Yukarı
1

Sinan Kara

İzmir üzerinden ''İNCE'' hesaplar…

08 Eylül, 2018

   Yarın 9 Eylül. Hem İzmir hem de Cumhuriyet Halk Partisi için anlamlı bir gün. Kentin düşman işgalinden kurtuluşunun 96, CHP’nin kuruluşunun ise 95. yılı. Her iki açıdan da oldukça anlamlı olan kuruluş ve kurtuluş kutlamalarının üzerine Aziz Kocaoğlu ve Muharrem İnce’nin gölgesi düştü.

   Kocaoğlu’nun sanki Genel Başkanmış gibi Kılıçdaroğlu’nun yerine Muharrem İnce’yi Kente davet etmesi, parti içerisinde hem ayrışmaya hem tartışmalara neden olmuş durumda. İnce yarın Kocaoğlu ile birlikte kutlamalara katılıp bir anlamda “ipler bizim elimizde” diyerek birilerine aba altından sopa gösterecek. Kime?

   Tabii ki Kılıçdaroğlu’na!

   Biraz daha açalım.

   Bilindiği üzere Kocaoğlu’nun önümüzdeki yerel seçimlerde aday yapılmayacağı konuşuluyor. Kendisine gösterilen vefaya rağmen, geçmiş yıllarda Kılıçdaroğlu ve Genel Merkeze karşı sürekli tuzaklar kuran Kocaoğlu, imza sürecinde de aynı tavrını sürdürünce tamamen gözden düşmüştü. Yani adaylığı ciddi anlamda tehlikede.

   Peki, Kocaoğlu’nun bu durumdan nasıl kurtulması lazım?

   Kocaoğlu’nu yakından tanıyanlar “şantaj ve tehditkâr” yönlerini de çok iyi bilir. Yeniden “İzmir’de tek adam” konumuna gelmesi için bir şeyler yapması lazım. O günlerde de yazmıştım. Özellikle 2014 yerel seçimleri arefesinde aday olabilmek için Genel Merkeze karşı yaptığı tehditleri kimse bu kadar çabuk unutmamalı. Şimdi bir farkla, yine benzeri bir süreç içerisindeyiz. O bir fark ise, bu kez bu şantaj ve tehdit siyasetinin içerisine Muharrem İnce’nin de dahil olmasıdır.

   İnce’nin Kocaoğlu tarafından İzmir’e davet edilmesinin altında masumane bir kutlama ziyaretinden öte, İNCE hesaplar yattığına inanıyorum. Peki bu hesap, Kılıçdaroğlu’na ve Genel Merkeze “yerel seçimlerde bizimle birlikte hareket edeceksin!” mesajı olabilir mi?

   Bence olabilir. Çünkü gerek Kocaoğlu gerek İnce, her ikisi de bu işleri iyi biliyor. Her ikisinin de kişisel çıkarları yüzünden, değil partiyi ülkeyi yakacaklarından kimsenin de şüphesi olmasın. Neticede, her ikisinin bu kötü yönlerini fazlasıyla yaşayıp gördük.

   Ve bu siyasi tezgahın içerisine, kuruluş ve kurtuluş gibi anlamlı bir günde İzmir’i alet etmekte ayrıca başka bir saygısızlık. Cumhurbaşkanlığı adaylığı olan İnce’nin yarın bulunacağı yer İzmir değil, CHP’nin kuruluşunun kutlanacağı Ankara olmalıydı.

   Bakınız daha önceki yazılarımda da söylemiştim, CHP’de değişim elbette kaçınılmaz bir gerçekti. Ancak her iki tarafın yanlışlarıyla olmadı ama yarın olmayacak anlamına da gelmemeli. Ancak o gün artık bugün değil. Çünkü tüm partiler yerel seçim startı vermiş durumda. Bundan böyle Kocaoğlu ve İnce’nin veya bir başkasının yapacağı her türlü ayak oyunu hem kendilerine, hem Cumhuriyet Halk partisine telafisi mümkün olmayan zararlar verir.

   Muharrem İnce’nin yapması gereken, siyasi tezgahlar kurmayı bir yana bırakıp partisi için koşturmaya başlamasıdır. Kocaoğlu ise kendisini 15 yıl boyunca onore eden partisine ve kentine teşekkür edip, nankörce davranış ve klasikleşen ucuz numaralara artık bir son vermelidir.

   Her ikisi de bunu yapar mı?

   Sanmıyorum ama yine de biz temenni etmiş olalım!

   Yarın 9 Eylül. Gönül isterdi ki, küçük hesapların işin içerisine sokulmadan, CHP’nin birlik içerisinde bu anlamlı günü kutlamasıydı, ancak olmadı.

   Tüm olumsuzluklara rağmen İzmir’in İşgalden Kurtuluşunun 96, Cumhuriyet Halk Partisinin kuruluşunun 95. yılını gönülden kutluyorum…



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Dilan Polat şikayetini geri çekti, dava düştü!

Dilan Polat, kendisine hakaret içerikli mesaj attığı gerekçesiyle dava açtığı Nez Demir hakkındaki şikayetini duruşmada geri aldı. Polat'ın şikayetinden vazgeçmesi nedeniyle dava düşerken...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Uykunuzu tam alamıyor musunuz? Daha yaşlı hissetmeniz normal olabilir

Bilim insanları, 1 ay boyunca uykularını tam alan kişilerin oldukları yaştan yaklaşık 6 yaş genç hissettiklerini belirledi. İsveç'teki Karolinska Enstitüsündeki araştırmacılar yeterli uyku almanın ve uykusuzluğun, hissedilen yaşla ilişkisini inceledi.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR