Yukarı
1

Sinan Kara

CHP neyi bekliyor?

07 Nisan, 2018

   Cumhurbaşkanlığı ve Parlamento seçimlerine yaklaşık 19 ay kaldı, Yerel seçimlere ise şunun şurasında 11 ay kaldı. Ama CHP yine o çokça yadırganan hastalığından bir türlü kurtulamadı.

   Cumhurbaşkanı adayını açıklamak için hala zaman var diyen CHP’nin, yerel seçimlerde aday olacak isimleri neden hala açıklamadığı eleştiri konusu olmuş durumda.

   Özellikle İzmir’de yaşayanlar bilirler. 2014 Yerel Seçimlerinde aday olanlar son 3 ay içerisinde belirlenmiş, gerekli propagandayı yapabilmek için dar zaman dilimi kalmasından dolayı, bu durum adaylar açısından oldukça sıkıntı yaratmıştı. Şimdi yine aynı hata tekrar ediyor.  Sanki hiç ders alınmamış, sanki seçimi kaybetmeye yönelik bir adım gibi..

   Hadi Kılıçdaroğlu çok kapsamlı düşünemiyor ama CHP’li Kurmaylarda mı uyarmıyor kendisini. Cumhurbaşkanı adayını geçtik, en azından yerel seçimlerde aday olacakların biran önce belirlenmesi ve o adaylara seçim çalışması yapabilmeleri için zaman tanınması lazım. Aksi halde yine geçmişte yaşanan keşmekeşlik devam edecek ve bu durum hem adaylara hem de partiye zarar verecektir. Çünkü bunun örneği geçmişte yaşandı.

   Bu konuda bir başka dikkat edilmesi gereken nokta şu olmalı.

   Aday belirlemeleri sırasında, ismi şaibeli işlerle ile anılan, kamuoyunda tartışılan ve ne yazık ki parti tarafından hesap sorulmayan Belediye Başkanları var. Bunlar kesinlikle tekrar aday yapılmamalı. Bunun en bariz örneği Dikili’de mevcut. Geçenlerde Dikili’nin önde gelenlerinden birisi aradı. CHP yine aynı kişiyi aday gösterirse, çok sayıda CHP’linin İYİ Parti adayına destek vereceği uyarısında bulundu. O nedenle aday belirleme sırasında, bu tür Belediye Başkanlarının sicili masaya yatırılmalı diye düşünüyorum.

   İl Başkanı iyi sınav veremiyor…

   İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun dayatması ve referansı ile CHP İl Başkanı olan Deniz Yücel, göreve geldiği günden bu yana etkili bir eylem ve etkinliğe imza atmış değil.

   Aylardır Türkiye genelinde tartışılan Şeker Fabrikaları satışına ilişkin, yurdun birçok yerinde eylemler yapılırken, İzmir’in böylesine hassas bir olayda bile şimdiye kadar hiçbir varlık gösterememesi, parti içerisinde de eleştirilere neden oluyor.

   Birçok partili, Yücel’in o makama örgütü değil Kocaoğlu’nu temsilen oturduğunu, böyle bir İl Başkanı ile 2019 seçimlerinin zor geçebileceğine dair kaygılar yaşadıklarını dile getiriyor.

   Bakalım İl Başkanı biran önce Kocaoğlu etkisinden kurtulup, gerçek anlamda örgütün İl Başkanı  olup, cesaret ve aldığı sorumluluk ile bağımsız olarak bu işi yürütebilecek mi?

   Doğrusu ben de merak ediyorum…



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Yalın stadyum konserine futbolcu gibi hazırlanıyor

Yalın, 31 Mayıs'ta kariyerinin 20'nci yılında Beşiktaş Stadyumu'nda konser verecek. Basın toplantısı yapan şarkıcı, "Teklif geldiğinde 'Deli bunlar' demiştim. Şimdi bu deliliğe ortak oldu...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Siyah nokta neden olur, temizleme nasıl yapılır?

Siyah nokta, cilt foliküllerinin tıkanması sonucu oluşuyor. Kötü bir görünümün yanı sıra temizlikten uzak bir görüntüye neden olan siyah noktaları temizlemek için cildini günde en az iki kez temizleyerek gözeneklerini açık tutabilir, cildin yağ ve kirlerden arınmış olması siyah noktaların oluşumunu azaltabilirsiniz.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR