Yukarı
1

Sinan Kara

Kocaoğlu’nun ilginç davetlisi…

10 Nisan, 2018

   İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun Adnan Saygun’da “Güneş İzmir’den Doğuyor” başlığı altında düzenlediği “14. Yıl” toplantısına ilginç davetliler katılmış. Bunların arasında en çok dikkat çeken isimlerden birisi de Nuri Elibol.

   Neden ilginç ve kimdir bu Nuri Elibol?

   Işıkçılar Cemaatine yakın isimlerinden birisi olarak anılıyor. Türkiye Gazetesinin de eski Medya Grup Başkanı. Geçtiğimiz yıl “Yeni darbeyi Ulusalcılar yapabilir” diye bir iddia ortaya atmış ve tepki çekmişti. Sonrasında ise, Ordu içerisindeki Işıkçıları açıkladığı için gazete ile ilişiği kesilmişti. Aynı zamanda Müteahhitlik yaparak büyük ihaleler aldığı ve Melih Gökçek’e de yakın birisi olduğu iddia ediliyor.

   Kocaoğlu’nun hemşehrisi de olan Elibol’u, gazeteciler Soner Yalçın ve Ümit Zileli’nin yazılarından okuyup tanımak mümkün.

   Asıl kafaları kurcalayan, Aziz Kocaoğlu’ndaki bitmek tükenmek bilmeyen bu Cemaat sempatisi. Muhterem Başkan, daha önceleri Fethullahçılarla, şimdilerde ise farklı cemaatlerden olan “önemli” isimlerle bir araya geliyor. Tekrar aday gösterilmek için, bu davetler bilinçli olarak mı yapılıyor,  “Benim herkesle bağlantım var” mı demek isteniyor?

   Orası da ayrı bir muamma..

   Çünkü daha önceleri de bir başka benzerini yaşadık.

   Birçoğunuz biliyorsunuzdur. Başkan Kocaoğlu’nun geçtiğimiz yıllarda Fethullah Gülen cemaatine olan ilgisi ve ilişkisi üst düzeylere kadar çıkmıştı. FETÖ üyeliğinden şu an hapiste olan birçok Fethullahçı işadamlarıyla olan yakınlığı herkesin dilindeydi. Gülen Cemaatinin Yurt ve Okul ziyaretlerinden tutun, Türkçe Olimpiyatlarına kadar her türlü etkinliğine katkı verir ve gereken desteği sağlardı. Ama her ne hikmetse Kocaoğlu’nun Gülen Cemaati ile olan bu çarpık ilişkisi gündeme gelmiyor veya bilinçli olarak getirilmek istenmiyor.

   Maalesef bu konuda, CHP içerisinde de üç maymunculuk oynanıyor. Kocaoğlu’nun bu ilişkileri bilinmesine rağmen, şimdiye kadar hiçbir yönetici tarafından dile getirilmemesi, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun da ses çıkarmayıp tepkisiz kalması, parti içerisinde yoğun tartışmalara yol açıyor.

   Tüm bu olumsuzluklara rağmen, bazılarının Kocaoğlu’nu ısrarla İzmir’den tekrar aday gösterme çabaları da ayrı bir garabet…



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Gülşen Bubikoğlu Türker İnanoğlu ile '50 yıllık dans...'ını andı

Ünlü oyuncu Gülşen Bubikoğlu, 50 yıllık eşi Türker İnanoğlu'nun vefatından sonra eski bir dans fotoğraflarını paylaştı. Oyuncu Gülşen Bubikoğlu, 50 yıllık evliliklerinin anısına geçtiğimi...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Sigara bunamaya yol açar mı?

Demansın (bunama) çağın yaygın sorunlarından biri olduğunu belirten uzmanlar, bu durumun genetik gibi bazı değiştirilemez faktörlerden kaynaklanabildiğini belirtiyor. Ancak bunama riskini azaltacak değiştirilebilir risk faktörlerine de dikkat çekmeyi ihmal etmiyorlar.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR