Yukarı
1

Sinan Kara

CHP’de şimdi ne olacak?

17 Ocak, 2019

   İzmir’de işler iyice rayından çıktı. Seçmenler ve aday adayları biran önce isimlerin açıklanmasını beklerken, uzayan süreç herkeste yılgınlık ve öfke yarattı. Üstüne bir de Kocaoğlu’nun hamlesi gelince ortalık hepten karışmış durumda.

   Kocaoğlu’nun hamlesi parti hiyerarşisi açısından yanlış olabilir ama işi bu hale getirenlerin de bir o kadar yanlış içerisinde olduğunu da ayrıca görmek ve belirtmek gerekir.

   Kemal Kılıçdaroğlu’nun ısrarla Tunç Soyer’i aday yapmak istemesi bence büyük bir hataydı. Başta İl Başkanı ve yönetimi, Aziz Kocaoğlu, çok sayıda MYK, PM Üyesi ve Milletvekili, mevcut birçok Belediye Başkanı ve çok sayıda ilçe örgütünün kabul etmediği bir ismi, getirip bu kente dayatmaya çalışmak doğru bir yöntem değildi.

   Soyer’in defolu bir isim olduğunu bilmeyen yok. Hakkında bunca ciddi iddia olan bir ismi aday yapmak İzmir’e yapılabilecek en büyük kötülük olurdu. Sayın Kılıçdaroğlu’nun oturduğu yerden bir kentin kaderi ile oynama gibi bir hakkı yok. En azından gidip Seferihisar halkına sorsaydı, nasıl bir adaya destek olduğunu da sanırım o zaman anlamış olurdu. Örneğin Kılıçdaroğlu, Soyer ile yandaş Albayraklar Holding arasındaki ilişkiden haberdar mı?

   Yoksa bu ilişkiyi Seyit Torun, Kılıçdaroğlu’nun fark etmemesi için kamufle mi ediyor?!

   Özetle, kendisinin yaptığı birçok şeyi tasvip etmesem de, Kocaoğlu’nun yaptığı hamle en azından bir yanlışın yapılmasını engellemiş oldu.

   Kocaoğlu’nun adaylık açıklamasına gelince. Ben bunun gerçekleşmeyeceğini düşünüyorum. Çünkü o hamle adaylıktan ziyade Tunç Soyer’e karşı atılmış bir adımdı. Öyle anlaşılıyor ki şimdilik bunda başarılı olundu. O nedenle Kocaoğlu’nun adaylık isteğinden vazgeçebileceğine inanıyorum.

   Peki, bundan sonra ne olur?

   Bence Kocaoğlu’nun da hayır diyemeyeceği bir aday üzerinde Kılıçdaroğlu ile ortak bir uzlaşma sağlanır. Ve İzmir bu belirsizlikten de biran önce kurtulmuş olur. Zaten şunun şurasında seçimlere iki aya yakın bir süre kaldı. Adayların açıklanması ve sahaya çıkıp propaganda yapması için zaman hızla tükeniyor. Herkesin ortak akıl ile aklını başına toplaması lazım..

   Deniz Yücel’in istifa resti…

   CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in Kılıçdaroğlu’na istifa resti çektiği ortaya çıktı. Nedeninin ise, Selçuk, Menderes ve Torbalı’ya atanan adaylarla ilgili olduğu anlaşılıyor.

   Edindiğim bilgilere göre, Selçuk’ta sevilen ve son derece iddialı bir isim olan Filiz Ceritoğlu Sengel ismi ilk olarak MYK toplantısına gitti ve onaylanmak üzereyken Tuncay Özkan’ın yoğun baskısı sonucu, MYK’dan Sengel’in ismi çektirilip yerine Emir Cömert’in ismi konuldu. Yapılan son derece etik dışı bu yöntem, İl Başkanının istifa resti ile önlenmiş oldu. Karar Parti Meclisine gitmedi ve bir sonraki toplantıya bırakıldı.

   Bu tür çetrefilli yöntemlere başvurmak şık durmuyor. Tuncay Özkan’ın bir ilçenin kaderiyle oynama gibi bir tasarrufu ve hakkı olmamalı. Amaç o ilçeye tekrar seçim kaybettirmek ise onu bilemem. Ancak yaşanacak bir kayıpta, ne genel merkez ne Özkan bunun hesabını Selçuklulara veremez. Ayıptır!

    Menderes’e gelince. Hayatının hiçbir evresinde CHP çalışmaları içerisinde yer almamış bir ismi getirip aday yapmak, bu ilçe de partisine yıllarca emek vermiş diğer aday adaylarına ve seçmenlere en büyük hakarettir. Geçmişte yaşananlar ders olmamışa benziyor. Bu yanlıştan dönülmezse, Menderes tekrar kayıp demektir. Uyarmadı demeyin.

   İl Başkanı Yücel’in Torbalı’ya neden karşı çıktığını da ayrıca anlamış değilim. Övünç Demir ismi bildiğim kadarıyla ilçe de sevilen ve ön planda olan bir isimdi. Yanlış varsa umarım dönülür.

   Son olarak bir parantez Kemalpaşa için açalım. CHP’nin bu ilçede 2014 yılında seçim kaybetmiş olan Rıdvan Karakayalı’yı tekrar aday yapmasını anlayan birileri varsa bana anlatsın. Sanırım bir kayıp yetmedi, tekrarının yaşanması gerekiyor..!



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Manga'nın solisti Ferman Akgül, TOGG davasını kaybetti

Manga grubunun solisti Ferman Akgül, TOGG'un direksiyonundaki fotoğrafına sosyal medyadan tepki gösteren şarkıcı Aylin Aslım, Redd grubu üyesi Güneş Duru ve aynı grubun solisti Doğan Duru...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Oruç sırasında vücutta neler olur?

Orucun genel sağlığa birçok olumlu etkisi olduğunu belirten Gözdenur Çavuş Uka, ‘Vücutta bir ay boyunca hücre yenilenmesinden hafızanın güçlenmesine kadar birçok gelişme yaşanır” dedi.Uzmanlar oruç tutmanın beden ve ruh sağlığına pek çok faydası olduğunu belirtiyor. Peki 30 gün boyunca vücutta ne gibi değişiklikler oluyor?

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR