Yukarı
1

Sinan Kara

Kocaoğlu’na çifte darbe…

12 Şubat, 2018

   Kurultayın ardından CHP’de MYK (Merkez Yönetim Kurulu) nihayet belli oldu. Yeni görevlendirmelere bakınca, Örgütlerden sorumlu olan Tekin Bingöl’e sus payı niteliğinde pasif bir görev verilip, kızağa çekildiği anlaşılıyor. Yerine ise Bülent Tezcan getirilmiş. Bence isabet olmuş.

   CHP’de Tekin Bingöl gibi tartışılan bir diğer isim, aynı zamanda Yerel Yönetimlerden sorumlu olan Seyit Torun ise yerini korumuş. Oysa gitmesi gereken isimlerden birisiydi. Çünkü bazı Belediye Başkanları ile kurduğu ilişkilerden hiçte iyi söz edilmiyor. Şaibeli bir isimdi, bence gitmesi iyi olurdu.

   Yeni MYK’da bir başka dikkat çeken nokta, geçtiğimiz dönemde 3 kişi ile temsil edilen İzmir’in bu kez 1 kişi ile temsil edilmesi. O isim Tuncay Özkan. Daha önce İzmir’i Kamil Okyay Sındır, Erdal Aksünger ve Zeynep Altıok temsil ediyordu. Ne yazık ki şimdi böyle bir tablo ile karşı karşıya kaldık. Bunda en büyük kabahat, Kocaoğlu ve ekibine aittir.

   Parti Meclisi seçimlerinde Kılıçdaroğlu’na olmazlarını dayatan Kocaoğlu’na Kılıçdaroğlu’nun cevabı “O halde olmazlarının yanı sıra olur dediklerine de geçit yok” dediği iddia edilmişti. Yani Kocaoğlu, Dimyat'a pirince giderken evdeki bulgurdan oldu. Ne yazık ki bu anlayış yüzünden İzmir'de cezalandırılmış oldu. Ama burada önemli bir ayrıntıyı da gözden kaçırmayalım. Oda şudur.

   Listeyi delip PM’ye girmeyi başaran Tuncay Özkan hem yeni MYK’ya girdi hem de Genel Başkan yardımcısı oldu. Yani İzmir’i Genel Merkez düzeyinde temsil eden tek yetkili oldu.

   Özkan’ın Kocaoğlu’nun olmazları içerisinde ilk başlarda geldiğini sanırım bilmeyen yok. Bu durumda Kocaoğlu Kılıçdaroğlu’ndan çifte darbe yemiş oldu. Birinci darbe PM’den ekibine yer verilmemesi, ikincisi de Tuncay Özkan’ın Genel Başkan Yardımcısı yapılması.

   Bu kadarla biter mi?

   Bence bitmez. Devamı da gelecek. Şöyle ki;

   Kocaoğlu’nun Genel Merkez açısından artık eli güçlü değil. Ne PM’de ne MYK’da kendisini savunabilecek birileri de kalmadı. Bırakın savunmayı tam aksine cephe alabilecek birçok isim var. Tuncay Özkan, Erdal Aksünger, Selin Sayek Böke v.s gibi.

   Peki, bu işin sonu nereye varır derseniz?

   Bence Kocaoğlu gözden çıkarıldı ve artık aday yapılmayacak.

   Bu durumda önünde iki yol var. Ya kendisi ben artık aday olmayacağım diye açıklama yapar veya Genel Merkezden “Red” yanıtını bekler.

   Sadece Aziz bey mi tasfiye edilecek, bence “Azizci” Belediye Başkanlarının durumu da hiç iç açıcı değil. Onlar da şimdiden bavullarını hazırlamaya başlasalar iyi olur. Edindiğim bilgiye göre söz konusu olan sadece Aziz bey değil, onunla birlikte ekibinin de gözden çıkartıldığı. PM seçimleri ve Tuncay Özkan olayı bunun en bariz örneği…

   Notlar

   -CHP eski Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır Kılıçdaroğlu tarafından listeye alınmamıştı. Bunun karşılığında Kılıçdaroğlu’nun Sındır’a Bornova Belediye Başkanlığı için tekrar onay verdiğine dair iddialar var.

   -Kılıçdaroğlu’nun anahtar listesinden YDK üyeliğine (Yüksek Disiplin Kurulu) seçilen Balçova ve Büyükşehir Meclisi Üyesi Banu Gençkan meclisten istifa edeceğine YDK’dan istifa etmeyi uygun görmüş. Üstelik bu “absürt” istifa olayını da WhatsApp’tan duyurmuş. Kocaoğlu’nun ekibinden olan Gençkan’ın YDK’yı beğenmeyip istifa etmesi birçok partilinin tepkisini çekmiş durumda.

   Bu istifanın iki nedeni olabilir. Ya Kocaoğlu Genel Merkeze tepki için bu istifayı dayatmıştır ya da Büyükşehir Meclis Üyeliği, YDK Üyeliğinden daha çok kazanımları olan bir yer diye düşünülmüş olunabilir.

   Her ne olursa olsun, bu anlamsız ve parti ile alay eder tarzdaki istifaya partililerden ciddi biçimde tepki var. Sonuna kadar haklı bir tepki.

   Öyle ya madem istemiyordun neden aday oldun?

   Belki İzmir’den bir kişi daha girebilirdi o listeye. Neden birilerinin önünü kapattın?

   Bu durum aslında “etik” açıdan tam disiplinlik!

   Ama nerede bu iradeyi ortaya koyabilecek İl Başkanı ve İl Örgütü?!

   -CHP İzmir Örgütü 1 hafta içerisinde 2 acı kayıp birden yaşadı. CHP Karşıyaka eski İlçe Başkanı Ertam Özen ve Buca'dan CHP eski İl Genel Meclis Üyesi Bilal Şencan yaşamlarını yitirdi. Ailelerine sabır ve başsağlığı diliyorum.

   -Afrin’de yaşamını yitiren şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı diliyorum.

   Sözün bittiği yer…



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Güven Hokna'dan açıklama: 'Tuvalet temizledim'

Efsane dizi Yaprak Dökümü'nde hayat verdiği Hayriye karakteriyle hafızalara kazınan oyuncu Güven Hokna katıldığı bir programda hayatıyla ilgili bilinmeyenleri anlattı. Hokna, çektiği bir ...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Diyet gıdası krizi: Can kaybı artıyor

Kobayashi Pharmaceutical Co. firmasından yapılan açıklamaya göre, kırmızı pirinç mayası içeren "beni-koji" tüketen bir kişi daha yaşamını yitirdi. Böylelikle şimdiye kadar takviye diyet gıdası "beni-koji" ile bağlantılı ölenlerin sayısı 5'e yükseldi. Ölenlerin cinsiyeti ve yaşı açıklanmadı. 

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR