Yukarı
1

Sinan Kara

CHP’de Başkanlık için muhtemel adaylar… (4)

01 Eylül, 2018

   31 Mart 2019 yerel seçimlerinde CHP’den aday olabilecek aday adaylarını yazmaya devam ediyoruz. Bu yazıdaki konumuz İzmir’in Metropol ilçeleri Balçova, Narlıdere, Güzelbahçe ve Urla. Bu ilçelerimizdeki mevcut başkanlar ve koltuklarına aday olacak isimlerin durumunu ele alalım.

   Balçova Çalkaya ile devam mı, tamam mı?

   28 Mart 2004 yerel seçimlerinde Başkanlık koltuğuna oturan Mehmet Ali Çalkaya 3. dönemdir Balçova’yı yönetiyor. Tekrar aday adayı olacağı beklenen Çalkaya eğer aday olur ve seçilirse, dördüncü dönemini yaşayacak. Uzun yıllar Aziz Kocaoğlu ile birlikte hareket eden Çalkaya’nın bu yol arkadaşlığı bitmiş gibi görünüyor. Çünkü epey bir süredir Kocaoğlu ile arasında soğuk rüzgarlar esiyor. Bunun en son örneği de kurultay tartışmaları sırasında yaşandı. Çalkaya, CHP’de yaşanan imza sürecinde Muharrem İnce ve Kocaoğlu’ndan yana değil Kılıçdaroğlu’ndan yana tavır koymuştu. Eğer 4. dönem kuralına takılmazsa, Çalkaya Balçova’da yine ciddi adaylar arasında gösteriliyor.

   Diğer aday adayları kimler?

   Balçova için şu ana kadar kulislerde Hüseyin Çorlu, Mustafa Moroğlu, Muharrem Dayanç ve Banu Gençkan’ın isimleri geçiyor.

   Başka aday adayları çıkmaz ve bu isimler arasında bir değerlendirme yaparsak, Dayanç’ın şansı diğer isimlere göre biraz daha fazla ağır basıyor diyebilirim. Çünkü Muharrem Dayanç’ın toplumsal çalışmaları Kılıçdaroğlu tarafından da ilgiyle karşılanıyor ve takdir ediliyor. Diğer nedenleri ise şöyle özetlemek mümkün. Aynı zamanda geçmişte Milletvekilliği de yapan Moroğlu’nun Kocaoğlu ve Alaattin Yüksel ekibinden olduğu bilinen bir gerçek. Son zamanlarda yaşanan imza sürecinde her ne kadar Kocaoğlu’nun yanında yer almamış olsa da, bunun geçici bir durum olduğu konuşuluyor. Geçmişte siyaseten isminin fazlaca yıpranmışlığını da işin içerisine katarsak şansının olmadığını anlamak hiçte zor değil. Diğer isimlerden Balçova Meclis Üyesi Banu Gençkan’ın da Kocaoğlu’nun ekibinden olduğunu bilmeyen yok. Kılıçdaroğlu’nun İzmir’de izleyeceği yöntemin başında, Kocaoğlu ve ekibini tavsiye etmek olduğunu bir daha hatırlatmak gerekir.

   Abdül Batur’un durumu ne olur?

   Narlıdere Belediye Başkanlığında dördüncü dönemini tamamlayacak olan Abdül Batur eğer tekrar aday gösterilirse beşinci dönemini yaşayacak. Görev süresi boyunca Narlıdere’de birçok başarılı işe imzasını atan Batur’un ismi, ayrıca Büyükşehir Belediye Başkanlığı içinde geçiyor.

   Muharrem İnce ekibinin başlattığı imza hareketi sürecinde, İzmir’de Kılıçdaroğlu’nun yanında net biçimde duran Belediye Başkanları içerisinde, ilk destek açıklamasını yapan isim Abdül Batur olmuştu. Bu süreçte Büyükşehir için adı geçen ve Kılıçdaroğlu’na yakın olduğu iddia edilen Tunç Soyer de dahil olmak üzere birçok Belediye Başkanı renk vermemiş, durum netleşince çıkıp Kılıçdaroğlu’nun yanında olduklarını belirtmişlerdi.

   Büyükşehir olmadığı takdirde Batur’un yerine Narlıdere’de alternatif bir ismin olmadığı da ayrıca dile getiriliyor.

   Diğer isimler kimler?

   Narlıdere’de olası aday adayları içerisinde şu an herhangi bir isim ön plana çıkmış değil..

   Mustafa İnce partiyi böldü..

   Güzelbahçe’de ikinci dönemini yaşayan mevcut Belediye Başkanı Mustafa İnce’ye parti içerisinde yoğun tepki var. Özellikle ikinci döneminde kendisine karşı oluşan muhalif sesleri elindeki erki kullanarak sindirmeye çalıştığı için eleştirilen İnce, Belediye Bünyesinde çalışan birçok işçiyi de sürgün etmişti. İnce’nin bu yaklaşımı Güzelbahçe’de parti içerisinde ayrışmaya yol açmış ve birçok kişinin CHP’den kaçmasına neden olmuştu. Mustafa İnce Kurultay yapılmasına ilişkin imza sürecinde ise renk vermeyen, ortalıkta görünmeyen Belediye Başkanlarından birisi oldu. Yol arkadaşı olduğu bilinen CHP İlçe Başkanı Kazım Çam önce Muharrem İnce’den yana imza vermiş daha sonra imzasını geri çekmek zorunda kalmıştı.

   Güzelbahçe’de Kandemir bir adım önde…

   Belediye Başkanlığı için mevcut Belediye Meclisi Üyesi Alpay Kandemir, Uğur Yelekli ve Mustafa Gürkan’ın ismi geçiyor…

   Bu isimler içerisinde ise uzun zamandır Güzelbahçe’de siyaset yapan Alpay Kandemir’in şanslı olduğu ve aday olduğu takdirde kırgınlıkları bitirip, partiyi eski günlerine kavuşturacağı ifade ediliyor.

   Urla’da Sibel Uyar’ın durumu kritik..

   Aziz Kocaoğlu kontenjanından Urla’ya Belediye Başkanı olan Sibel Uyar’ın ilk dönemi olmasına rağmen durumunun kritik olduğu konuşuluyor.

   İlçede sıradan vatandaşlara ait evleri yıkıp, hatırı sayılır kişilerin de kaçak yapılarına dokunmadığı için eleştirilen ve bu nedenle hakkında CHP Genel Merkezine çok sayıda şikayet giden Uyar’a bu kez vize çıkmayacak gibi. Kocaoğlu’nun ekibinden olan Uyar, Kurultaya dair imza sürecinde de renk vermeyen Belediye Başkanlarından birisi olmuştu.

   Kimler konuşuluyor?

   Belediye Başkan adaylığı için Alaattin Yüksel, Kemal Karataş, Bahri Yalaz, Burak Oğuz ve Yusuf Baratalı’nın ismi geçiyor.

   Bu isimler arasında ise yarışın Karataş, Yalaz ve Baratalı arasında geçmesi bekleniyor..

   Yazı dizimiz devam ediyor. Bir sonraki yazımızın konusu İzmir’in Karaburun, Çeşme, Seferihisar, Menderes ve Selçuk ilçeleri olacak. Buralardaki mevcut durumu kaleme alacağım. Daha sonrasında ise sırasıyla diğer ilçeler gelecek…



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Oyuncu Farah Zeynep Abdullah, Kızıl Goncalar iddiasına cevap verdi

Farah Zeynep Abdullah'ın Kızıl Goncalar dizisine dahil olacağı söylentileri sosyal medyada büyük ilgi görmüştü. Ünlü oyuncu iddialara yanıt verdi. Öyle bir geçer zaman ki Masumlar Apartma...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Diyet gıdası krizi: Can kaybı artıyor

Kobayashi Pharmaceutical Co. firmasından yapılan açıklamaya göre, kırmızı pirinç mayası içeren "beni-koji" tüketen bir kişi daha yaşamını yitirdi. Böylelikle şimdiye kadar takviye diyet gıdası "beni-koji" ile bağlantılı ölenlerin sayısı 5'e yükseldi. Ölenlerin cinsiyeti ve yaşı açıklanmadı. 

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR