Yukarı
1

Sinan Kara

Tunç Soyer ve CHP’li Meclis Üyeleri acemilik yaptı..

24 Eylül, 2019

   Geçtiğimiz günler AKP Karabağlar’dan Büyükşehir Meclis Üyesi Erhan Çalışkan’ın, Meclise sunduğu “PKK’yı kınama önergesi” gündeme geldi. Yandaş medya hemen “CHP, PKK’yı destekliyor” diye olaya balıklama atladı. Oysa bu önerge de bahse konu sözler her ne kadar ormanları yaktığı için PKK’yı kınayalım olsa da, CHP’nin ciddi itirazı vardı.

   Ama yandaş medya o itirazı görmek istemedi veya gördü ama işine gelmedi.

   Peki, o itiraz neydi?

   Meclis oturumu sırasında AKP’li Meclis Üyesinin söz konusu önergeyi vermesinin ardından söz alan bir CHP’li Meclis Üyesinin “Siz bizi test mi esiyorsunuz!” sözü oldukça dikkat çekiciydi.

   Sanırım CHP bu önergeyi kendisine bir tuzak olarak gördü. Aksi halde önergenin kendilerini test etmeye yönelik bir girişim olduğunu dile getirip itiraz etmezlerdi.

   Söz konusu önergede bulunan en dikkat çekici sözler aynen şöyleydi;

   “…Karabağlar ve Menderes bölgesinde çıkardığı yangınlarla ormanlarımızı içindeki yüzlerce canlı türü ile birlikte yakan eli kanlı PKK terör örgütünü ve bu örgütü destekleyen tüm siyasal parti, kurum-kuruluş, STK ve basın organları ile bu örgütü kullanan uluslararası güçler ile yabancı devletleri İzmir Büyükşehir Belediye Meclis’i olarak lanetliyoruz metni ile kınanmasını öneriyorum.”

   Aslında metin oldukça uzundu. Tabir yerindeyse sapla samanı karıştırır türden bir metin desek yeridir. Sadece önemli bir paragrafını verdim.

   Bu metni okuyunca CHP’nin itirazı, satır aralarına gizlenen “Siyasal parti, kurum ve kuruluş ve STK’lar…” gibi sözlere olabilir mi?

   Bence mümkün.

   Şöyle ki;

   Uzun zamandır AKP iktidarı, beraberindeki yandaş medya ile beraber “CHP, HDP, PKK birlikte hareket ediyor” algısını yerleştirmek için, olmadık senaryolar kurguluyor. Bu önergenin de bu yönde bir tuzak olabileceği düşünülmüş olabilir.

   Peki, Tunç Soyer ve CHP grubunun bu önergeyi reddetmesi doğru muydu?

   Yanlıştı. Bence acemice davranıldı. O önerge kınanmalıydı ama?

  Aması var..

  Mesela o önerge bir ek madde ile kabul edilebilirdi. O maddeye “Geçmişte resmen PKK’ya kim destek verdiyse, Habur Sınır Kapısını PKK’lılara kim açtıysa, Devletin Valilerine, PKK’lılara dokunmayın talimatını kim verdiyse, Devletin Mahkemelerini PKK’lıların hizmetine kim sunduysa, Öcalan'ın mektubunu kim okuttuysa, Osman Öcalan'ı TRT'ye kimler çıkardıysa” diye ekleme yapılıp, yakılan ormanlarla birlikte toptan bir kınamaya gidilebilirdi.

   Peki, böylesine genişletilmiş ve son derece gerçekçi bir önergeyi, AKP kabul eder miydi?

   Bıraksaydınız da orasını onlar düşünseydi…



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Hasan Can Kaya acil ameliyata alındı

Hasan Can Kaya arkadaşlarıyla futbol oynarken omzunun üzerine düştü. Omzunda kırık oluşan ünlü komedyen acil ameliyata alındı. Konuşanlar programıyla son yılların en popüler komedyeni ola...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Sigara bunamaya yol açar mı?

Demansın (bunama) çağın yaygın sorunlarından biri olduğunu belirten uzmanlar, bu durumun genetik gibi bazı değiştirilemez faktörlerden kaynaklanabildiğini belirtiyor. Ancak bunama riskini azaltacak değiştirilebilir risk faktörlerine de dikkat çekmeyi ihmal etmiyorlar.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR