yaptığı “delege hamlesi” Parti içerisinde yoğun bir tartışma haline geldi. Durup dururken bu Aziz beye ne oldu, “Bayram değil seyran değil, Aziz bey bizi niye öptü?” diye soranların sayısı hiçte az değil..

Biliyorsunuz. Hazretleri, İlçe Belediye Başkanlarını toplayarak “Biz Başkanlar, Kurultay delegesi olmayacağız!” diye bir açıklama yaptı. Ayrıca “Bizim de çorbada tuzumuz olması, safları sıklaştırmak, CHP’ne emeği geçen örgüt üyelerine fırsat vermek adına” deme lütfunu da esirgemedi. Bir anlamda örgüte şimdiye kadar fırsat verilmediğinin de adeta itirafı gibi.

Açıklamanın ardından, doğal olarak herkes parti içerisinde “ne oluyor?” sorusunu birbirine sormaya başladı. Hani haksız da değiller.

Yıllardır örgütü dizayn eden, kendisi gibi düşünmeyenlere nefes aldırmayan, dar grupçu anlayış ile partiye olmadık zararlar veren ve partilileri küstürüp uzaklaştıran birisi, nasıl olurda böyle bir kararın altına imza atar diye kafalarda soru işareti belirdi.

Haliyle nedir bu işin aslı astarı diye araştıralım, o toplantının perde arkasını irdeleyelim dedik. Edindiğim bilgilere göre, kararı bizzat Kocaoğlu alıyor, birkaç Belediye Başkanı da “Ağa’nın sözünün üzerine söz olur mu” diye anında olumlu yanıt veriyor. Bazıları da “Bu kararın amacı nedir?” diye sorgulayıp itirazda bulunuyor. Ama bir süre sonra, onlarda onay veriyor ve karar oy birliği ile kabul ediliyor.

Ama asıl merak edilen, Kocaoğlu’nun neden böyle bir yönteme başvurduğudur. Onu da toplantıya katılan Kocaoğlu yanlısı olmayan bir Belediye Başkanına sordum. Şu cevabı verdi.

Amaç Genel Merkeze birlikteyiz mesajı vermekti. Sn. Kocaoğlu hem, tüm Başkanlarla birlikte ortak hareket ediyoruz, hem de “Bakın bu işlere ben müdahil değilim” diyerek örgüte yetki verdiğini Genel Merkeze bir mesaj olarak iletmiş oldu. Biz de bu konuda hep birlikte mutabık kaldık

Hakkını teslim edelim ki burada güzel bir işin altına imza atılmış ama diğer bir taraftan da tereddütlerimiz de yok değil.

Mesela, Genel Merkeze “Bu işlere müdahil değilim” mesajı veren aynı Kocaoğlu bir taraftan ilçe Başkanlarını da Belediyedeki makamına çağırabiliyor. Bu durum doğal olarak örgütün işlerini müdahale ettiğini göstermiyor mu?

İşte bu yüzden örgüt içerisinde Kocaoğlu’na karşı bir güven yok. Geçmişten bugüne kaynaklanan hataları yüzünden, iyi bir şey yaptığı zaman bile şüphe ile bakılıyor. Haliyle bunun sorumlusu da örgüt değil kendisidir. İl Kongresine sayılı günler kaldı. Bakalım kim ne kadar samimi veya kim hangi oyunun içerisinde hep birlikte göreceğiz.

Kadın Kolları seçimi…

İl Kongresinin ardından sırada İl Kadın Kolları Kongresi var. Kulislerde şu an iki adayın ismi konuşuluyor. Birisi mevcut Başkan Nurşen Balcı diğeri de Saniye Bora Fıçı. Kalan süre içerisinde başka adaylar çıkar mı bilemiyorum ama bildiğim mevcut Başkan Balcı için yoğun şikayetlerin olduğu.

Birçok CHP’li kadın üye, Balcı’nın geçmişte hasbelkader biçimde Başkanlık koltuğuna oturduğunu ve görev süresi boyunca, Kadın Kollarının en kötü dönemini yaşadığını söylüyor.

Ki, şahsen bu şikayetlerden birine yaşayarak tanık olanlardanım.

Örnek mi?

 Dikili’de partili bir kadının “tacize uğradım” feryadına sessiz kalınması gibi…

Özetle bu tür kongreler bir sınav yeridir. Çokta fazla düşünmeye gerek yok. Kim oturduğu koltuğu hak etmiyorsa, gönderin gitsin. Nokta!



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Pelin Karahan: Kadınlar eşime çıplak fotoğraflarını attı

Oyuncu Pelin Karahan konuk olduğu bir programda "Bir ara kadınlar sosyal medyadan eşime çıplak fotoğraflarını gönderiyordu. Ama ben takılmam öyle şeylere, hiç kıskanç değilimdir" ifadeler...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Diyet gıdası krizi: Can kaybı artıyor

Kobayashi Pharmaceutical Co. firmasından yapılan açıklamaya göre, kırmızı pirinç mayası içeren "beni-koji" tüketen bir kişi daha yaşamını yitirdi. Böylelikle şimdiye kadar takviye diyet gıdası "beni-koji" ile bağlantılı ölenlerin sayısı 5'e yükseldi. Ölenlerin cinsiyeti ve yaşı açıklanmadı. 

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR