Yukarı
1

Sinan Kara

Karşıyaka böyle mi anılmalıydı?

08 Kasım, 2018

   Türkiye’de Atatürk ve Cumhuriyet değerleri dediniz mi Karşıyaka’nın yeri bir ayrıdır. Çünkü hep bu değerler üzerinden kamuoyunun gündemine gelmiştir. Ayrıca Zübeyde annenin kabrinin burada olması o yüzden anlamlıdır. Bununla birlikte Belediyecilik alanında da kötü bir yerde değildi Karşıyaka. Maalesef şimdi durum çok farklı. Çünkü tam bir fiyasko yaşanıyor Karşıyaka’da.

   CHP tarafından 2014 yılında önce Karabağlar, ardından Konak ve sonrasında ise Karşıyaka’ya bir “memur” ataması yapılır gibi aday yapılmıştı Hüseyin Mutlu Akpınar. Oysa Karşıyakalı “ithal” olmayan kendi içerisinden birilerini istemişti bu göreve. Dinleyen olmadı. O dönemde Hüseyin Mutlu Akpınar’ın aday olması için en çok bastıran isimlerden birisi Adnan Keskin idi. Rivayet odur ki Keskin, Akpınar’ın babasının arkadaşıydı. Nitekim o dönemde Karşıyakalının istediği olmadı. Hatır, yani torpil devreye girdi ve baba dostunun dediği oldu. Bir anlamda dayatma aday oldu. O yüzdendir ki bu dayatmayı da bir türlü kabullenemedi Karşıyakalı. Halbu ki doku uyuşmazlığı varsa, bu ısrar ne diye?

   Neyse. Bunlar o süreçte kaldı bugüne dönelim..

   Karşıyakalıların “ithal” aday olarak nitelendirip sindiremediği Hüseyin Mutlu Akpınar şimdi borçlarla gündeme geliyor. Neredeyse sıfır borçla devraldığı Belediye, Akpınar’ın kötü yönetimi sayesinde iflas bayrağını açmış durumda. Bir temizlik şirketi ile yapılan anlaşma yerine getirilemeyince, Belediye binası dahil olmak üzere hemen hemen tüm mallara icra işlemi başlatılmış. Üstelik bu durum, Yandaş Medyanın da dilinde. Atama Başkan Akpınar ise sanki büyük meziyetmiş gibi A Haber denilen kanalın haberlerine röportaj vermiş. İzleyince Karşıyaka adına inanın utanmadım desem yalan olur. Çünkü beyefendi o kadar rahat ki, sanırsınız başarı hikayesini anlatıyor..!

   Hikâye demişken. Biliyorsunuz henüz görevinin 3. yılında kendi kendisinin kitabını yazan adam olarakta literatüre girdi Akpınar. Düşünün ki 20 yıllık Yılmaz Büyükerşen gibi usta bir Belediyeci bile kendisini yazmamıştır. Hani uzun bir süre o görevi yaparsınız ve adınız başarılarla anılır, o zaman itirazımız olmaz. Ama bunca başarısızlığın ardından, bunu başarı hikayesi olarak yazmak hiçte samimi ve gerçekçi bir tutum değildi.

   Karşıyaka iş bilmez bir yöneticinin verdiği hasar sonucu, şimdi hiçte hak etmediği bir yerde. CHP’li bir Belediye Başkanının bu güzelim kenti borçlarla ve yanlış uygulamalarıyla ülke gündeminde tartıştırıyor olması affedilir gibi değil. Borçsuz devralınan bir Belediyenin, ciddi yatırımlar yapmadan bu hale nasıl geldiğini, bence parti müfettişleri de iyi irdelemeli.

   Her şeye rağmen geç kalınmışta değil. Çünkü 2014 yılında Adnan Keskin’in yaptığı büyük hatayı Kılıçdaroğlu’nun düzeltme gibi bir sorumluluğu var. Umarım kendisi de bunun bilincinde olur. Aksi halde %80 oy veren bilinçli bir seçmenin CHP’yi %50’lerin altına düşürmesi hiçte sürpriz olmaz. Ve böyle bir tepkiyi Karşıyaka seçmeninin verebileceği de asla unutulmamalı…



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Türkan Şoray'dan Kadir İnanır paylaşımı

Türkan Şoray, 24 Mart Pazar günü Beykoz'daki evinde beynine pıhtı atması nedeniyle fenalaşıp hastaneye kaldırılan Kadir İnanır'a geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Geçen pazar günü Beykoz...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Uykunuzu tam alamıyor musunuz? Daha yaşlı hissetmeniz normal olabilir

Bilim insanları, 1 ay boyunca uykularını tam alan kişilerin oldukları yaştan yaklaşık 6 yaş genç hissettiklerini belirledi. İsveç'teki Karolinska Enstitüsündeki araştırmacılar yeterli uyku almanın ve uykusuzluğun, hissedilen yaşla ilişkisini inceledi.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR