Yukarı
1

Sinan Kara

Tunç Soyer “şimdilik” iyi gitmiyor..

28 Haziran, 2019

   Tamam ilk başta makam aracı niyetine bisiklete bindi, baykuş seferleri dedi ve belirli saatler için ulaşımda yüzde elli indirim yaptı ama bunlar kurtarmıyor durumu. Ayrıca 1 trilyonluk Mercedes marka makam aracının arkasına bisiklet aparatı koymakta baya bir sırıtmıştı. Neyse..

   Şimdilik iyi gitmiyor Soyer. Şimdilik diyorum çünkü hala bizlerde bir umut olsun, kendisi de bu yapıcı eleştirilerden belki ders çıkarsın diye açık kapı bırakıyorum. Umarım güzel şeyler yapar biz de öve öve bitiremeyiz kendisini. Ama şu ana kadar güzel şeyler olmadı. Mesela kurum içi şirket atamalarında son derece hatalar yaptı Soyer.

   Liyakat esasına göre davranmadı. Hiçbir vasfı olmayanları Yönetim Kurulu Başkanı yaptı, vasfı olanları ise söz vermesine rağmen görmezden geldi. Sözünü tutmadı.

   Bu atamaların dışarıdan müdahale ile yapıldığı aşikar. Çünkü bakınca liyakatın değil hatır gönül işlerinin öne çıktığı görülüyor. Zaten CHP içerisinde de “Genel Başkan yardımcıları ve bazı vekiller Soyer’i şimdiden ele geçirdiler” diye eleştiriler yapılmaya başlandı. Bunun ilk işaretinin de Şirketlere yapılan atamalarla gün yüzüne çıktığını anlıyoruz.

   Bir diğer sorun ise, bir taraftan bisiklete biniyorum güzellemesi yapıp, bir taraftan da şato’ya taşınıp oturması. Bu konu İzmir’de bir kırılma yarattı. Halbuki bir olay bu denli çok tartışılıyorsa, inatlaşmaktan vazgeçip  ısrarında diretmemeliydi Soyer. Çünkü Halkla inatlaşılmaz. Bence bu olaydan da yara aldı.

   Seferihisar Belediye Başkanıyken, kadim bağlantıları ve bazen kurumsal, bazen de kişisel işleri için sıkça (rekor düzeyde) yurtdışına çıkıyordu. Şimdi yine başladı gezmelere. İzmir için ileriye dönük bağlantılar kuruyorum diyebilir ama önce alt yapısı, trafiği ve hayati sorunlarıyla Kenti hazırlamak gerekiyor geleceğe. Sonrası zaten gelmeye başlar.

   Amaç bu kentin layık olduğu yere gelmesine katkı koyabilmek. Geçmişte yeterince kayıplar yaşandı ama bunun karşılığında değişim denildi ve yapıldı. Bu değişimin de artık bir farkı olmalı. Bunu gerçekçi ve tutarlı işlerle sağlayacak olan da Soyer ve ekibidir. Yok eğer bir dönemlik başkanlık yeter diyorsa, devam etsin göz boyamaya yönelik işler yapmaya.

   Sözün özü

   Başka yazılacak olumsuzluklar da var. Ancak şimdilik bu kadar yeter. Baştan da dediğim gibi biz yine iyi düşünelim iyi olsun. Umarım ki Soyer İzmir için güzel işler yapar ve biz kendisine hak ettiği övgüyü veririz. O nedenle biraz daha zaman diyelim. Bekleyip görelim..



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Banu Parlak'ın güzellik merkezi kurşunlanmıştı! Dilan - Engin Polat çiftinin yargılandığı dava bugün

Banu Parlak'ın güzellik merkezine geçen yıl 1 Ekim’de düzenlenen silahlı saldırıyı Dilan ve Engin Polat çiftinin azmettirdiği iddiasıyla ilgili dava bugün görülmeye başlanacak. Banu Parla...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Siyah nokta neden olur, temizleme nasıl yapılır?

Siyah nokta, cilt foliküllerinin tıkanması sonucu oluşuyor. Kötü bir görünümün yanı sıra temizlikten uzak bir görüntüye neden olan siyah noktaları temizlemek için cildini günde en az iki kez temizleyerek gözeneklerini açık tutabilir, cildin yağ ve kirlerden arınmış olması siyah noktaların oluşumunu azaltabilirsiniz.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR