Yukarı
1

Sinan Kara

Neden sessiz kalıyorsunuz?

19 Temmuz, 2019

   CHP’li Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, belediye bünyesindeki şirkete kendisini müdür olarak atadı ve üstüne bir de 7 bin 500 maaş bağlattı. Bu kararı da CHP’nin Meclis Üyelerinin desteği ile mecliste onaylattı.

   Konu tez zamanda sadece İzmir’de değil Türkiye genelinde tartışma konusu oldu. Birçok gazete bu olayı birinci sayfasından verirken, başta FOX TV olmak üzere çok sayı da TV kanalı da ekranlarından duyurdu.

   Üzücü olan, doğal güzellikleriyle gündemde olmayı hak eden Karaburun’un, maalesef böylesine etik dışı bir olayla gündeme gelmesidir.

   Olayın bir diğer ilginç tarafı ise, yapılan hatanın düzeltilmesini beklerken, bu beklentinin boşa çıkması. Belediye Başkanı Erdoğan’ın sonrasında yaptığı açıklama evlere şenlik. Yaptığı atamanın “Yasal olduğunu” savunan Erdoğan, olayın etik kısmına ise değinmiyor.

  Tabi CHP’li Meclis Üyelerinin böyle bir kararın altına imza atması da tartışılır bir durum.

   Ayrıca bu “kendi kendisini atama” işleminin, hukuki açıdan da sıkıntılı bir durum olduğunu da ayrıca belirtelim.

   Belli ki Başkan hanım, yapılan hatayı düzeltmemekte kararlı. Yanlıştan ders çıkarma gibi bir tutum izlemediği aşikar. Peki, hadi kendisi bu yanlışı görmüyor veya görmek istemiyor. O halde soralım;

   İl Başkanı nerede?

   Milletvekilleri nerede?

   CHP ülke çapında hiçte şık olmayan bir olayla tartışılıyorken, bu arkadaşların neden sesi çıkmaz?

   Yoksa herkes “Belediye Başkanıdır. Aman kötü olmayalım” kaygısı mı taşıyor?

   Gerçekten çok ayıp!

   AKP’li bir Belediye Başkanı bu tür etik dışı bir olayın altına imza atsa, geçmişten de biliyoruz ki en sert tepkiler anında gösterilirdi. Ama olayın muhatabı kendinizden olunca işin rengi değişiyor. Yakışmıyor!

   İl Başkanı ve Milletvekillerinden ziyade, umarım ki CHP Genel Merkezi bu konuya gereken hassasiyeti bir an önce gösterir. Aksi halde yandaş medyanın dilinden kurtulamazsınız. Bunu da hak etmiş sayılırsınız. Çünkü kendi düşen ağlamaz. Benden uyarması..



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

O gün hayatım değişti

“Bir gün sinemada, film öncesi yayınlanan reklamlarda Utku’yu gördüm. ‘Ne kadar yakışıklı bir kemancı’ dedim. Aradan 3 ay geçti. Orkestrama kemancı arıyorken Utku’nun adı geldi ama ne gel...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

E-sigara pıhtılaşmaya neden oluyor

Özellikle gençler arasında yaygınlaşan elektronik sigaraların normal sigara kadar tehlikeli olduğunu belirten Türk Toraks Derneği Tütün Kontrolü Çalışma Grubu Yürütme Kurulu Üyesi Doç. Dr. Seyhan Us Dülger "Bu cihazlar kalpte ritim bozukluğundan pıhtılaşmaya kadar pek çok ciddi sağlık sorununa yol açıyor" dedi.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR