Yukarı
1

Sinan Kara

Bayraklı ve Buca’da CHP seçimi kaybedebilir…

19 Mart, 2019

   Seçime yaklaşık 10 gün kaldı. CHP’nin iki dönem yönettiği Bayraklı’da CHP açısından durum hiçte iç açıcı görünmüyor. Kılıçdaroğlu’nun eşinin akrabası olduğu iddiasıyla, örgütün değil Kılıçdaroğlu’nun eşinin adayı olarak son dakikada atanan Serdar Sandal ile ilgili ciddi sıkıntılar var.

   Sandal’ın CHP içerisinde kabul görmediği aday adayları tarafından sıkça ifade ediliyor. Atama gerçekleştikten sonra parti içerisindeki bütünlüğü bırakıp, meclis listesini CHP’deki emekçilerden yana değil AKP ve MHP’den transferlerle oluşturan Sandal’a birçok CHP’linin kırgın olduğu dile getiriliyor.

   Bayraklı’da potansiyel sahibi olan CHP’li birçok aday adayının da, Sandal’ın daha şimdiden eksen kayması içerisinde olduğuna vurgu yapıyor. Bazı partililer de bu durumun parti içerisinde bir kırılma yarattığı ve seçimin kaybedileceği görüşünde birleşiyor.

   CHP içerisinde sıkça duyduğum bir başka yorum ise şöyle;

   Partisi bir yana Ali Aslan’ın güven ve tanınırlık açısından, Serdar Sandal’a göre çok daha ağır bastığı ve kırgın olan birçok CHP’li tarafından bu ismin tercih edilebileceği yönünde.

   Yani parti değil ama aday farkı, Bayraklı’da ön plana çıkabilir. Aslında bunun da sürpriz olmaması gerekir. Çünkü bölgede yıllarca siyaset yapan, taraflı tarafsız herkesin takdirini kazanan Ali Aslan’ın Serdar Sandal’dan Bayraklı’ya çok daha vakıf olduğu da ayrıca kabul edilen bir gerçek.

   Bilenler bilir Sandal Bayraklı’dan ziyade Çiğli’de siyaset yapan bir isimdi. Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan ile olan yakın ilişkisinden dolayı, Sandal’ın seçim kazanması halinde Çiğli’deki ekibin Bayraklı’ya konuşlanabileceği iddiaları da yok değil. Böyle bir durumda Bayraklı’nın halini düşünmek bile istemiyorum. Çünkü Çiğli her açıdan zaten batık durumda. Benzer bir durumun Bayraklı’da yaşanabileceği olasılığı, daha şimdiden parti içerisinde konuşuluyor.

   Daha önce de yazmıştım. İzmir’in bazı ilçelerinde CHP açısından seçim riskli görünüyor diye. Bu riskli yerlerde eğer CHP kazanırsa, bu kazanç adayların iyi olduğundan dolayı değil AKP’nin yarattığı ekonomik krizden kaynaklı olur.

   Ancak özellikle Bayraklı ve Buca’da durum biraz daha farklı. Çünkü her iki ilçede de parti içerisinde çok ciddi kırılmalar var. Ayrıca her iki ilçede de rakip partinin adayları, CHP adaylarına oranla halk tarafından çok daha kabul görür adaylar konumunda. Yani her iki ilçe de CHP'nin kaybetmesi, bence hiçte tesadüfi bir durum olmaz..

   Çok değil şunun şurasında birkaç gün sonra seçim sonuçlarını hep birlikte yaşayıp göreceğiz. Bu her iki ilçede de olası bir kayıp yaşanması durumunda, bunun sorumlusunun partililer değil, CHP Genel Merkezi olacağının da şimdiden bilinmesi gerekir diye düşünüyorum..



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

İbrahim Tatlıses oğluna ‘Yok artık öyle beleşten hayat’ dedi: Mirasını açıkladı

Oğlu Ahmet Tatlıses ve torunu Mert Tatlıses ile davalık olmasıyla gündeme gelen İbrahim Tatlıses miras açıklaması yaptı. İbrahim Tatlıses ‘Aramızda Kalmasın’ isimli magazin programına gön...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Uzmanı uyarı: Grip deyip geçmeyin

Prof. Dr. Gürdal Yılmaz, "Grip deyip geçmemek gerek. Hafif de olsa altta yatan, eşlik eden hastalığı olan kişilerin bir sağlık kuruluşuna başvurması ve gerekli önlemeleri zamanında alması gerekiyor" dedi. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Gürdal Yılmaz, ilkbahar gelinceye kadar sonbahar ve kış aylarında en çok influenza vakalarıyla karşılaşıldığını söyledi.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR