Yukarı
1

Sinan Kara

Biz utandık, Serdar Aksoy utanır mı?

09 Ocak, 2020

   İzmir’de ne yazık ki henüz 1 yıl bile dolmadan bazı başkanlar tel tel dökülmeye başladı. Bunlardan birisi de CHP’li Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy..

   Aksoy ile ilgili tam da “Karaman’ın koyunu sonra çıkar oyunu..” cinsinden bir olay düştü gündeme. Olay aynen şöyle..

   Hayvan Hakları Federasyonu ( HAYTAP) temsilcileri seçim öncesi adaylık döneminde, Serdar Aksoy ile bir araya gelir ve Belediye Başkanı olduğu takdirde “Deve Güreşi yapmama” sözünü kendisinden alırlar.

  Bu söz gelişi güzel değil, yazılı ve imzalı olarak alınır. Bu tutumundan dolayı kendisine Teşekkür plaketi bile verilir. Yani onore edilir.

   Ancak aradan zaman geçer ve Belediye Başkanı olduktan sonra işin rengi değişir. Ne verdiği söz, ne imzalı yazılı belge kendisi için hiçbir anlam ifade etmez. Bir süre sonra “Deve Güreşi” yaptırma kararı alır. Deyim yerindeyse; Nerden baksan tutarsızlık..

   Bu anlamda çokça sevilen şu söz de aklımıza geliyor: “Ya söz verme ya da tut. Tutamayacağın sözü söyleme, yut..

   Doğrusunu söylemek gerekirse CHP’ye oyunu veren birisi olarak, bizler bile bu ayıplı durumdan utandık. Acaba sn Serdar Aksoy utanır mı?

   Sanmam. Çünkü Utanacak birisi bu tür bir yanlışı da yapmaz. Yapsa bile en azından o yanlıştan dönmesini bilir. Demek ki “söz vermek” kendisi için bir anlam ifade etmiyor. O nedenle utanabileceğini de sanmıyorum..

   Ancak eminim ki bundan böyle birçok insan kendisini “Sözünü yiyen”, “Verdiği sözde durmayan” ve “Sözünün eri olmayan” birisi olarak anımsayacaktır. Çünkü “Söz senettir” deyimi boşa söylenmiş bir deyim değildir.

   CHP’li Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un yaptığı bu ayıplı davranış, umuyorum ki diğer Belediye Başkanlarına da birer ders olur ve kimse tutamayacağı sözü verip insanları kandırmaya çalışmaz.

   Sözün özü

   Serdar Aksoy bu hareketiyle toplum içerisinde kötü bir görüntü vermiş oldu. Bundan sonra vereceği sözlerin de hiçbir güvenilirliği kalmadı. Maalesef bu durumu yaratan da bizzat kendisi oldu.

   Sn Aksoy hiçte hak etmediği o plaketi derhal HAYTAP’a geri vermeli. Vermiyorsa da HAYTAP geriye istemeli. Aksi halde o plaketi sergilemekte başka bir ayıplı durum olur. Benden söylemesi..

 



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Türkan Şoray'dan Kadir İnanır paylaşımı

Türkan Şoray, 24 Mart Pazar günü Beykoz'daki evinde beynine pıhtı atması nedeniyle fenalaşıp hastaneye kaldırılan Kadir İnanır'a geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Geçen pazar günü Beykoz...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Uykunuzu tam alamıyor musunuz? Daha yaşlı hissetmeniz normal olabilir

Bilim insanları, 1 ay boyunca uykularını tam alan kişilerin oldukları yaştan yaklaşık 6 yaş genç hissettiklerini belirledi. İsveç'teki Karolinska Enstitüsündeki araştırmacılar yeterli uyku almanın ve uykusuzluğun, hissedilen yaşla ilişkisini inceledi.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR