Yukarı
1

Sinan Kara

Artık toparlanma zamanı…

05 Şubat, 2018

   İki günlük meşakkatli bir sürecin ardından CHP Kurultayı nihayet tamamlandı. Bir önceki yazımda belirttiğim gibi, seçim Kemal Kılıçdaroğlu ve Muharrem İnce arasında geçti ve kazanan yine Kılıçdaroğlu oldu. Ancak bu Kurultayın diğerlerine oranla biraz daha heyecanlı geçtiğini de söylemek gerekir. Rekabet olunca doğal olarak coşku da oluyor.

   Rekabet demişken, her iki aday arasında eşit bir yarış olmadığının da altını çizmek lazım. İnce’nin sadece rakip aday Kılıçdaroğlu’na değil, Genel Merkeze karşı bir mücadele verdiği gerçeğini de vurgulayalım. Yine de ciddi bir oy aldı ve bu oy oranı olası bir Olağanüstü Kurultayda başarılı bir sonuca evrilebilir.

   Diğer yandan, Genel Başkanlık yarışında başarılı olan Kılıçdaroğlu’nun Parti Meclisinde tam olarak aynı başarıyı yakaladığını söylemek pek mümkün değil. Yedi ismin anahtar listeyi delmesi bunun kanıtı.

   Bir de İzmir özelinde bu Kurultayın kaybedenleri var.

   Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve İl Başkanı Deniz Yücel gibi…

   Kocaoğlu ve ekibinin kamu gücüyle, CHP İzmir İl Kongresinde örgütü yok sayan bir anlayışla seçimlere müdahale etmesi, çokta hayırlara vesile olmamış gibi. İzmir’de ayak oyunları ile “pirus zaferi” elde et, sonrasında sen kalk bunu Ankara’da kaybet. Anlaşılan İzmir İl Kongresi salonunda yapılan şark kurnazlığı Ankara’daki Kurultay salonunda işe yaramadı.

   Bilindiği üzere, Aziz bey Kılıçdaroğlu’na 52 delege ile açık destek verdi ancak Kılıçdaroğlu kendisine önerilen isimlerin neredeyse tamamına yakınına anahtar listesinde yer vermedi. Önerilenler arasında Ali Yiğit, Asuman Ali Güven, Ali Engin, Umut Tekin, Sevda Erdan Kılıç, Salih Özçiftçi, Altan İnanç, Sıla Akkaş, Esin Doğan Metin ve Filiz Sengel gibi isimlerin olduğu iddia edilmişti. Bu isimler arasından sadece Sevda Erdan Kılıç PM’ye girebildi.

   Kılıçdaroğlu’nun Kocaoğlu’na itibar etmediği anlaşılıyor. Merak etmiyor da değilim, aynı tavır Yerel Seçimlerde de acaba devam eder mi?

   Göreceğiz!

   Evet, bir CHP Kurultayını daha geride bıraktık. Şimdi bütün kırgınlıkları bir kenara bırakıp, 2019 veya her an olası bir seçime hazırlanma zamanı. Çünkü önümüzde bir daha telafisi mümkün olmayan süreçler var..

   Not 1: Kılıçdaroğlu’nun anahtar listesinde yer vermediği, CHP Genel Sekreteri ve aynı zamanda İzmir Milletvekili olan Kamil Okyay Sındır hem Genel Sekreterlikten oldu, hem de PM’ye giremedi…

   Not 2: İzmir’den Erdal Aksünger ve Tuncay Özkan Kılıçdaroğlu’na ve Kocaoğlu’na rağmen anahtar listeyi delen, PM’ye girmeye hak kazanan isimler oldu.

   Not 3: Her dönemin demirbaş adayları olan Altan İnanç, Banu Özdemir, Ednan Arslan, Ester Bulut, Nilay Kökkılınç ve Salih Özçiftçi gibi isimler yine kaybedenler listesindeki yerlerini aldılar.

   Not 4: Seçim akşamı kendi WhatsApp grubuna mesaj göndermeye çalışırken yanlışlıkla delege grubuna, çizilecek ve oy verilecek isimlerin listesini yollayan İl Sekreteri Birgül Değirmenci’ye, tarafsız kalması gerekirken yönlendirme yapmasından dolayı büyük tepki var. Bu tepkiler karşısında Değirmenci, bakalım Etik olmayan bu davranışın gereğini yerine getirip istifa edecek mi?



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

İbrahim Tatlıses oğluna ‘Yok artık öyle beleşten hayat’ dedi: Mirasını açıkladı

Oğlu Ahmet Tatlıses ve torunu Mert Tatlıses ile davalık olmasıyla gündeme gelen İbrahim Tatlıses miras açıklaması yaptı. İbrahim Tatlıses ‘Aramızda Kalmasın’ isimli magazin programına gön...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Uzmanı uyarı: Grip deyip geçmeyin

Prof. Dr. Gürdal Yılmaz, "Grip deyip geçmemek gerek. Hafif de olsa altta yatan, eşlik eden hastalığı olan kişilerin bir sağlık kuruluşuna başvurması ve gerekli önlemeleri zamanında alması gerekiyor" dedi. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Gürdal Yılmaz, ilkbahar gelinceye kadar sonbahar ve kış aylarında en çok influenza vakalarıyla karşılaşıldığını söyledi.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR