Yukarı
1

Sinan Kara

Çeşme’de ne olmalı?

01 Kasım, 2018

   Yerel seçimlere giderken, CHP’li aday adaylarının kıyasıya yarıştığı yerlerden birisi de Çeşme..  CHP’de bu ilçemizden aday olabilmek için, parti içi yarışın iki kişi arasında geçeceği kaydediliyor. Bunlardan birisi mevcut Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, diğeri de Eski İlçe Başkanı Ekrem Oran.

  Her iki ismi değerlendirdiğimizde, örgütsel mücadele anlamında Ekrem Oran isminin çok daha ön plana çıktığı bilinen bir gerçektir. Öyle ki taraflı tarafsız herkesten, Oran’ın CHP’yi Çeşme’de ayakta tutan isim olduğunu duymak mümkün. Hakkını teslim edelim. Partiyi örgütlü ve canlı tutabilmek için son on yıla damgasını vuran isimdir Ekrem Oran. İlçe halkına yönelik çalışmaları da ayrıca partinin hanesine yazıldığını da belirtmeden geçmeyelim. Oran ile ilgili bu görüşleri, birçok CHP’linin veya sade yurttaşın desteklediği de aşikârdır.

   Mevcut Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç’a gelecek olursak. Dalgıç, bilindiği üzere daha önce birkaç dönem yine CHP’den Alaçatı Belediye Başkanlığı yapmış bir isim. Belirli bir kesim dışında, parti içerisindeki karnesinin çokta iyi noktalarda olmadığını söylemek, zorlayıcı bir yorum olmaz. Özellikle yöre halkının, Dalgıç ile ilgili bir heyecanının kalmadığını iyi görmek ve belirtmek gerekir. Ayrıca yatırım ve hizmet anlamında da, klasik belediyeciliğin dışına çıkmadığını da vurgulamak lazım.

   Diğer aday adaylarına gelelim..

   Mesela, beş yıl önce aday olup, tekrar beş yıl sonra ortaya çıkan isimler var.

   Örneğin, bu aday adaylarından birisi olan Hakkı Berksü Bandırma’da eczacılık yapıyor.         CHP’nin bir tek faaliyetine katılmadığı ve 5 yıldır ortalarda olmadığına dair yorumlar var.

   Bir diğer isim ise Mehmet Görgün. İlçe Başkanı Ekrem Oran’ın karşısında kayyum olmuştu. Mayıs 2014’te kongreye girmiş ve açık ara farkla kaybetmişti. Maalesef bu ismin de 5 yıldır partinin hiçbir çalışmasında olmadığı ifade ediliyor.

   En şaşırtıcı olan isimlerden birisi de Hakan Dalokay. Bilindiği üzere eski Ankara Belediye Başkanı Vedat Dalokay’ın oğlu olan Hakan Dalokay, yine beş yıl önce aday adayı olmuştu. Çeşme’de yaşamayan bu ismin de hiçbir çalışma içerisinde bulunmadığı kaydediliyor.

   Şaşırtıcılıktan öte, en düşündürücü aday adaylarından birisi de Remzi Özen. Sıkı durun, bu isim tam 83 yaşında. Allah daha da uzun ömür ve huzur versin ama şık olmaz be birader. Gençlerin önünü açmak değil adeta kesmektir bu durum…

   Eski Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu’nun çıkardığı ve desteklediği iddia edilen bir diğer aday adayı olan Onur Saatlı’nın da karnesi hiçte iç açıcı değil. 2014 seçimlerinde seçim görevlileri ve sandık görevlilerini dahi yazmadan istifa edip giden eski İlçe Başkanı Halil Saatlı’nın oğlu olan Onur Saatlı, banka veznedarlığı yapıyor. Karnesinin kötü olması ise, hiç zaman parti çalışmasına katılmayışı...

   Evet, Çeşme’de tablo aynen böyle. Bakalım sayın Kılıçdaroğlu ve CHP Genel Merkezi, “Nasıl olsa Çeşme çantada keklik” diyerek mi adım atacak. Yoksa bu görevi, emek harcayan ve hak eden, daha da önemlisi CHP’ye artı puan kazandıran ve kazandırabilecek nitelikte olan Ekrem Oran gibi bir isme mi verecek?

   Yaşayıp göreceğiz…



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Demet Akalın'ın başı kiracısıyla dertte

Ünlü şarkıcı Demet Akalın, evinde 5 bin TL kiraya oturan kiracısıyla yaşadığı sorun nedeniyle isyan etti. Akalın, kiracısının 'Programda benden bahsetti, zam yapacaktım vazgeçtim' demesin...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Siyah nokta neden olur, temizleme nasıl yapılır?

Siyah nokta, cilt foliküllerinin tıkanması sonucu oluşuyor. Kötü bir görünümün yanı sıra temizlikten uzak bir görüntüye neden olan siyah noktaları temizlemek için cildini günde en az iki kez temizleyerek gözeneklerini açık tutabilir, cildin yağ ve kirlerden arınmış olması siyah noktaların oluşumunu azaltabilirsiniz.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR