Yukarı
1

Sinan Kara

CHP’li Gaziemir Belediye Başkanına çağrı; İnsanların emeğiyle oynama..

09 Mayıs, 2019

   Bir önceki yazımda Çiğli’de işlerinden atılan işçileri yazmıştım. Başkan Utku Gümrükçü koltuğa oturur oturmaz bu uygulamasından dolayı tepki almıştı. Maalesef bazı Başkanlar da aynı yöntemi izliyor. Bunlardan birisi de Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda.

   Belediyede yaklaşık 8 yıldır çalışan Akın Yalçıntepe isimli bir emekçiyi kapı dışarı etti. Gerekçe?

   Hiçbir şey!

   Ben değil kendisi söylüyor hiçbir şey olduğunu. Kendisiyle konuştum, önce “Onu değerlendirebileceğimiz bir yer yoktu” diye bir savunmaya girişti. Ardından biraz daha ileriye giderek “Ben Başkanım, o kadar da tasarrufum olsun” demeye dahi getirdi olayı.

   Olamaz beyefendi. Keyfi tasarruf olamaz, olmamalı. Başkansın diye orada Ali Kıran baş kesen değilsin. Oturduğun koltuğun hakkını vermek istiyorsan, önce hak, hukuk ve emekten yana olacaksın. Ben yaptım oldu mantığı ile bu işler yürümez. Yürütmeye kalkışırsan sürekli tökezlersin. Arşivimiz bu tür kötü örneklerle dolu.

   Bu arada objektif olabilmek için işten atılan bu kişiyi araştırdım. Eğer mesele kimin ne kadar CHP’li olduğunu yarıştırmaksa, inanın ki şans eseri o koltuğa atanan Halil Arda’dan daha çok emeği ve faydası olmuştur bu kişinin partisine.

   Buradan sayın Arda’ya açık çağrı yapıyorum. Yaklaşık 8 yıldır orada alın teriyle çalışan ve iki yıl sonra emekliliğini dolduracak olan Akın Yalçıntepe’ye hakkını iade etmelisin ve emekten yana bir Başkan olduğunu göstermelisin.

   Tam da burada aklıma gelmişken yazayım.

   Bakınız benzer bir olay geçmişte yaşanmıştı. İzmir CHP’de birçok insan bilir. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, göreve gelir gelmez ömrünü CHP’ye veren Zikri Dursun’u, emekliliğine bir yıl kala işinden atmıştı. Vefasızlıkla yüz yüze kalan Dursun, ne üzücüdür ki kanserden vefat etmişti. O günden sonra Selvitopu ise vefasız tutumuyla hepimizin hafızasında yer edinmişti. Yalçıntepe’ye elbette uzun ömürler diliyoruz ama böylesine vahim bir olayı da hatırlatmadan geçmeyelim. Bütün mesele kimsenin ahını almamak.

   Sözün özü;

   Dileriz Sayın Halil Arda bu yaşananlardan bir ders çıkarır. Çünkü yapılan hatayı anlayıp geri dönmekte bir erdemdir. Vefalı ve vicdanlı olmak ise bir insanda olması gereken en önemli özelliktir. Aksi halde “Emek düşmanı” olarak anılmakta var bu işin içerisinde. Benden söylemesi..

   Not: Diğer Belediye Başkanlarına naçizane bir hatırlatma. İnsanları şucu-bucu diye işlerinden atmayın. Emeğinin hakkını veriyorsa mesele bitmiştir. Yok, çalışmıyor ve o emeği hak etmiyorsa tasarruf elbette sonuna kadar sizdedir. Nokta!



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Banu Parlak'ın güzellik merkezi kurşunlanmıştı! Dilan - Engin Polat çiftinin yargılandığı dava bugün

Banu Parlak'ın güzellik merkezine geçen yıl 1 Ekim’de düzenlenen silahlı saldırıyı Dilan ve Engin Polat çiftinin azmettirdiği iddiasıyla ilgili dava bugün görülmeye başlanacak. Banu Parla...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Siyah nokta neden olur, temizleme nasıl yapılır?

Siyah nokta, cilt foliküllerinin tıkanması sonucu oluşuyor. Kötü bir görünümün yanı sıra temizlikten uzak bir görüntüye neden olan siyah noktaları temizlemek için cildini günde en az iki kez temizleyerek gözeneklerini açık tutabilir, cildin yağ ve kirlerden arınmış olması siyah noktaların oluşumunu azaltabilirsiniz.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR