Yukarı
1

Sinan Kara

CHP’de Başkanlık için muhtemel adaylar… (6)  

11 Eylül, 2018

   Önümüzdeki yerel seçimlerde CHP’den aday olabilecek aday adaylarını yazmaya devam ediyoruz. Bu yazımızda İzmir’in Torbalı, Bayındır, Tire, Ödemiş, Kiraz, Beydağ ve Kemalpaşa ilçelerine yer veriyoruz.

   İlk olarak Torbalı’dan başlayalım..

CHP Torbalı’yı geçtiğimiz dönemde AKP’ye kaptırmıştı. Önceki Belediye Başkanı İsmail Uygur’un yargılandığı bir davadan dolayı ceza alması sonucu adaylığı olmamış, seçime kısa bir süre kala çıkardığı bir adayla seçim kaybedilmişti. Ne yazık ki bu ilçe de bile bile lades yapılmış, Kocaoğlu tarafından süreç zarara uğratılmıştı.

   Bu ilçemizde yine İsmail Uygur’un adı geçiyor. Aynı zamanda 5. Kez İlçe Başkanlığı görevini yürüten ve geçmişte 2 dönem Belediye Başkanlığı yapan Uygur’un adaylık için şanslı olduğu konuşuluyor.

   Diğer aday adayları ise şöyle sıralanıyor. Övünç Demir, Sıla İlgi Akkaş ve Sedat Uzunbay..

   Geçmiş dönemde CHP’den İzmir Milletvekilliği yapan Sedat Uzunbay bence buradaki en uygun aday. Uygur’un artık yeter demesinin zamanı geldi geçti bile. Doğru olan, Uygur’un da desteğiyle Uzunbay ile Torbalı’yı tekrar CHP’ye kazandırmak..

   Bayındır’da ne olur?

   Özellikle Büyükşehir Belediyesinin etkisi çok Bayındır’da. Bu etkinin devam edebilmesi için çiçek üreticileriyle diyaloğu koparmamak gerekiyor. CHP’nin yeni Büyükşehir adayı buradaki üreticilerle bağını sağlam tutmalı. Bilindiği gibi Büyükşehir ciddi miktarda bu ilçemizden çiçek alımı yapıyor.

   Bayındır’da aday adayı olarak mevcut Belediye Başkanı Ufuk Sesli, İlçe Başkanı Bahzat Aydilek, Hüseyin Tamer Yanık ve Ali Erişen’in ismi geçiyor. Başkan Sesli’nin ilk dönemi ve ciddi bir problem de oluşturmuş değil. O nedenle ikinci dönem için şans verilmeli diye düşünüyorum.

   Tire’de Yücel Özen sesleri..

   Kocaoğlu’nun kişisel gayretiyle DYP’den CHP’ye gelen mevcut Başkan Tayfur Çiçek’e bu dönem şans verilmeyeceği konuşuluyor. Çiçek’in parti ile bir türlü yakın bağ kuramaması ve her an başka partilere geçme potansiyelinde olduğu epey tartışılıp durdu İzmir’de. Gelecek dönemin riske edilmemesi için CHP’nin Çiçek’le yola devam etmeyeceği ifade ediliyor.

   Kimlerin ismi geçiyor?

   Uzun yıllar CHP’ye emek veren ve bu süre içerisinde İl Genel Meclisi Üyeliği, İl Başkan Yardımcılığı gibi görevlerde bulunan deneyimli isim Yücel Özen’in ismi Tire Belediye Başkanlığı aday adaylığı için geçiyor. Özen’e parti tabanından da yoğun bir destek var.

   Diğer aday adayları arasında mevcut ilçe Başkanı Hakan Şenoyar, Şenol Sardoğan ve Nihat Koç konuşuluyor.

   Ödemiş CHP için kilit noktası..

   Bölgenin en önemli ilçelerinden birisi de Ödemiş. Geçtiğimiz dönem CHP’nin elinde olan bu ilçemiz AKP’ye kaptırılmıştı. Bu ilçemizde CHP’li eski Belediye Başkanı Bekir Keskin ve Mehmet Eriş’in ismi favoriler arasında gösteriliyor.

   Bir dönem önce Belediye Başkanı olan Keskin’in çalışkan olduğu ama tek eksiğinin ise vatandaşlarla bire bir iletişimde yetersiz kaldığı, yani sokakta olmadığı yönünde eleştiriler vardı. Seçimi de bu yüzden kaybettiği konuşuluyordu.

   Diğer aday adayları içerisinde ise Mehmet Birlik, Remzi Boyacıoğlu, Nazan Dönmez ve Erdem Boyacı’nın isimlerinin geçtiği belirtiliyor.

   Kiraz CHP’ye geri gelebilir..

   Daha önce CHP’de olan Kiraz’da mevcut Başkan MHP’den seçilip AKP’ye geçmişti. CHP’nin burada güvendiği isim ise İsmet Korkmaz. Geçmiş yıllarda Belediye Başkanlığı yapan Korkmaz’ın ilçeyi tekrar CHP’ye geri kazandırabileceği belirtiliyor.

   Kiraz’da CHP’den aday adayı olanlar arasında Pilot Zeybek, Levent Çılı ve Adnan Özdoğan’ın isimleri geçiyor..

   Beydağ’da o isim değişmez..

   İkinci dönemini bitirip üçüncü dönem için hazırlanan mevcut Belediye Başkanı Vasfi Şentürk Beydağ’da deyim yerindeyse CHP’nin en etkili ismi.

   Bu ilçemizde aday adaylığı için ilçe Başkanı Feridun Yılmazlar ve Sinan Saıküse’nin isimi de geçiyor. Ancak CHP’nin Şentürk’ten kolay vazgeçmeyeceği ifade ediliyor..

   Kemalpaşa’ya sağlam bir isim lazım..

   Bir dönem önce CHP’nin elinde olan Kemalpaşa AKP’ye kaptırılmıştı. Sosyolojik açıdan oldukça farklı bir yapıya sahip olan bu ilçemizde, CHP’nin çıkarabileceği aday her kesimden oy alabilmeli. Aday adayları içerisinde Rıdvan Üreten, Rıdvan Karakayalı, Bülent Oray, Hasan Ali Oray ve Ünsal Atmaca’nın ismi geçiyor.

   Rıdvan Karakayalı bilindiği üzere bir dönem Belediye Başkanlığı yapmıştı. 2014 seçimlerinde tekrar aday gösterilen Karakayalı Kemalpaşa’yı AKP’ye kaptıran isim olmuştu..

   Yazı dizimiz devam ediyor. Bir sonraki yazımızda İzmir’in kuzeydeki ilçeleri olan Menemen, Foça, Aliağa, Dikili, Bergama ve Kınık’taki mevcut durumu ve muhtemel adayları kaleme alacağım…



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Oyuncu Farah Zeynep Abdullah, Kızıl Goncalar iddiasına cevap verdi

Farah Zeynep Abdullah'ın Kızıl Goncalar dizisine dahil olacağı söylentileri sosyal medyada büyük ilgi görmüştü. Ünlü oyuncu iddialara yanıt verdi. Öyle bir geçer zaman ki Masumlar Apartma...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Diyet gıdası krizi: Can kaybı artıyor

Kobayashi Pharmaceutical Co. firmasından yapılan açıklamaya göre, kırmızı pirinç mayası içeren "beni-koji" tüketen bir kişi daha yaşamını yitirdi. Böylelikle şimdiye kadar takviye diyet gıdası "beni-koji" ile bağlantılı ölenlerin sayısı 5'e yükseldi. Ölenlerin cinsiyeti ve yaşı açıklanmadı. 

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR