Yukarı
1

Sinan Kara

CHP’de adaylar tabana sorulmalı…

16 Temmuz, 2018

   2014 Yerel seçimlerinde Belediye Başkanlarının belirlenmesine 6 kişi karar vermişti. Kılıçdaroğlu ile birlikte Adnan Keskin, Bülent Tezcan, Bihlun Tamaylıgil, Gökhan Günaydın ve Umut Oran’dan oluşan 5’li komisyon kimin nereye Başkan olması gerektiğini uygun gören kişilerdi. Bunların yanında Gürsel Erol gibi yan unsurların etkisi de yok değildi. Yani önseçim yapılmayarak örgüt saf dışı bırakılmış, birkaç kişi partinin kaderini tayin etmiş ve bunun sonucu hezimetle sonuçlanmıştı. Mesela İzmir’de 8 ilçe birden kaybedilmişti.

   Sanki yaşanmamış ve hiç ders alınmamış gibi aynı yöntemler tekrar denenmek isteniyor. Bunca zamana rağmen üye kaydında yenilenmeye gidilmediği gibi, üstlerine vazifeymiş gibi yine örgütü saf dışı bırakıp “kritik süreçteyiz” benzeri komik gerekçelerle, Başkanlık koltukları için yine kendi adamlarını aday olarak atamaya çalışacaklar. Fakat riskli ve nafile bir çaba olur.

   Her ne kadar Kılıçdaroğlu Genel Başkan olarak görülse de, iplerin Bülent Tezcan, Tekin Bingöl ve Seyit Torun gibi Tüccar zihniyet güden kişilerin ellerinde olduğuna dair yoğun bir kanı var. Geçmişteki 5’li komisyonun yerini, bu kez bu 3’lü komisyon alırsa vay CHP’nin haline..

   Yukarıda, nafile çaba olur dedim.

   Çünkü; Bu kez hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Taban son derece kırgın ve umutsuz. Genel Seçimlerde ülkenin gidişatıyla ilgili kaygılar olduğundan dolayı, mecburen herkes sandığa gitmek zorunda kaldığının bilinmesi gerekir..

   Peki, ne yapılmalı?

   Yerel seçimlerde listeler, tabanın beklentisine uygun olmalı. Öncelikle önseçim seçeneği masaya konulmalı. Olmadığı takdirde çok katılımlı gerçekçi anketlerle adaylar tespit edilmeli. Aksi durumda o tabandan oy almayı herkes unutsun. Çünkü ciddi biçimde boykota yönelebilecek bir taban birikti sayelerinde.

   Aday belirlemeleri sırasında, mevcut Belediye Başkanlarının olumlu veya olumsuz yaptığı işler iyi irdelenmeli. Hiçbir şey bilmiyorsanız Google’da bir medya taraması yaparak, kimin ne halt yediğini kimin dürüst çalışıp Halkta karşılığının olduğunu görmek mümkün.

   Bu vesile ile önümüzdeki günlerde, bizlerde söz konusu medya taramasını yaparak, şimdiden gereken uyarıyı yapmaya başlayacağız.

   Hangi Belediye Başkanının başarılı veya başarısız olduğunu. Hangisinin Halkta hayal kırıklığı yarattığını ve risk taşıdığını, elde olan verilerle birlikte sizlerle paylaşmaya başlayacağız.

   Ve Ege’nin Sesi olarak ilçelerde bire bir ekip çalışması, ayrıca sosyal medya yoluyla ismi anılan/anılacak aday adaylarıyla ilgili “anket” çalışmalarını başlatacağız. Amacımız doğru adaylarla, doğru biçimde bir yerel seçime gidilmesine katkı koyabilmek…

   Not: CHP'de kurultay süreci için imzalar toplanmaya başlandı. Sonucunu bende merak ediyorum. Bakalım yeterli sayıya ulaşılacak mı?



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Melis Sezen bu kez asansörde dans etti

Melis Sezen danslarıyla adından söz ettirmeye devam ediyor. Oyuncu son olarak sosyal medya hesabından asansörde dans ettiği anları paylaşınca gündem oldu. 'Sadakatsiz' dizisinde canlandır...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Gizemli hastalık hızla yayılıyor: Ölüm oranı yüzde 30

Japonya'da gizemli salgın hastalık paniği giderek büyüyor... Ölüm oranı yüzde 30 olan streptokok toksik şok sendromu vakaları giderek artarken uzmanlar 2024 yılındaki hasta sayısının 2023'ü geride bırakacağını tahmin ettiklerini duyurdu.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR