Yukarı
1

Sinan Kara

Piriştina, bir dönem daha olmalı…

30 Ocak, 2019

   CHP’li Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ilk beş yıllık döneminde kendi ölçekleri içerisinde ilçesi için oldukça güzel işler yaptı. Birçok önemli projeye imzasını attı. Bu projelerin bazıları İzmir’de ilk oldu. Bunların tümünü burada yazmaya kalkarsam inanın sayfalar yetmez ama bunların birkaçından bahsedelim. Sonrasında da süreçte yaşanan gelişmeleri ve olması gerekenleri yorumlayalım. Buca’da neler yapıldı?

   OTOPARKLAR

   Buca’nın en büyük sorunu olan trafik için açık ve kapalı olmak üzere otoparklar yapılıyor. 5 yılda 12 bölgesel otoparkın altısı açıldı, altı tanesi bu iki ay içerisinde açılacak. Başlatılan Otopark seferberliğinin, yüzde ellisi tamamlandı.

   ŞİRİNYER’E YENİ MEYDAN

   Şirinyer Meydan için yapım projesi çizildi bu ay teslim edildi.

   PIRLANTA MERKEZLERİ

   Buca Belediyesi'nin Buca'da yaşayan ev hanımı annelerin günlük yaşamlarını kolaylaştırıp, sosyal hayata katılımlarını sağlamak amacıyla 3-6 yaş arası çocuklarına günde 3 saat süreyle geçici bakım hizmeti verdiği Pırlanta Merkezleri Bucalıların akınına uğruyor.

   İlki 2014 yılında kapılarını açan ve sayıları kısa sürede 9'a ulaşan Pırlanta Merkezleri bugüne kadar 11 bin 74 çocuğa ücretsiz geçici bakım hizmeti verdi.

   Buca Belediyesi hem çocukların hem de toplumun gelişmesinde en belirleyici nokta olan annelerin sosyal hayata katılımını arttıran projesi Pırlanta Merkezleri büyük ilgi görüyor.

   İlki 2014 yılında Şirinyer Kadın Aktivite Merkezi bünyesinde açılan ve gelen talep doğrultusunda sayıları her geçen gün artan Pırlanta Merkezlerinden bugüne kadar 11 bin 74 minik pırlanta yararlandı.

   İMAR SORUNU İÇİN PLANLAR HAZIR

   Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, ilçedeki İmar sorununu ikinci dönemin en önemli işi olarak görüyor. 3 bölge tamamen bitmiş durumda, dördüncü etaba kadar gelindi. Buca’yı bu modern, çağdaş kent görünümüne ulaştıracak planlar hazır.

   YOLLAR GENİŞLETİLİYOR

   Çevre yollarından Buca Doğuş Caddesi girişi Büyükşehir Belediyesi ile 17 metreden 35 metreye genişletildi. Şuan İzmir’in en büyük bulvarı ve normalde 1 buçuk saatte geçilen yolu 2 buçuk dakikada geçebiliyorsunuz. Ama bu yetmez diyen Buca Belediyesi, Karayolları ile Büyükşehir belediyesinin çalışmasını başlattı 4 aya kadar bitecek.

   KADIN SIĞINMA EVİ

   Buca’da ikinci dönem Kadın Sığınma Evi projesinin temelleri atılacak.

   METRO

   Buca’ya Çamlıkuleye kadar uzayan metro hattı kurulacak. Ulaştırma Bakanlığı’ndan çıktı, şimdi Yatırımlar Bakanlığı’nda Büyükşehir Belediyesi ihale dosyasını hazırladı. Metro Bucalıların hayatını kurtaracak. Bu sayede aşağıda metro, yukarıda otoparklar, ana girişler zaten rahatlamış, trafik sıkıntısı birinci sıradan onuncu sıraya düşecek. Menderes Caddesi trafiği ortadan kalkacak.

   BUCA OTOGAR’A BAĞLANACAK

   Büyükşehir Belediyesi Buca’yı Otogar’a bağlayacak, 183 milyon liralık tünel ve viyadük projesindeki yapım çalışmaları soluksuz sürdürüyor. Tünelde 375 metreyi geçen Büyükşehir, toplam 402 fore kazık imalatı yapılan viyadük işinin de yüzde 68’ini tamamladı.

   Yapılan işlerden şimdilik, kısa bir özet çıkarmaya çalıştım.

   Dediğim gibi bunlar, yapılan işlerden sadece birkaç tanesi. Hem yaptığı işler, hem de halkla olan birebir yakınlığından dolayı Levent Piriştina ilk döneminde, Bucalıların gönlünde taht kuran isim olmayı başardı. Özellikle İzmir genelinde, işçisinin hakkını en çok kollayan başkanlardan birisi olması da bir başka sevilen yönü oldu. Yani herkes onu önce Ahmet Piriştina’nın oğlu, sonrasında ise çalışkanlığı ve insanlığıyla Levent Piriştina olarak bağrına bastı.

   Geçtiğimiz CHP MYK ve PM toplantısında ismi aday olarak açıklanması beklenen, ancak son dakikalarda anlaşılmaz biçimde dışarıda bırakılmaya çalışılan Piriştina’nın, yeniden değerlendirilip ikinci bir şans verilmesi bence Buca, İzmir ve Cumhuriyet Halk partisi için önemli bir kazanç olur.

   Özetle, başarının karşılığı cezalandırmak değil, mükafat olmalı. Bu mükafat bir bahşetmenin ötesinde hak edilmiş davranış olarak kayıtlara geçer. Ayrıca Buca’da seçimin riske edilmemesi de gerekir. Piriştina ile seçimin açık ara kazanılacağı bilinen bir gerçek. Aksi halde kaybeden CHP ve Buca Halkı olur. Benden söylemesi..



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

'Kızıl Goncalar'ın yönetmeninden eleştirilere yanıt

Yönetmen Ömür Atay, 'Kızıl Goncalar’daki seküler genç kız karakterin ramazan kavramını bilmediği sahnenin gündem olmasıyla ilgili konuştu, eleştirilere de yanıt verdi. Gold Yapım imzalı '...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Diyet gıdası krizi: Can kaybı artıyor

Kobayashi Pharmaceutical Co. firmasından yapılan açıklamaya göre, kırmızı pirinç mayası içeren "beni-koji" tüketen bir kişi daha yaşamını yitirdi. Böylelikle şimdiye kadar takviye diyet gıdası "beni-koji" ile bağlantılı ölenlerin sayısı 5'e yükseldi. Ölenlerin cinsiyeti ve yaşı açıklanmadı. 

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR