Yukarı
1

Sinan Kara

Atamalar oldu bittiye mi getirilecek?

29 Aralık, 2018

   CHP İzmir’de herkes Genel Merkeze kilitlenmiş halde. Erken başlatılan seçim süreci, örgütü fena halde yormuş ve germiş durumda. Son olarak 4 Ocak’ta Büyükşehir adayının açıklanacağı belirtilmişti. Ancak bu sürenin 18 Ocak tarihini bulacağı ve ilçe adaylarının da Ocak ayı sonlarında açıklanacağı yönünde bilgiler var.

   Sürecin uzaması farklı tartışmalara da yol açmıyor değil. Bu tartışmalardan birisi, adayların açıklanmasının bilinçli olarak ertelendiği yönünde. İddiaya göre, seçime az bir süre kala adayların açıklanacağı, böylelikle zaman darlığı yüzünden atanacak isimlerle ilgili itirazlar ve tartışmaların önünün kesileceği planlanıyor.

   Hatırlayanlarınız vardır. 2014 yılında da benzer bir süreç yaşanmıştı. 9 Şubat’ta adaylar açıklanmış ve seçmen kendisine dayatılan isimlere itiraz etmeye zaman bulamadan, sandığa gitmek zorunda bırakılmıştı. Akabinde CHP 8 ilçeyi kaybetmişti.

   Diğer bir iddia ise, Aziz Kocaoğlu’nun adaylarla ilgili sürekli siyasi hesaplar içerisinde olmasından dolayı, Genel Merkezin Kocaoğlu’na karşı strateji geliştiremeyip, pasif kaldığı yönünde. Kılıçdaroğlu ve kurmaylarının Kocaoğlu’nu keskin biçimde karşılarına almaktan çekindikleri de ayrıca belirtiliyor.

   Ne olur bilinmez ama bilinen gerçek, CHP örgütü ve aday adaylarının bu ayak oyunlarından artık bıktığı. Bir de parti içerisinde ekipçilik yapanlar var ki sormayın gitsin. Özgüveni olamayan her kim varsa kendisini bir ekibe dahil edip oradan yürümeye çalışıyor. Mübarek parti sanırsınız ağalık düzeniyle yönetiliyor. İşin komik tarafı, geçmişte ekipçilikten yakınanların aynı yola tevessül etmeleri. Tabi kabahat bunların değil Genel Merkezin. Şimdiye kadar sağlam bir üye yapılanmasına gitmez ve ön seçim yapmazsanız, bu tür problemlerin olması gayet normal. Kısaca, parti içerisinde bir devrim yapılması gerekiyor ama o devrimi yapabilecek irade maalesef yok..

   Biraz da kulis bilgisi verelim. İzmir’de büyük bir değişimin olması bekleniyor. Mevcut Başkanların çoğunluğunun değişeceği yönünde duyumlar var. Bir, iki veya üç dönem olması çokta önemsenmiyor. Performans ve sokakta yapılan araştırmalar esas alınıyor. Özetle sınıfı geçen kalır, geçemeyen ise emekliliğin tadını çıkarmaya başlar…

   NOT: Buca Belediyesi Basın danışmanı ve gazeteci arkadaşımız, sevgili Arzu Turan yaklaşık 1,5 yıldan bu yana Kanser illeti ile mücadele ediyordu. Maalesef bu mücadeleyi kaybetti. İyi bir dost ve güzel bir insandı. Mekanı cennet olsun..

   NOT: 24 Aralık tarihli yazımızda, Seferihisar Belediye Başkanı sn Tunç Soyer’e sorular yöneltmiştim. Şu ana kadar cevap verilmedi. Okurlarımızın bilgisine…

   Yaşadığımız tüm olumsuzluklara rağmen, yeni yıl hepimize; demokrasi, özgürlük, huzur ve mutluluk getirsin…



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Demet Akalın'ın başı kiracısıyla dertte

Ünlü şarkıcı Demet Akalın, evinde 5 bin TL kiraya oturan kiracısıyla yaşadığı sorun nedeniyle isyan etti. Akalın, kiracısının 'Programda benden bahsetti, zam yapacaktım vazgeçtim' demesin...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Siyah nokta neden olur, temizleme nasıl yapılır?

Siyah nokta, cilt foliküllerinin tıkanması sonucu oluşuyor. Kötü bir görünümün yanı sıra temizlikten uzak bir görüntüye neden olan siyah noktaları temizlemek için cildini günde en az iki kez temizleyerek gözeneklerini açık tutabilir, cildin yağ ve kirlerden arınmış olması siyah noktaların oluşumunu azaltabilirsiniz.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR