Yukarı
1

Sinan Kara

İzmir’de CHP Kongreleri üzerine…

05 Aralık, 2019

    Son derece yorucu geçen delege seçimlerinin ardından nihayet ikinci aşamaya gelindi. Şimdi sırada İlçe Kongreleri var. Hemen ardından İl Kongresi ve finalde ise Kurultay yapılacak.

   Delege seçimlerinde İzmir genelinde Mavi ve Beyaz listeler üzerinden bir mücadele yaşandı. Beyaz Listenin başında Deniz Yücel ve Tuncay Özkan gibi isimlerin olduğu belirtilirken, Mavi Liste ise Tunç Soyer ve Murat Bakan ile ilişkilendirildi. Edindiğim bilgi İzmir genelinde Mavi Listenin çok daha mevzi kazandığı yönünde. Ancak asıl sonuçları ilçe kongrelerinde göreceğiz.

   Ve şu an asıl aşama olan ilçe kongrelerine gelindi. İlk Kongre yarışı 14 Aralık’ta Bayındır, Seferihisar ve Urla ile başlayacak.

   İlçe Kongrelerinde özellikle Bayraklı, Buca, Bornova, Karabağlar, Karşıyaka ve Konak sonuçları İl Kongresinde de belirleyici etken olacak. Tahminlere göre İl Kongresinde iki listeli bir yarışın yaşanacağı olasılığı var. Üçüncü bir listenin çıkışı ise ancak iki listeden birinden çıkabilecek bir boşluktan kaynaklı olur.  

   Özellikle Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in takınacağı tavır burada çok önemli. İzlemekle yetinmeyip açıkça taraf olursa, işaret edeceği adayın kazanma şansı yüksek olur. Çünkü hiçbir Belediye Başkanı Büyükşehir Belediye Başkanını karşısına almak istemez. Bunun örneği Kocaoğlu döneminde de fazlasıyla yaşandı..

   Parti içerisinde bazıları Kılıçdaroğlu’nun da “tek aday” üzerinden müdahil olacağına dair görüşler dile getiriyor. Her iki liste taraftarlarının da ortaya koyduğu bir emek ve mücadele var. Bence Kılıçdaroğlu, gelinen süreç itibariyle topa girmez, giremez. Aksi halde parti içi demokrasiye zarar vermiş olur. Bu tür bir müdahalenin AKP’de yürürlülükte olan “tek adam” politikasından da hiçbir farkı kalmaz. O nedenle taraf olmayacağını düşünüyorum.

   Bu kongrelerde en önemli belirleyici unsurlardan birisi de hiç şüphesiz ki Tuncay Özkan faktörü olacaktır. Listeler arasındaki mücadeleden öte, tabanda bu isme karşı büyük bir antipati olduğunu bilmeyen yok. İlginçtir ki, oldum olası İzmir’de CHP tabanı bir türlü ısınamadı Özkan’a.

   Mevcut İl Başkanı Deniz Yücel adaylığını açıkladığı andan itibaren, bence en büyük handikapı, eskiden kavgalı şimdilerde ise yol arkadaşı olduğu Tuncay Özkan olacaktır. Çünkü bu yol arkadaşlığı parti içerisinde şaşkınlık ve tepki ile karşılanıyor.

   Yakında İlçe Kongreleri başlayacak. Süreci yakından izleyip, yerinden değerlendirmeler yapmaya devam edeceğiz..



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Haluk Levent ablası için saçlarını kazıttı

Ahbap Derneği'nin kurucusu ve şarkıcı Haluk Levent, Adana konserinde kanserle savaşan ablasını ağırladı. Levent "Ablamın beyin tümörü sonrası saçları da gitti. İkimizin de saçları kısacık...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Siyah nokta neden olur, temizleme nasıl yapılır?

Siyah nokta, cilt foliküllerinin tıkanması sonucu oluşuyor. Kötü bir görünümün yanı sıra temizlikten uzak bir görüntüye neden olan siyah noktaları temizlemek için cildini günde en az iki kez temizleyerek gözeneklerini açık tutabilir, cildin yağ ve kirlerden arınmış olması siyah noktaların oluşumunu azaltabilirsiniz.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR