Yukarı
1

Sinan Kara

CHP İzmir Kongresine tek adayla mı gidilecek?

22 Ocak, 2020

   CHP’de delege ve ilçe seçimleri derken, 8 Şubat tarihinde İl Kongresine gidilecek. Yani şunun şurasında 15 gün gibi kısa bir süre kaldı. Şu ana kadar mevcut İl Başkanı Deniz Yücel’in dışında ismi konuşulan aday yok.

   Daha doğrusu, vardı da yok oldu. Nasıl mı?

   Bilindiği üzere delege ve ilçe seçimleri Beyaz ve Mavi Liste diye başlangıçta ikiye ayrıldı. Beyaz listeyi temsil edenlerin başında Deniz Yücel ve Tuncay Özkan gibi isimler vardı. Mavi Listenin arkasında Tunç Soyer ile ekibi Rıfat Nalbantoğlu ve Mustafa Özuslu gibi isimlerin olduğu biliniyordu. Ancak süreç içerisinde hiçte alışılmadık bir durum ortaya çıktı.

   İlçe seçimlerinin yarısına gelindiğinde, Tunç Soyer cephesinde içten içe bir satışın olduğu anlaşıldı. Bu satış anına kadar Soyer cephesinin adayı Devrim Barış Çelik olarak biliniyordu. Ekip içerisinde söz sahibi olanlar Çelik’i yarı yolda bıraktı. Sonrasında ise Mavi Liste cephesinde çözülmeler başladı.

   Tabi bu durum Beyaz Listeye de yaradı. Öyle ki şu anda Kongre için tek aday konuşuluyor. O adayın ismi de Deniz Yücel..

   Peki, bu satış işi ne olacak?

   Bence kongre sonrası bir hesaplaşmanın yaşanabileceği olasılığı gittikçe ağır basıyor. Soyer cephesinde İzmir siyasetini kurgulamak üzere yola çıkanların, işi ellerine yüzlerine bulaştırmasının mutlaka kendi içerisinde bir hesaplaşması olacak diye düşünüyorum.

   Şüphesiz ki bu hesabı soracak kişi de Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer olacaktır. Çünkü burada sadece Devrim Barış Çelik’in değil, Soyer’in de kendi ekibi tarafından satışa getirildiğine dair iddialar da yok değil.

   İzmir İl Kongresine sayılı günler kaldı. Bu aşamadan sonra bir şey değişir mi, çıkabilecek bir başka aday ne kadar etkili olabilir?

   Tüm bunları da yakında göreceğiz. Aksi halde tek adayla Kongreye gidilmesi parti içi demokrasisi açısından da şık bir görüntü olmayacaktır.

   Çünkü İzmir CHP’de en sıkıntılı zamanlarda bile çok adaylı yarışlar olmuştur.

   Son olarak CHP kulislerinde Musa Çam ve Yüksel Çakmur isminin de aday olarak geçtiğini şimdiden belirtelim. Tabi bu muhtemel adayların içerisinde bir de kadın adayın çıkması a İzmir’e pek yakışırdı. Peki, böyle bir ihtimal var mı?

   Neden olmasın?

   Dediğim gibi sayılı günler kaldı. Bekleyip görelim..



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Türkan Şoray'dan Kadir İnanır paylaşımı

Türkan Şoray, 24 Mart Pazar günü Beykoz'daki evinde beynine pıhtı atması nedeniyle fenalaşıp hastaneye kaldırılan Kadir İnanır'a geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Geçen pazar günü Beykoz...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Uykunuzu tam alamıyor musunuz? Daha yaşlı hissetmeniz normal olabilir

Bilim insanları, 1 ay boyunca uykularını tam alan kişilerin oldukları yaştan yaklaşık 6 yaş genç hissettiklerini belirledi. İsveç'teki Karolinska Enstitüsündeki araştırmacılar yeterli uyku almanın ve uykusuzluğun, hissedilen yaşla ilişkisini inceledi.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR