Yukarı
1

Sinan Kara

CHP’de çok çalışanın yeri yok…

11 Temmuz, 2018

   Son seçim sürecinde yaşananlar bize, istediğin kadar çalış didin yukarıda birileri arkanda olmadıktan sonra her şeyin pamuk ipliğine bağlı olduğunu gösterdi. Bu konuda en belirgin iki örnek Eren Erdem ve Barış Yarkadaş gibi isimlerdir.

   Bu her iki isim vekillik görevleri boyunca tabir yerindeyse her taşın altından çıkan, nerede bir sorun olsa oraya ilk varan ve sergiledikleri özveri ile CHP’yi en iyi biçimde temsil eden kişilerdi. Ülkenin oldukça zor koşullardan geçtiği bir süreçte, aldıkları her kuruşun hakkını fazlasıyla veren isimlerdi. Peki, ne oldu?

   CHP bu kişileri mükafatlandırdı. Hem de ne mükafat?

   Yeniden listeye almayarak birisi göz göre göre kodese gönderildi, diğeri de kapı dışına bırakıldı. Malumunuz Eren Erdem hapiste. Bırakın ne zaman çıkacağını, tutukluluk süresinin cezaya dönüştürüleceğine dair endişeler var. Çünkü AKP’nin hedefindeydi, beklenen fırsatı da Bülent Tezcan eliyle CHP, AKP’ye sunmuş oldu. Yani “alın atın içeri” der gibi. O nedenledir ki, gözaltına alındığı gün çıkarıldığı duruşmada “Bülent Tezcan’a söyleyin bu onun eseri” demeyi de herkese hatırlatma ihtiyacı hissetti.

   Anladığımız kadarıyla Bülent Tezcan’ın Eren Erdem’e takıntısı. Erdem’in “MİT Tırları tutanaklarını Tezcan’dan temin ettim” açıklamasından kaynaklıydı. Sonrası malum. Bu takıntı Erdem’in yeniden vekil adayı yapılmayışına kadar gitti. Sonuç, Bülent Tezcan eliyle Eren Erden hapse yollandı. Ne yazık ki Sayın Kılıçdaroğlu’da bu durumu izlemekle yetindi..

   Barış Yarkadaş’a gelince..

   Barış’ı yaklaşık 20 yıl önceden tanırım. O zamandan bu zamana sağlam bir dostluğumuz vardır. O yıllarda ÇGD İstanbul Temsilciliğine bakıyordu. Mahkeme veya dava olsun, her anlamda başı sıkışan gazetecinin yanında Barış’ın da mücadele ettiğini görmek mümkündü.

   Yani duyarlılık ve çalışkanlığı sadece vekilliği döneminde değil, öncesinden geliyordu. Süreç içerisinde Vekil oldu ve aynı tempoyu bu alana da fazlasıyla yansıttı. Öyle ki CHP’de en çalışkan vekil kim denildiğinde, birçok kişinin Eren Erdem, Barış Yarkadaş gibi isimleri ilk başta söylediklerine çoğu kez tanık olmuşuzdur.  

   Evet Eren içeride ama Barış dışarıda arkadaşı için mücadele ediyor. Sadece Barış’ın mücadele etmesi yetmeyecek gibi. Zaten yeterince sessiz kalındı, o yüzden CHP’nin de yaptığı hatayı telafi etmesi gerekiyor. Tıpkı Enis Berberoğlu olayında olduğu gibi, Bülent Tezcan’ın insafına bırakılmaksızın Eren Erdem’e de biran önce, güçlü biçimde sahip çıkılması lazım.

   Çünkü Vefa bunu gerektirir.

   Aksi halde yarın bir başkasına dokunulduğunda yanınızda olacak adam bulamazsınız. Benden söylemesi…



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Demet Akalın'ın başı kiracısıyla dertte

Ünlü şarkıcı Demet Akalın, evinde 5 bin TL kiraya oturan kiracısıyla yaşadığı sorun nedeniyle isyan etti. Akalın, kiracısının 'Programda benden bahsetti, zam yapacaktım vazgeçtim' demesin...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Siyah nokta neden olur, temizleme nasıl yapılır?

Siyah nokta, cilt foliküllerinin tıkanması sonucu oluşuyor. Kötü bir görünümün yanı sıra temizlikten uzak bir görüntüye neden olan siyah noktaları temizlemek için cildini günde en az iki kez temizleyerek gözeneklerini açık tutabilir, cildin yağ ve kirlerden arınmış olması siyah noktaların oluşumunu azaltabilirsiniz.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR