Yukarı
1

Sinan Kara

CHP’li Belediyelerin yardımları, Çukur Medyası için haber değeri taşımıyor..

26 Ocak, 2020

   Ülkemiz, Elazığ depremiyle sarsıldı. Maalesef birçok vatandaşımız hayatını kaybetti ve çok sayıda yaralı var. Tek teselli ise insanların bir anda kenetlenip, deprem bölgesine yardıma koşmaları oldu. Yaşamını kaybedenlere Tanrı’dan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

   Yardım dedim.

   Bu yardımlarda en kapsamlı ve düzenli çalışmayı yapan CHP’li Belediyeler oldu.

   Başta İzmir Büyükşehir Belediyesi olmak üzere, Buca, Bayraklı, Bornova, Balçova, Çeşme, Çiğli, Dikili, Efes Selçuk, Foça, Güzelbahçe, Karabağlar, Karaburun, Karşıyaka, Kemalpaşa, Konak, Menemen, Menderes, Narlıdere ve Torbalı Belediyesi ile birlikte İzmir’de birçok Belediye çeşitli yardımlar için edata teyakkuza geçti. Yanı sıra Aydın Büyükşehir Belediyesi, Kuşadası, Didim, Efeler ve yine CHP’li Denizli Merkezefendi Belediyesi ile birlikte Ege’de birçok CHP’li Belediye yardıma koştu. İnsani açıdan tabi olması gereken de buydu.

   Ama, ana akım medya ile birlikte yandaş medyaya bakınca sanırsınız ki, yardıma koşan sadece AKP iktidarı, AKP’ye yakın kurum ve kuruluşlar ile birlikte AKP’li Belediyeler.

   İzmir’den buna bir örnek verelim. İzmir merkezli Yeni Asır gazetesine bakalım dedik. CHP’li Belediyelerin yaptığı yardımlara dair bir tane haber bulamadım. Sanki başka bir evrende yaşıyorlar.

   Ancak diğer yandan Uşak Valiliği, AKP’li Denizli Büyükşehir Belediyesi ve yine AKP’li Pamukkale Belediyesinin yaptığı yardımların ise haber değeri var. İzmir’de Yeni Asır, burnunun dibindeki CHP’li Belediyelerin yaptığı yardımları adeta yok saymış. Maalesef aşırı tarafgirlik, insani amaçların da önüne geçmiş durumda. Tek örnek tabi ki Yeni Asır gazetesi değil.

   Ülke çapında adeta bir sansür uygulanıyor. Yandaş Medyayı geçtik, Ulusal medya CNN Türk, NTV ve Habertürk TV gibi yayın kuruluşları da objektif davranmıyor. İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, ve Mersin gibi CHP’li Belediyelerin başlattığı devasa yardım kampanyalarına da bu kanallarda yer verilmiyor. Varsa yoksa AKP İktidarının propagandaları..

   En trajikomik olanı da, bu çukur medyasındaki birlik ve beraberlik söylemleri. Birlikten bahsedenler, böylesi önemli zamanlarda bile her türlü ayrımcılığı yapmaktan geri durmuyor.

   Neyse ki tüm zorluklara rağmen ayakta durmaya çalışan yerel medya ve sosyal medya var. Aksi halde bu kötü niyetli anlayışın esiri olacaktık.

   Deprem faciasının meydana gelmesinden sonra yoğun çaba gösteren, ayrımsız olarak tüm iyi niyetli kurum, kuruluş ve yurttaşlara teşekkür ediyoruz. İyi ki varsınız. Birlik, beraberlik ve dayanışma sözde değil özde olmalı..



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Demet Akalın'ın başı kiracısıyla dertte

Ünlü şarkıcı Demet Akalın, evinde 5 bin TL kiraya oturan kiracısıyla yaşadığı sorun nedeniyle isyan etti. Akalın, kiracısının 'Programda benden bahsetti, zam yapacaktım vazgeçtim' demesin...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Siyah nokta neden olur, temizleme nasıl yapılır?

Siyah nokta, cilt foliküllerinin tıkanması sonucu oluşuyor. Kötü bir görünümün yanı sıra temizlikten uzak bir görüntüye neden olan siyah noktaları temizlemek için cildini günde en az iki kez temizleyerek gözeneklerini açık tutabilir, cildin yağ ve kirlerden arınmış olması siyah noktaların oluşumunu azaltabilirsiniz.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR