Yukarı
1

Sinan Kara

CHP’nin, İzmir’de intihar listesi…

21 Mayıs, 2018

   Son dakikaya kadar belki değişir diye, listenin kesinleşmesini bekledim. Ama olmadı “İntihar Listesi” bir değişiklikle, olduğu gibi onaylandı.

   Yıllardır her seçim döneminde hep aynı karmaşa yaşanır. İzmir’in kaderi Kocaoğlu’nun insafına bırakılır ve maalesef CHP hep çuvallar. Öyle ki, henüz 2014’te yapılan hata ile 8 ilçenin kaybedilmesi bile unutulmamışken, yine benzer bir uygulama ile karşı karşıya kalındı. Üstelik son derece kritik bir süreçte!

   Ancak öyle anlaşılıyor ki, bu sürecin ne denli kritik olduğunu taban biliyor ama tavan idrak edememiş durumda. Etmiş olsaydı, alay eder gibi böylesine kötü bir liste ile örgütün karşısına çıkmış olmayacak, tabanın sesine kulak vermiş olunacaktı.

   Evet, CHP İzmir’de Milletvekili listesini açıkladı. Bana göre tam bir fiyasko.

   İsimler üzerinde çok durmayacağım ama şu kadarını söyleyeyim, açıklanan isimlere bakınca eskilerin kalması bile inanın, CHP’ye çok daha yarar getirirdi. Edindiğimiz bilgiler, her daim CHP’yi eriten Aziz Kocaoğlu’nun olaya dahlinin olduğu. Kendisi her ne kadar da “Yemin billah” gibi sözlerin arkasına sığınsa da ve her ne kadar gösterdiği adaylara dolgu malzemesi olarak yer verilmiş olunsa da, listenin “Azizci” bir liste olduğu yeterince açık.

   Bu arada önemli bir ayrıntıyı da paylaşayım. Geçtiğimiz dönem İzmir 2. Bölgeden Vekil olan Tuncay Özkan’ın tekrar İzmir’den aday yapılmaması için Kocaoğlu’nun devreye girdiği, Özkan’ın İstanbul’a kaydırıldığı ortaya çıkmıştı. Ancak “istifa resti” çekmesi üzerine Özkan tekrar İzmir’e geri döndü. Üstelik 1. Bölge 1. Sıradan aday yapıldı. Olayı duyan Kocaoğlu’nun “Tuncay İzmir’e dönerse istifa ederim” resti ise Genel Merkez tarafından dikkate alınmadı. Yani fena halde gol yemiş oldu. Her fırsatta sözünün eri olduğunu söyleyen Kocaoğlu bakalım istifa edecek mi?

    Sanmıyorum ama belli mi olur, hani olur ya insafa gelir ve belki de “sözünün eri” olduğunu hatırlar..!

   Bu arada Özkan’ın İzmir’e dönmesi, çok az da olsa iyi oldu diyebiliriz. Bakalım ölü bir listeye ne kadar katkı koyabilir?

   Son olarak, bu denli kötü bir listenin, en çok İYİ Parti ve HDP’nin işine yarayacağını düşünüyorum. Tabi dolaylı olarak bu durumdan AKP’de payını alacak gibi. Ne yazık ki bunda sadece Kocaoğlu’nun değil 5’li komisyon ve Kılıçdaroğlu’nun da büyük payı olmuş olacak. Umarım bu liste ile başarıya ulaşılır ama benim hiç mi hiç umudum yok. Çünkü örgüt içerisinden edindiğim izlenim bunu gösteriyor. Yine de hayırlı olsun diyelim…



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Türkan Şoray'dan Kadir İnanır paylaşımı

Türkan Şoray, 24 Mart Pazar günü Beykoz'daki evinde beynine pıhtı atması nedeniyle fenalaşıp hastaneye kaldırılan Kadir İnanır'a geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Geçen pazar günü Beykoz...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Uykunuzu tam alamıyor musunuz? Daha yaşlı hissetmeniz normal olabilir

Bilim insanları, 1 ay boyunca uykularını tam alan kişilerin oldukları yaştan yaklaşık 6 yaş genç hissettiklerini belirledi. İsveç'teki Karolinska Enstitüsündeki araştırmacılar yeterli uyku almanın ve uykusuzluğun, hissedilen yaşla ilişkisini inceledi.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR