Yukarı
1

Sinan Kara

CHP’de çifte standart..

20 Ekim, 2018

   İzmir’de 2014 Yerel seçimlerinde aday gösterilmedikleri için partisine kızan ve başka partilerden aday olan isimler vardı. Aliağa’dan Hakkı Ülkü, Menderes’ten Ergun Özgün ve Urla’dan Selçuk Karaosmanoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu tarafından adaylıkları engellenmişti.

   Bu isimlerden Ergun Özgün Menderes’ten bağımsız aday olmuş ve yüksek miktarda oy almıştı. Böylelikle Kocaoğlu’nun kişisel ihtirası yüzünden CHP, Menderes’te seçimi kaybetmişti. Yani o dönemlerde olayı yakından izleyen birisi olarak, bu isimlerin tekrar aday gösterilmemesinde Kocaoğlu ve Alaattin Yüksel’in büyük payı vardı. Ama her ne hikmetse, tek suçlu bu isimler oldu. Ne Genel Merkez ne İl Başkanları Kocaoğlu’nun hatasını görmedi, görmek istemedi. Kısa bir özetten sonra şimdi asıl meseleye girelim.

   Menderes eski Belediye Başkanı Ergun Özgün CHP’ye aday adaylığı başvurusunu yapmak için geçtiğimiz günlerde İl Başkanlığına dosyasını teslim etmeye gidiyor. Ancak bu başvuru İl Başkanı Deniz Yücel tarafından “Ben bu dosyayı almayacağım” denilip reddediliyor. Özgün’ün geçmişte yaşanan olayları “objektif” biçimde anlatma çabası da sonuçsuz kalıyor. Çünkü İl Başkanının ezberinde hep o söz takılı kalmış; Ben bu dosyayı almayacağım!

   Daha önce de söylemiştim. Deniz Yücel konuya vakıf olmadığı gibi konuyu deşmekten de sakınıyor. Kocaoğlu’nun kendisine özel bir talimatı da olmuş olabilir mi diye düşünmeden edemiyor insan?

   Öyle ya konuyu bir de taraflarından dinleyin ki doğruya ulaşmak gibi bir sıkıntınız da olmasın. Ama görünen o ki, Yücel’in de konuya önyargısı var. Kocaoğlu’nun da bu ön yargıda etkisi ne kadardır, işin orasını da elbette kısa zamanda anlayacağız.

   Ancak birileri Deniz Yücel’e, üye olsun veya olmasın her kim dosyasını teslim etmeye gelirse geri çevrilmeyeceği gerçeğini söylemeli. Çünkü bu gerçek, CHP’nin genelgelerinde  var. O dosyayı reddetmek “Başkalarını istemiyoruz. Bu parti sadece bizimdir” anlayışının bir tezahürüdür. Yani küçük olsun benim olsunculuktan başka bir şey değildir. İşte bu anlayış partiye zarar verir.

   Deniz Yücel’e ayrıca şunu da hatırlatmak gerekir.

   Konak eski Belediye Başkanı Hakan Tartan aynı şekilde aday gösterilmediği için DSP’ye gitmişti. Ve aynı Tartan dosyasını önceki gün getirip sorun yaşamadan teslim edebiliyor. Kimse de “Ben bu dosyayı almayacağım” demiyor. Burada bir çifte standart söz konusu.

   Ve ne yazıktır ki, pragmatik politikalarla hareket eden Hakan Tartan’ı içerisine sindirebilen bir CHP, sosyalist kimliği olan Ergun Özgün’ü içerisine sindiremiyor. Bence bu Özgün’ün eksikliği değil bu ayrıcalığı yapanların ayıbı olsun. Yücel şimdi henüz “toy” olduğu için ne demek istediğimi anlayamayacaktır. Umarım ileride bir gün anlar. Ne tür bir yanlışın altına imza attığını da görür…



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Ariana Grande boşandı, eski eşi Dalton Gomez'e tazminat ödeyecek

Yaklaşık üç yıllık evliliklerini sona erdiren 30 yaşındaki şarkıcı Ariana Grande ile 28 yaşındaki emlak komisyoncusu Dalton Gomez boşanmak, için verdikleri dilekçeden 6 ay sonra resmen bo...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Oruç sırasında vücutta neler olur?

Orucun genel sağlığa birçok olumlu etkisi olduğunu belirten Gözdenur Çavuş Uka, ‘Vücutta bir ay boyunca hücre yenilenmesinden hafızanın güçlenmesine kadar birçok gelişme yaşanır” dedi.Uzmanlar oruç tutmanın beden ve ruh sağlığına pek çok faydası olduğunu belirtiyor. Peki 30 gün boyunca vücutta ne gibi değişiklikler oluyor?

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR