Yukarı
1

Sinan Kara

Sorun cepte, bu kez şansları yok..

25 Mart, 2019

   Türkiye’nin birçok yerinde AKP ve MHP ittifakı bu kez büyük kayıplar yaşayacak gibi. Çünkü milletin cebine dokundun mu yandın demektir. İstediğin kadar yol ve havaalanı yaptığını söyle, artık faydasız. İnsanlar ceplerine ve mutfaklarında ne piştiğine bakar. Devreye geçim sıkıntısı girdi mi, ideoloji veya partizanlık bir yere kadar. Bu kez sonuçların, diğer seçimlerden farklı bir şekilde yansıyacağını düşünüyorum.

   Özellikle Ankara’da Mansur Yavaş’a atılan çamurun geri teptiğine dair emareler var. Günyüzü görmemiş iddialarla bu kadar yüklenilirse olacağı da budur. Başkentte açık ara fark olacağı aşikâr. Yapılan mitinglere baktığımızda Ankaralıların Mansur Yavaş’ı daha çok sahiplendiği görülüyor. Bundan sonra ne tür oyun yapılırsa yapılsın artık tutmayacağı ortada.

   İstanbul’da ise doğrusunu söylemek gerekirse, Ekrem İmamoğlu beni çok şaşırttı. İlk açıklandığı zaman pek şans vermemiştim. Hatta “bir Ekmeleddin vakası daha mı?” diye fikir yürütmüştüm. Ama yanıldığımı söylemem gerekiyor. İmamoğlu taraflı tarafsız herkes tarafından sevildi ve olağanüstü biçimde kabul gördü. Kısa süre içerisinde AKP ile olan aradaki farkı kapattığı gibi, öne geçtiği konuşuluyor. Bir Ali-Cengiz oyunu olmadığı takdirde İmamoğlu’nun İstanbul’u kazanacağı inancındayım.

   İzmir’de Kocaoğlu’nun ardından Tunç Soyer’in aday yapılması, Kocaoğlu döneminde oluşan kırgınlıkları bir nebze de olsa yumuşatmış durumda. Soyer’in rakibi Zeybekçi’ye büyük bir fark atarak yarışı önde bitireceği kimseyi şaşırtmamalı. Tabi büyük ilçelerde sorunlar da yok değil. Özellikle Bayraklı, Buca ve Karabağlar gibi yerlerde büyük kırılmalar yaşandı. Ancak CHP yatıp kalksın yaşanan bu ekonomik sıkıntılara dua etsin. Bir nebze de olsa bu yerler belki bu ekonomik kriz sayesinde kurtulur. Aksi halde İzmir’de büyük kayıpların yaşanması beklenen bir durumdu. Dedim ya milletin cebine dokundun mu yandın demektir.

   Çok değil, şunun şurasında 5 gün kaldı seçimlere. Devletin tüm imkanları ve medyanın yanlı tutumuna rağmen, Millet İttifakı'nın ülkenin birçok yerinden başarılı sonuçlar alacağından kuşkum yok. Yeter ki hile hurda yaşanmasın. Yeter ki sandıklara lafta değil, ciddi biçimde sahip çıkılsın..

   Gönül ister ki Mart’ın sonu zamana yakışır biçimde bahar olsun. Baharı beklerken sonbaharı yaşamamak umuduyla…



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Tuvana Türkay hastanelik oldu

Oyuncu Tuvana Türkay hastane odasından fotoğraf paylaşarak takipçilerini sağlıkları konusunda uyardı. 'Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi' adlı dizide oynayan Tuvana Türkay hastaneye kaldırıl...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Bilimsel araştırma: Aspirinin kolon kanserini nasıl önlediği belirlendi

Her gün aspirin kullanmanın kolon kanserini önlediği biliniyor ancak nedeni şu ana kadar belirsizdi. Yeni bir çalışma, artık aspirinin kolon kanserine karşı nasıl etki ettiğinin anlaşıldığını ortaya koyuyor. Cancer dergisinde 22 Nisan'da yayınlanan bulgulara göre, aspirinin vücudun kanser hücrelerine karşı bağışıklık tepkisini artırdığı görülüyor.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR