Yukarı
1

Sinan Kara

Tunç Soyer’in önceliği, AKP’den geriye alınan Belediyeler olmalı...

20 Mayıs, 2019

   CHP İzmir’de 2014 yılı seçimlerinde 8 Belediyeyi AKP ve MHP’ye kaptırmıştı. Bu seçimlerde ise geçmişte kaybedilen Kemalpaşa, Menderes, Ödemiş, Selçuk ve Torbalı AKP’den tekrar CHP’ye geçti. Yani 2014’te yaşanan başarısızlıklar CHP’li adayların büyük gayretleriyle telafi edilmiş oldu. Ancak henüz görev bitmedi. Çünkü bu Belediyeleri geçmişte yöneten AKP’li Başkanlar arkalarında büyük tahribatlar bıraktı. Birçoğu borç içerisinde yüzüyor. Bu borçların yeni Başkanların önünde büyük engel olarak durduğu aşikâr.

   Örnekler verirsek;

   Kemalpaşa’yı 5 yıl yöneten AKP’li Başkandan bırakılan borcun miktarının 91 Milyon ( 91 Trilyon) TL olduğu açıklandı.

   Menderes Belediyesini 5 yıl yöneten AKP’li Bülent Soylu’nun, CHP’li yeni Başkan Mustafa Kayalar’a bıraktığı borç ise 134 Milyon ( 134 Trilyon ) TL civarında olduğu kaydediliyor.

   İzmir’in en uzak İlçelerinden olan Ödemiş’te eski Başkandan yeni Başkana bırakılan borcun miktarı 70 Milyon ( 70 Trilyon ) Türk Lirası.

   Selçuk Belediyesini 5 yıl önce CHP’li Başkandan 16 Milyon (16 Trilyon) borç ile devralan AKP’li Başkan Zeynel Bakıcı, bu dönem seçimi kaybetti ve CHP’li yeni Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel’e yaklaşık 70 Milyon (70 Trilyon) TL borç bıraktı.

   Yine AKP’den CHP’ye geçen Torbalı Belediyesinin borcu ise 170 Milyon (170 Trilyon) Türk Lirası..

   Yazının başlığında, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in AKP’den geri alınan Belediyelere öncelik vermesi gerektiğine dikkat çekmek istedim.

   Çünkü siyasal açıdan bu ilçelerde dengeler oldukça hassas durumda. Yani bir dahaki seçimlerde risk oluşmaması için, şimdiden bu ilçelerin stratejik önemi çok daha iyi anlaşılmalı.

   Her halükarda kazanılan ilçelerin yerine, risk teşkil eden bu ilçelerin hizmet ve yatırım açısından öncelikli olarak önü açılmalı. Gelir açısından Başkanların eli rahatlarsa, eminim ki çok daha güzel işler birbirini takip edecektir. Büyük borçlarla devir alınan bu İlçelerde Başkanların geleceğe dair eli kolu bağlanmış durumda.

   Sayın Soyer’in bu önemli saptamaları yerinde değerlendirmesi ve çözüm üretmesinin, ileride bir başarı hikâyesi olarak hanesine yazılacağından şüphem yok. Yeter ki gereken hassasiyet iyi şekilde ve zamanında algılanabilsin. Gerisi çorap söküğü gibi gelir ve bu ilçelerde tesis edilecek olumlu hava CHP’nin de hanesine artı olarak not edilir. Benden söylemesi..



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Zeynep Bastık Dream Extra’da!

Dream Türk’te Onur Kırış’ın sunumuyla ekrana gelecek olan Dream Extra’nın ilk konuğu Zeynep Bastık oldu. “Lan” şarkısı ile Türkiye ve dünya müzik listelerinin zirvesine oturan ünlü şarkıc...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Doğada vakit geçirmek cilde olumlu etki ediyor

Araştırmacılar, doğada vakit geçirmenin bağırsak ve cilt sağlığı ile yakından ilişkisini inceleyerek, yeşil alanların insan mikrobiyotasını artırdığı sonucuna ulaştı."Environmental International" isimli dergide yayımlanan makalede, araştırmacılar, ABD ve Avrupa'da kaleme alınan 20 çalışmayı inceleyerek doğa ile insan sağlığı arasındaki yakın bağı ele aldı.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR